Nyttige informationer

Nedenfor finder du nyttige oplysninger om din rejse med MS Norröna.

Hvis du ikke kan finde alle svarene på dine spørgsmål her, venligst kontakt os på tlf. +45 96 55 85 00 eller booking@smyrilline.dk.

Færøerne

Afstand
Mellem Hirtshals – Tórshavn 575 sømil (1 sømil = 1852 meter eller 1.852 km).

Akuthjælp
Ambulance og brandvæsen: 112
Lægevagten: 1870
Politi: +298 351448
Tandlægevagten: +298 314544

Alkohol
Vin, spiritus og øl (over 2,25%) sælges ikke i almindelige butikker, men kun i monopol-forretninger ved navn Rúsdrekkasøla Landsins. Derudover har de fleste hoteller, restauranter og cafeer bevilling til at servere alkohol.

Banker
Banker har normalt åbent mandag til fredag 10:00-16:00 og torsdag 10:00-17:00.

Bustransport
Oversigten over bus- og færgetransport på Færøerne kan ses på ssl.fo Det er gratis at køre med de kommunale busser (de røde busser) i Tórshavns kommune. 

Desinfektion af fiskeredskaber
Vi opfordrer enhver, der har til hensigt at fiske på Færøerne, til at vaske og desinficere deres fiskestænger og andet udstyr eller udstyr, inden de rejser til Færøerne. Læs mere her.

Elbiler
Du finder en oversigt over ladestationer på Færøerne på elbil.fo. For oplysninger om priser for opladning og betaling, se venligst sev.fo.

Elektricitet
220 volt. elektriske apparater medbragt hjemmefra kan benyttes uden videre.

Butikker
De fleste forretningers åbningstider er mandag til fredag kl. 9:30-17:30, lørdag kl. 10:00-13:00. Søndag er lukket.

ID
Gyldig billedlegitimation, såsom pas, kørekort, ID kort eller lignende skal medbringes.

Information
Oplysninger om Færøerne kan findes på visitfaroeislands.com.

Klima
Klimaet er præget af milde vintre og kølige somre og er til tider meget fugtigt og regnfuldt med hyppig tågedannelse, specielt i juni, juli og august. Vejret kan skifte indenfor 1 times kørsel og ofte kan man opleve samtlige årets tider inden for kort køreafstand på én dag. Oplysninger om vejret kan findes her, og på norsk her yr.no

Kreditkort
Alle gængse internationale kreditkort accepteres normalt af større hoteller, restauranter og butikker. Normalt har samtlige restauranter, cafeer og kiosker betalingsterminaler.

Legitimation
Færøerne er en del af det danske rigsfællesskab. Derfor kan du som dansker rejse til Færøerne uden pas, men medbring altid gyldig billed-legitimation.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene.
 
Smyril Line tager forbehold for seneste opdateringsdato af nærværende side og henviser altid til selv at søge de mest opdaterede retningslinjer hos Borgerservice eller Udenrigsministeriet. Smyril Line kan ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Mobiltelefon
Der er mobildækning overalt på Færøerne, bortset fra få steder pga. klipperne. På centrale steder kan der købes taletidskort.

Overnatning
På ankomstdagen er normal check-in tid mellem kl. 14:00-16:00 på overnatningsstederne og afrejse mellem kl. 10 og 11 på afrejsedagen, med mindre andet er angivet på rejsedokumentet. Opholdet finder sted på de i rejsedokumentet nævnte overnatningssteder.

Pas
Alle rejsende med MS Norröna bedes medbringe et gyldigt EU-pas.

Posthuse
Posthuse findes i alle større byer og i nogle mindre. Postkontorerne holder som hovedregel åbent mandag til fredag kl. 09:30-16:00.

Rygning
Rygning er forbudt i alle indendørs offentlige områder.

Tidsforskelle
På Færøerne er tidsforskellen minus 1 time i forhold til Danmark.

Tunneller
Færøerne er forbundet med en del tunneller, herunder to-spors, en-spors og også betalingstunneller. For yderligere information om tunnelafgiften venligst besøg tunnil.fo.

Valuta
Det er muligt at anvende de fleste internationale kreditkort både på Færøerne. På Færøerne bruger man danske kroner. Der bruges også færøske sedler på Færøerne, som butikkerne i Danmark ikke tager imod. Bankerne kan veksle disse om til danske sedler. 

Vejkort
Vejkort over Færøerne kan normalt købes i receptionen ombord. Der tages dog forbehold for udsolgt. Tankstationer og turistinformationerne på Færøerne distribuerer eller sælger også forskellige kort.

