Generelle Betingelser

Registrering/Indgåelse af aftalen

De kontraktlige forpligtelser mellem kunden og Smyril Line (SML) starter ved kundens bestilling/fremsendelse af bekræftelse. Hvad der er angivet i SML's program, brochurer og sejlplaner og / eller i andet marketingmateriale vedrørende den pågældende pakkerejse betragtes som en del af pakkerejseaftalen, medmindre der er indgået anden aftale. For at være gældende skal eventuelle aftaler baseret på kundens særlige ønsker fremgå af aftalen.

Reservering

Kunden er selv ansvarlig for at kontrollere, at indholdet af bekræftelse og/eller faktura stemmer overens med bestillingen. Kunden har selv ansvar for, at SML får korrekte oplysninger, som er identisk med oplysninger i pas på det tidspunkt, hvor der foretages en reservation. De rejsende skal oplyse telefonnummer eller en e-mailadresse, hvorpå den rejsende er tilgængelig under hele rejsen. Ved bestilling af rejse skal kunden informere om alle rejsende med nedsat fysisk eller psykisk formåen, som ville kræve hjælp til at følge sikkerhedsinstruktionerne. Se reglerne for ” check in”, når du rejser med særlige behov.

Rejsende med elbil
Grundet sikkerheden ombord er det vigtigt, at du ved bestilling af rejsen informerer Smyril Line, hvis du rejser med elbil.

Rejsekodumenter

Alle rejsende skal være i besiddelse af et gyldigt rejsedokument, klar til at fremvise ved forespørgsel. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelle udgifter, der kan opstå i tilfælde af, at den rejsende nægtes indrejse på grund af manglende rejsedokumenter. Alle rejsende tilrådes kraftigt at medbringe et gyldigt pas, da pas er det eneste gyldige legitimation ved internationale rejser. Gyldigt pas er obligatorisk at medbringe når man forlader/rejser ind i et Schengenområde. Hvis en rejsende ikke har et gyldigt EU-pas, skal dette oplyses ved bestilling af rejsen.

Regler for børn

Alle rejsende under 16 år skal rejse med en forælder eller værge. Der skal fremvises skriftlig tilladelse fra forældre eller værge for rejsende mellem 16 og 18 år, der rejser alene.

Priser

Alle priserne er inkl.  gebyrer og skatter, og er angivet i danske kroner (DDK.) For alle bil – motorcykelreservationer er den maksimale køretøjshøjde 1,90 meter inklusive tagbagage og antenne, og den maksimale længde er 5,00 meter, medmindre andet er angivet. Der er tillæg for køretøjer med større mål samt for campingvogne, anhængere m.v.

ETS-tillæg / EU ETS CO2 TAX
I overensstemmelse med vores engagement i miljømæssig bæredygtighed og EU's ETS-regler, vil der blive tilføjet et ETS-tillæg til billetprisen for alle passagerer. Gebyret gælder for alle rejser og vil fremgå på billetten. Alle angivne priser inkluderer dette tillæg.

Pakkerejser inkl. overnatning
Pakkerejsepriser, som inkluderer indkvartering på land, og som er angivet pr. person, er gældende når to voksne rejser sammen, medmindre andet er angivet.

Indkvartering på hoteller og pensionater/gæstehuse er i delt dobbeltværelser. For personer, der rejser alene, er der et tillægsgebyr for et enkeltværelse. Alle priser for vandrehjems indkvartering er gældende værelser med flere senge. Bemærk venligst, at der er forskellige regler for soveposer på de forskellige destinationer. Det er muligt at leje eller medbringe eget sengetøj.

Indkvartering i feriehuse i Island inkluderer sengetøj, håndklæder, varme og el. Gæsterne sørger selv for slutrengøring.

På ankomstdagen er den normale check – in tid fra kl. 14.00 – 16.00. Hotel check-ud er normalt senest kl. 11.00 på afrejsedagen. 

Indkvartering på destinationer er som angivet i programmet/voucherne eller på rejsebeviset. SML forbeholder sig retten til at henvise rejsende til alternativ indkvartering af en tilsvarende eller bedre standard i samme område. SML forbeholder sig retten til at henvise rejsende til færger/skibe af en tilsvarende eller bedre standard. Rejseinformationer gives primært på dansk eller engelsk.

Udflugter, måltider, drikkevarer, indkvartering på land, samt ledsagende tjenester, transfer eller transport på land er ikke inkluderet i priserne, medmindre andet er angivet.

Børn 0-11 år: Pris for transport og pakkerejser er baseret på indkvartering med egen seng eller ekstra seng i forældres kahyt/værelse. 

OBS! Der er højst en ekstra seng pr. dobbelt/twin værelse. To ekstra senge er kun muligt på få hoteller, og kun efter forespørgsel. En ekstra seng kan være en sofa eller madras eller lign.

Betalingsbetingelser

Transport, pakkerejser og North Atlantic Cruise

 • Ved bestilling tidligere end 30 dage før afrejsen skal første rate på 25 % (dog min. DKK 6.000,-) af rejsens pris indbetales til SML på bestillingstidspunktet. Den resterende del af rejsens pris skal være indbetalt til SML senest på 30. dagen før afrejsen.
 • Ved bestilling mindre end 30 dage før afrejse, betales hele rejsens pris på bestillingstidspunktet.
 • Ved rejser med en værdi på op til DKK 6.000 betales det fulde beløb til SML på reservationstidspunktet.

Betalingsbetingelserne er gældende. I tilfælde af manglende overholdelse af ovennævnte betalingsbetingelser forbeholder SML sig retten til at annullere reservationer og tilbageholde gebyrer i overensstemmelse med afbestillingsbetingelserne

For grupper er specielle betalingsbetingelse gældende, der henvises til ”Gruppebetingelser”.

SML forbeholder sig retten til at hæve prisen for pakkerejser inden afrejse, hvis der sker ændringer i f.eks. transportomkostninger, brændstofpriser, skatter, gebyrer eller valutakurser der bruges til at beregne priserne.


Bankoverførsel (ved direkte booking hos SML og ikke en salgsagent)

Ved bankoverførsel skal booking nummer oplyses:

Sparekassen Thy, Store Torv 1, DK-7700 Thisted

Reg. nr. 9083
Kontonr. 0000311782

SWIFT: STHYDK21
IBAN: DK 85 90830000311782

Ændringsbetingelser

Ændringer før afrejse pålægges et ændringsgebyr samt eventuelle prisændringer. Ændringsgebyret sammensætter sig som følger:

 • Ændringer mere end 30 dage før afrejse: DKK 200 pr. strækning.
 • Ændringer 30-15 dage før afrejse: DKK 400 pr. strækning.
 • Ændringer 14-8 dage før afrejse: DKK 800 pr. strækning.
 • Ændringer 7-0 dage før afrejse: DKK 1.200 pr. strækning.

Vær opmærksom på, at det samlede ændringsgebyr for din rejse vil være summen af ​​gebyrerne for alle de strækninger, du ændrer. Ændringsgebyrer skal betales til SML på ændringstidspunktet.


Pakkerejser til Island

Ændringer i pakkerejser til Island vil medføre et ekstra gebyr på DKK 185,- pr. nat pr. værelse, samt den eventuelle ændring i prisen. 

SML forbeholder sig ret til at hæve priserne efter reservationen på grund af ændringer i transportomkostninger, herunder brændstofomkostninger, skatter, gebyrer, omkostninger ved visse tjenester, valutakurser osv.


Vedr. flytning af bookinger fra et år til et andet

Det er ikke muligt at flytte en booking fra et år til et andet. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at annullere efter gældende afbestillingsbetingelser og foretage en ny reservation.

Afbestillingsbetingelser

Ved afbestilling pålægges et afbestillingsgebyr, som udgør en procentdel af rejsens pris, og det varierer afhængigt af tidspunktet for afbestilling:  

 • Mere end 30 dage før afrejse: 10%. 
 • 30-15 dage før afrejse: 50%. 
 • 14-8 dage før afrejse: 75%. 
 • 7-0 dage før afrejse: 100%. 

Afbestillingsgebyrer kan stige i tilfælde af, at hotellerne eller andre af SML’s samarbejdspartnere kræver højere gebyrer for afbestillinger.  For grupper er specielle betalingsbetingelse gældende, og der henvises til ”Gruppebetingelser”.

Aflysning eller ændring fra SML’s side inden rejsens påbegyndelse

Rejsende er forpligtet til at holde sig opdateret om ankomster og afgange. Oplysninger herom fås på telefon +298 345800 eller på smyrilline.dk. Hvis pakkerejsen aflyses af SML før afrejse eller ikke kan gennemføres som aftalt, skal kunden underrettes så hurtigt som muligt. Dette gælder dog ikke for mindre ændringer/trivialiteter.