Vinterdæk
Er lovpligtige på Færøerne i vinterhalvåret.

Island

Afstande
Afstand Hirtshals-Seyðisfjörður 860 sømil. Afstand Tórshavn-Seyðisfjörður 286 sømil (1 sømil = 1852 meter eller 1.852 km). Afstanden fra Seyðisfjörður til Reykjavík er ca. 700 km. Det tager 7-8 timer at køre strækningen.

Akuthjælp
Ambulance og brandvæsen: 112
Hospital/skadestue: +354 5432000
Politi: 112
Tandlægevagten:1770

Alkohol
Vin, spiritus og øl (over 2,25%) sælges ikke i alm. butikker, men kun i monopolforretninger Vinbúð (mandag til torsdag kl. 11:00-18:00, fredag kl. 11:00-19:00 og lørdag kl. 11:00-18:00). De fleste restauranter har licens til udskænkning af alkoholiske drikkevarer.

Banker
Banker har normalt åbent hverdage fra kl. 09:15-16:00.

Bustransport
Bustransport på Island kan ses her. Der kører bus fra Seyðisfjörður til Egilsstaðir, og videre derfra kører der bus til Akureyri, hvor man kan køre videre til Reykjavík.

Elektricitet
220 volt. elektriske apparater medbragt hjemmefra kan benyttes uden videre, dog kan enkelte stikkontakter være af amerikansk type. Det klares med en adapter, som kan fås hos de fleste velassorterede el-installatører.

Færdsel i det indre højland
Højlandsruterne er kun åbne to-tre måneder hver sommer. Selv midt på sommeren kan de være vanskelige at forcere. Der kræves først og fremmest et solidt firhjulstrukket køretøj. Dertil sund fornuft og ikke urealistisk vovemod.

Forretninger
De fleste forretningers åbningstider er mandag til torsdag kl. 10:00-19:00, fredag kl. 10:00- 19:30, lørdag kl. 10:00-18:00 og søndag kl.12:00-18:00.

Information
Oplysninger om Island kan findes på visiticeland.com 

Klima
Oceanisk – milde vintre og kølige somre. Gennemsnitstemperatur i juli 10-13 grader C. I juli har Island næsten 24 timers dagslys. Hvorimod det er mørkt det meste af dagen fra oktober til marts, som ved klart vejr og let frost kan give mulighed for at opleve nordlys.

Kreditkort
Alle gængse internationale kreditkort accepteres normalt af større hoteller, restauranter og butikker. Normalt har samtlige restauranter, cafeer og kiosker betalingsterminaler. 

Krydsning af elve
De fleste højlandsruter krydser elve uden broer. Mange elve er helt uproblematiske, men andre kan være dybe og vanskelige at krydse. Vand- mængde og elvens leje kan skifte. Vi anbefaler ikke at krydse elve og højlandet i almindelige personbiler.

Legitimation
Alle rejsende skal ved bestilling af rejse hos Smyril Line oplyse gyldigt pasnummer på samtlige rejsende og kræver at passet kan præsenteres ved tjek in under rejsen. Vi anbefaler dig at holde dig orienteret på borger.dk/transport-trafik-rejser/pas/regler-om-pas 
 
Ultimo 2016 er reglerne beskrevet således af Borgerservice:

Andre nordiske lande
Du skal som dansk statsborger ikke medbringe pas for at komme ind i Norge, Finland og Island.
Du skal dog stadig kunne identificere dig, når du opholder dig i udlandet, så medbring alligevel en form for gyldig billedlegitimation, fx kørekort

Alle børn skal have deres eget pas
Børn skal have deres eget pas, uanset hvor gamle de er, og skal også møde op personligt. For at få udstedt et pas til dit barn skal begge indehavere af forældremyndigheden udfylde felterne om samtykkeerklæring i ansøgningen, hvis der er fælles forældremyndighed.
 
Når du ansøger om pas til dit barn, skal barnet være til stede. Der gælder de samme regler for pas til børn, som for pas til voksne, hvad angår fx kvaliteten af det medbragte foto. Dog skal børn under 12 år indtil videre ikke afgive fingeraftryk.

Hvis dit barn rejser uden dig
Hvis dit barn under 18 år skal ud at rejse, og du som forælder eller værge ikke skal med, kan dit barn risikere at blive nægtet indrejse i nogle lande. Der findes endnu ikke en liste over, hvilke lande det drejer sig om. Derfor er det en god idé på forhånd at kontakte ambassaden eller konsulatet for det land, dit barn skal rejse til. De vil kunne oplyse om reglerne børn og unge under 18 år, der rejser ind i landet uden deres forældre eller værge.”

Mobiltelefon
GSM-mobiltelefoner fungerer ikke i de øde egne af det centrale højland. De tre store aktører, Síminn, Vodafone og Nova, har dækning i de beboede egne langs Ringvejen, men der kan være udfald på de mest øde strækninger. Der kan købes taletidskort på tankstationer rundt i landet.

Overnatning
På ankomstdagen er normal check-in tid mellem kl. 14:00-16:00 på overnatningsstederne og afrejse inden kl. 10:00 på afrejsedagen, med mindre andet er angivet på rejsedokumentet. Overnatningsstederne oplyses i din rutebeskrivelse. Ved pakkerejser til Island modtager du dine hotelvouchers pr. mail, ofte så sent som en uge før afrejsen.

Pas
Der kræves pas af alle rejsende til og fra Island. Legitimation, såsom kørekort, ID kort eller lignende skal medbringes.

Posthuse
Posthuse findes i alle større byer og i nogle mindre. Postkontorerne holder som hovedregel åbent mandag-fredag kl. 08:30-16:30.

Rygning
Vi beder dig venligst selv holde dig orienteret om rygelovgivningen vedr. rygning under op- hold på Island.

Sejlads
Der er skærpede betingelser for sejlads til og fra Island i vinterhalvåret. Vi henviser i den forbindelse til vores generelle betingelser.

Tidsforskelle
I Island bruger GMT, hvilket betyder minus 2 timer i forhold til dansk sommertid, og 1 time ved dansk vintertid.

Valuta
Den islandske valuta er lukket og kan ikke forudbestilles, men kan kun købes på Island. Det er normalt muligt at veksle islandsk valuta ombord på MS Norröna. 

Vejkort
Vejkort over Island kan normalt købes i receptionen ombord.

Vinterdæk
Vinterdæk er lovpligtige på Island i størstedelen af årets måneder.

Visum
For information for danske borgere kan der findes vejledning vedr. pas og visum på Uden- rigsministeriets hjemmeside.

Voucher
Har du bestilt en Explorer pakkerejse til Island, mailer vi dine vouchers til dig før din afrejse. Vær opmærksom på, at du skal printe og medbringe dine vouchers under hele ruten på Island.

MS Norröna

Bagage
Det er lovligt at medbringe op til omkring 200 kg. privat bagage om bord på MS Norröna. Vi gør opmærksom på, at der ikke er adgang til bildækket under sejladsen.

Bagageboks
Passagererne har mulighed for at sætte deres bagage i opbevaringsbokse på dæk 2 (couchettesektion nr. 25) eller på dæk 7. Boksene er i to størrelser: Den store boks er 88 cm (D), 60 cm (H) og 40 cm (B) og den mindre er 78 cm (D), 40 cm (H) og 30 cm (B). Prisen ved brug af boksene er DKK 10 for den lille og DKK 20 for den større. Det koster hver gang boksen åbnes.

Barneseng
Der er muligt at leje barneseng inden afrejse samt i Norrönas reception. Lejen koster DKK 150, og er inklusive leje af sengetøj.

Barnevogn
Man må gerne medbringe barnevogn ombord, men på grund af sikkerhed må denne ikke stå på gangarealet, men skal opbevares i kahytten.

Betaling og valuta ombord
Valutaen ombord er DKK. Du kan dog også betale med EUR-, USD- og ISK-sedler (ikke mønter), og i den forbindelse er det dagens valutakurs, der gælder. Tilbagebetaling er altid i DKK.

Der kan benyttes de mest almindelige betalings- og kreditkort ombord. Internetforbindelsen kan være ustabil, hvorfor vi anbefaler, at du medbringer nogle kontanter. Der kan ikke betales med Forbrugsforeningskort ombord.

Det er ikke muligt at veksle eller hæve penge ombord.

Bildækket
Bildækket vil være pakket meget tæt, både af almindelige personbiler samt lastbiler, campingvogne og autocampere, så vær opmærksom på, at der kan forekomme begrænset plads mellem køretøjerne på dækket. Vi anbefaler, at håndbremsen er trukket under sejladsen.

Af sikkerhedsmæssige årsager er adgang til bildækket under sejladsen ikke tilladt. Der er ikke muligt at få strømtilførsel på bildækket.