Samtidig med informationen om ændringer/aflysninger skal SML informere kunden om muligheden for reklamation. Kunden kan opsige aftalen og få refunderet ethvert beløb, der er betalt i henhold til aftalen, eller deltage i en anden pakkerejse efter eget valg, hvis SML kan tilbyde dette uden uforholdsmæssige store omkostninger eller tab. Inden for passende tid efter modtagelse af meddelelse om ændring skal kunden underrette SML hvad kunden vælger. Hvis kunden vælger at deltage i en pakkerejse af højere værdi end den, der oprindeligt blev booket, skal kunden betale prisforskellen. Hvis pakkerejsen har en lavere værdi end den der oprindeligt var bestilt, skal SML tilbagebetale prisforskellen. Ansvar og ansvarsfritagelse for SML i tilfælde af ændringer osv.: Hvis kunden lider et tab på grund af SML ændringer eller som følge af aflysning af pakkerejsen, kan kunden skriftligt gøre krav om refusion med generelle refusionsregler, medmindre aflysningen skyldes, at antallet af rejsende nævnt i aftalen ikke er opnået, eller hvis en vis procentdel af rejsende ikke er opnået, og at SML har underrettet kunden om dette senest 14 dage før afrejse (for kortere udflugter/busrejser kan der gælde kortere varsel) eller at tabet skyldes en tredjeparts eller eksterne omstændigheder, der ikke er relevante for pakkerejsen, og at SML eller nogen, som SML er ansvarlige for, ikke kunne have forudset disse omstændigheder ved at udvise tilstrækkelig omhu, da aftalen blev indgået, eller kunne have undgået eller afværget dem, dvs. force majeure eller omstændigheder svarende til force majeure. SML indgår ikke på det lovbestemte, objektivt baseret ansvar, der kan ligge hos luftfartsselskaber, hoteller og andre samarbejdspartnere. SML påtager sig intet ansvar for irrelevante tredjepartsskader på personer eller for bortkommen, stjålet eller ødelagt bagage/køretøjer osv. For bådrejse gælder SML generelle betingelser. Der henvises til sejlplanen.

Reklamation og ansvarsbegrænsning: Hvis kunden konstaterer mangler under rejsen eller i forhold til destinationen, skal han/hun underrette SML eller den pågældende tjenesteudbyder, for at gøre det muligt for dem at afhjælpe manglen. Der opstår en mangel, hvis den rejsende ikke modtager de tjenester og serviceydelser der gennem kataloger, reklamer eller særlige aftaler med SML om på rejsedokumentet, eller ydelserne er af dårligere kvalitet end det der blev aftalt eller garanteret. Hvis SML afhjælper manglen, kan kunden ikke kræve en forholdsmæssig reduktion eller opsige aftalen. Hvis afhjælpningen kan medføre uforholdsmæssige store omkostninger for SML, eller betydelige ulemper kan kunden henvises til at kræve en forholdsmæssig prisnedsættelse eller til at annullerer. Tilbagebetalingskrav skal præsenteres for SML eller formidler inden for rimelig tid efter rejsens afslutning. Samtidig begrænser SML deres ansvar for mangler og skader i samme omfang som følgende internationale konventioner, der kan gælde for tjenesteudbydere, der er skyld i den mangelfulde del af pakkerejsen. For lufttransport: Warszawakonventionen; For søtransport: Athen-konventionen; For togvogne: Konventionen om internationale jernbanetransport. Rejsendes ulykkesforsikring: Da det ofte er meget lave refusioner der betales i henhold til de internationale konventioner, og da den rejsende skal betale alle omkostninger vedrørende lægehjælp og ambulancetransport, anbefaler vi, at rejsende tegner en forsikring. Spørg vores rejsekonsulenter for detaljer.

North Atlantic Cruise udflugter   

SML forbeholder sig retten til at ændre eller aflyse udflugterne både på Island og Færøerne i tilfælde af udfordrende vejrforhold. Hvis en udflugt aflyses, kontaktes SML for refundering. 

Transport af uafhængige transportøre

For landtransport i forbindelse med pakkerejser via uafhængige luftfartsselskaber kan andre vilkår og betingelser være gældende for disse selskabers del af pakkerejsen. Disse regler oplyses, når pakkerejsen er reserveret. Især reglerne vedrørende check-in tid, kæledyr og bagage kan variere fra selskab til selskab.

Rejsetider

Alle ankomst og afgangstider er lokaltider, og er med forbehold for vejrforhold. SML forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen. rejsende er forpligtet til selv at holde sig opdateret om afgangstider og mulige ændringer på vores hjemmeside eller ring +298 345800. 

Check in

Check-in tiderne oplyses her.

Rejsende med særlige behov skal tjekke ind 2 timer før afgang. Oplys venligst personalet i check-in, om du har særlige behov, så den relevante hjælp kan gives. Bemærk, at afgangstiderne er den tid/dato, der er angivet på billetten. SML forbeholder sig retten til at annullerer rejser for personer, der ikke er mødt til check-in indenfor check-in tiderne. SML forbeholder sig retten til at sejle, så snart check-in er lukket. Der er ikke adgang til bildækket under rejsen.