Check-in
Alle passagerer må gerne blive i bilen ved ombord- og i landkørsel. Vedr. særlige forhold som f.eks. handicapskilt eller børn i bilen skal check-in kontaktes ved ankomsten.

Skibets personale bestræber så effektiv en lastning/losning af bildækkene som  muligt. Dog må der forventes ventetid i forbindelse med check-in ved om bordkørsel og ilandkørsel, hvilket betyder, at skibets ankomsttid til havnen ikke er lig med passagernes til- og frakørsel i havnen. I højsæsonen, hvor MS Norröna ofte medtager op til 800 biler med, kan dette indebære, at ventetiden for de bagerste biler kan udgøre op til 1 time.

Check-in i Danmark: er ved terminalen, Fjord Line, Container kajen 4, DK-9850 Hirtshals. 
Check-in på Færøerne: Eystara bryggja 2, FO- 100 Tórshavn.
Check-in på Island: Fjarðargata 8, IS-710 Seyðisfjörður.

Der er skiltning ved de tre havne.

Check-ud
Rejsende bedes være ude af kahytterne på MS Norröna ca. 1 time inden ankomst til havn også ved ankomster om natten i højsæsonen. Vi gør dog opmærksom på, at dette kan variere, og at check-ud tid offentliggøres ombord over højtalerne.

Drikkevand
Vandet ombord på MS Norröna er blevet renset og kan drikkes.

Drikkevarer
Det er tilladt at medbringe spiritus og alkohol ombord MS Norröna, hvilke  dog kun kan  nydes i de områder, hvor skiltning ombord giver mulighed for det. Man skal selv holde sig orienteret om, hvor meget der må medbringes på Færøerne og Island.

Elbiler
​Grundet sikkerheden ombord er det vigtigt, at du ved bestilling af rejsen informerer Smyril Line, hvis du rejser med elbil.

El/strøm
Der er 230 V stikkontakter ombord. Der er ikke mulighed for at få strømtilførsel på bildækket. Det er forbudt at oplade batterier i elbiler, campingvogne, autocampere etc. ombord på MS Norröna. Gas- og brændevæsketilførsel på køretøjet/campingvognen skal afkobles/lukkes inden ombordkørsel. Det er ikke tilladt at have køleskabet i dit køretøj tændt under sejladsen. Der er 2 stikkontakter i kahytterne.

Elevator
Der er 2 elevatorer foran i skibet og 2 agter. Der er adgang til alle dæk med elevatorerne, uden dæk 1, hvor svømmebassin og fitnessrum findes. Når du bestiller rejsen, bedes du gøre salgspersonalet opmærksom, såfremt du er kørestolsbruger.

Fryse – Rejsegods
Frysegods op til 50 kg (i alt pr. booking) eller max. ½ m3 og rejsegods op til 50 kg kan medbringes ombord på MS Norröna uden ekstra omkostninger, såfremt passageren selv kan håndtere godset. Frysegods skal være mærket med navn og adresse. Tjenesten er gratis, og Smyril Line frasiger sig alt ansvar, hvis varen skulle blive beskadiget eller ødelagt under transporten. Man bedes henvende sig til check-in personalet i havnen for videre informationer ang. håndtering af medbragt frysegods.

I denne forbindelse vil vi nævne, at enhver forretningsmæssig transport skal håndteres af Smyril Line Cargo, tlf. +45 96 55 03 50  eller hirtshals@cargo.fo

Gas
Det er tilladt at medbringe gasflasker ombord, det skal dog dokumenteres med et klistermærke på forruden. Gas- og brændevæsketilførsel på køretøjet/campingvognen skal afkobles/lukkes inden ombord kørsel.

Glemte sager ombord
Det er muligt at rette henvendelser vedr. glemte sager og personlige genstande direkte til MS Norrönas reception. Dette kan gøres personligt under sejladsen eller efter hjemkomsten ved at e-maile til reception@norrona.fo eller ringe til +298 344900.

Ønsker du at få tilsendt glemte sager til din hjemmeadresse, vil dette ske for din egen regning, og du bedes derfor ved henvendelse oplyse, hvorledes du ønsker at betale for fremsendelsen af glemte ejendele. Glemte ejendele vil normalt blive opbevaret 2 måneder ombord.

Graviditet
Gravide passagerer kan sejle med Norröna indtil 34. graviditetsuge. Dette er dog altid på egen risiko. Fra 31. graviditetsuge skal der medbringes en lægeerklæring. Norröna har ikke en læge eller sygeplejerske ombord.

Handicap
Ombord forefindes der handicapvenlige kahytter med bredere dørkarme, mere gulvareal og toilet med støtte. Disse handicapvenlige kahytter er forbeholdt kørestolsbrugere. 

Internet og telefoni ombord
Internet: Der er mulighed for at tilkøb internetadgang ombord. 

Telefoni: Når du sejler med MS Norröna, ringer man via satellit telefon, hvilket indebærer en væsentligt højere takst end normalt. Du skulle gerne modtage en sms fra din operatør med prisinformationer herom.

Kæledyr
Kæledyr må ikke medbringes til Island. Kæledyr må kun medbringes til Færøerne ved ophold på Færøerne i mere end 3 måneder, og under særlige indrejsebestemmelser. SML anbefaler, at Kunden kontakter de lokale myndigheder. Transport af kæledyr sker mod særskilt tillæg, på eget ansvar og under særlige regler efter aftale med SML. Kæledyr må ikke medbringes i kahytterne. Overtrædelse af dette vil medfør et rengøringsgebyr på DKK 3.000. Når du medbringer kæledyr på din rejse med SML, skal du booke et bur til kæledyret. Burene er nummereret – 1-4 for de små bure og 5-6 for de store bure. Når du kommer ombord, skal du hente nøgler til buret i receptionen. Der opkræves et depositum herfor, som bliver refunderet ved returnering af nøglerne. Vi har særskilte bure til kæledyr, der bookes sammen med billetten. Der findes to store bure, der måler: 80 cm (bredde) x 115 cm (højde) x 130 cm (længde) og seks mindre bure, der måler: 80 cm (bredde) x 55 cm (højde) x 130 cm (længde). 

Læge ombord
Der er ikke læge ombord på MS Norröna. Overstyrmanden har sammen med de øvrige styrmænd ombord ansvaret for skadestuen ombord. De kan yde førstehjælp.

Opsyn
Der er ikke opsyn med børnene ombord. Alle aktiviteter sker under eget ansvar. Forældre har til enhver tid ansvar for sine børn alle steder ombord, hvilket også omfatter i svømmebassinet og fitnessrummet. Børn under 15 år må kun opholde sig i svømmebassinet og fitnessrummet sammen med forældre.

Rengøring i kahytten
Rejser du med Norröna til Færøerne eller Island, vil kahytten blive rengjort, når du har forladt kahytten. Rejser du på North Atlantic Cruise vil der være almindelig let rengøring inkl. håndklædeskift søndag og torsdag. Tirsdag vil der være rengøring af kahytten med skift af sengelinned. Der rengøres normalt efter kl 10:00.

Rygning
Rygning er ikke tilladt indendørs. Det er kun tilladt at ryge i rygeområdet Hjallurin på dæk 9. Denne begrænsing omfatter både passagerer og besætning. Det er ikki tilladt at ryge i kahytterne ombord. Overtrædelse vil medføre et gebyr a DKK 1500. 

Skibets tid
Skibets tid er færøsk tid. Tid på Færøerne måles ved hjælp af Greenwich Mean Time (GMT) i vintermånederne og GMT + 1 time om sommeren.

Søsyge
Der kan købes søsygetabeletter og armbånd til forebyggelse i receptionen ombord. Der tages forbehold for udsolgt. 

Spisesteder
Ombord på MS Norröna er der 3 restauranter og 2 caféer. Vi gør opmærksom på, at nogle restauranter og aktiviteter kan være lukkede pga. årstid, vejrlig eller få passagerer.

Tax Free refunderinger
Når du handler på Færøerne og i Island, skal du i butikken gøre opmærksom på, at du ønsker at handle Tax Free. Siden vil du få en kvittering for dit Tax Free køb.

Når du rejser hjem fra Island, skal du aflevere dine Tax Free kvitteringer i en postkasse til formålet i terminalen i Seyðisfjörður. Dine kvitteringer bliver stemplet af den islandske toldmyndighed og indsendt til det respektive Tax Free selskab, som tilbagebetaler pengene til dit betalingskort. Tilbagebetalingstiden er +3 måneder. 

Når du rejser hjem fra Færøerne, skal du have toldstemplet dine Tax Free kvitteringer. Den færøske toldmyndighed er i terminalen i Tórshavn 1 time før afrejse for at stemple kvitteringer. Tax Free kvitteringerne kan siden blive refunderet i receptionen ombord. 

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.