Rejsende skal være opmærksom på, at ventetid må forventes i forbindelse med check-in, kørsel ombord, kørsel i land, og kunden må ikke forvente at være i land ved ankomsttidspunktet i havnen.

Særlige behov

Rejsende med særlige behov skal tjekke ind 2 timer før afgang. Oplys venligst personalet i check-in, om du har særlige behov, så den relevante hjælp kan gives (f.eks. parkering af bil i nærheden af elevator, hjælp til og fra handicap venlig kahyt) Rejsende skal være opmærksom på, at ventetid må forventes i forbindelse med afgang og ankomst. 

No-show

Kundens forpligtelser – manglende fremmøde – ubrugte tjenester: Hvis kunden ikke har aflyst pakkerejsen, og/eller hvis den rejsende ikke fremmøder på det angivne tidspunkt og sted for afgang eller hjemrejse, eller hvis den rejsende ikke er i stand til at påbegynde eller afslutte rejsen på grund af manglende rejsedokumenter, f.eks. gyldigt pas, nødvendige visum-eller vaccinationsdokumenter osv., er SML berettet til at opkræve den samlede pris for pakkerejsen. Dette gælder også hvis den rejsende er udelukket på grund af gentagen grove overtrædelser af regler fra transportør, hotel osv. Hvis en rejsende ikke fremmøder ved de angivne transporter eller på anden måde undlader at bruge de ydelser, der er inkluderet i pakkerejsen, kan der ikke kræves erstatning for de ubrugte ydelser/tjenester. Kunden skal holde sig opdateret om tidspunkt for hjemrejse, hvis der er bestilt en retur rejse alene, eller den rejsende har forladt rejsegruppen. Det er den rejsendes eget ansvar at overholde regler for genbekræftelse af sejladsen, der inkluderet i individuelle rejser og pakkerejser. Manglende genbekræftelse betyder, at transportør har ret til at sælge de reserverede pladser til anden side. Gældende for lov og sted: Alle krav, der stammer fra en pakkerejse, for hvilke ovenstående betingelser er godkendt, justeres i henhold til dansk lov. Tvister om aftalens fortolkning indbringes for Sø-og handelsretten i København.

Kahytter

Kahytten er til rådighed indtil 2 timer før ankomst. Det tidspunkt hvor du skal forlade kahytten, kan variere og meddeles ombord.

Sikkerhed

Af sikkerhedsmæssige årsager kan bagage og køretøjer undersøges før ombordstigning. Hvis dette nægtes, kan den rejsende nægtes boarding uden ret til at kræve erstatning for billetprisen. Bagage, der kan medføre betydelig ulempe for, eller bringe skibets, menneskers eller gods´ sikkerhed i fare, må ikke medbringes. Transportør skal og er berettiget til, afhængig af omstændighederne og uden at skulle holde den rejsende skadesløs, at bringe bagagen i land eller destruere den, hvis den er medtaget ombord uden rederiets kendskab og skriftlig bekræftelse. Rejsende må ikke medbringe bagage eller genstande, der kan betragtes som en sikkerhedsrisiko under internationale skibs-og havnesikkerhedskode. Hvis overtrædelse af ovennævnte bestemmelser medfører at skibet tilbageholdes, begrænses i drift eller indebærer en bøde til transportør, skibet eller skibets ejer, skal den rejsende holde transportør, skibet eller skibets ejere skadesløs for alle omkostninger og udgifter derved inklusive, men ikke begrænset til, tab af indtægter. Den rejsende skal overholde alle regler i loven og internationale konventioner, der vedrører transport af farlig gods/bagage.

Rygning

Rygning er kun tilladt i rygeområdet Hjallurin på dæk 9. Denne regel gælder for både passagerer og besætning. Det er ikke tilladt at ryge i kahytterne. Enhver overtrædelse af disse regler vil medføre en bøde på DKK 1.500. 

Fragt

Køretøjer uden chauffør eller registreringsnummer samt køretøjer beregnet til permanent import til Island skal bookes som fragt. Se venligst information her.

Vedrørende fragt til Færøerne henviser vi til Smyril Line Cargo: Tlf. +298 309600 eller cargo@cargo.fo

Vedrørende forsendelse til Island henviser vi til Smyril Line Cargo Iceland: Tlf. +354 4702800 eller island@cargo.fo

Rejseregler for indførsel af planter og planteprodukter

Reglerne for indførsel af planter og planteprodukter fra lande uden for EU betyder, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter fra rejser i lande udenfor EU, uden at disse følges af et plantesundhedscertifikat. Læs mere

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.