Nyttige informationer

Bagage
Det er lovligt at medbringe op til omkring 200 kg. privat bagage om bord på MS Norröna. Vi gør opmærksom på, at der ikke er adgang til bildækket under sejladsen.

Bagageboks
Passagererne har mulighed for at sætte deres bagage i opbevaringsbokse på dæk 2 (couchettesektion nr. 25) eller på dæk 7. Boksene er i to størrelser: Den store boks er 88 cm (D), 60 cm (H) og 40 cm (B) og den mindre er 78 cm (D), 40 cm (H) og 30 cm (B). Prisen ved brug af boksene er DKK 10 for den lille og DKK 20 for den større. Det koster hver gang boksen åbnes.

Barneseng
Der er muligt at leje barneseng inden afrejse samt i Norrönas reception. Lejen koster DKK 150, og er inklusive leje af sengetøj.

Barnevogn
Man må gerne medbringe barnevogn ombord, men på grund af sikkerhed må denne ikke stå på gangarealet, men skal opbevares i kahytten.

Betaling og valuta ombord
Valutaen ombord er DKK. Du kan dog også betale med EUR-, USD- og ISK-sedler (ikke mønter), og i den forbindelse er det dagens valutakurs, der gælder. Tilbagebetaling er altid i DKK.

Der kan benyttes de mest almindelige betalings- og kreditkort ombord. Internetforbindelsen kan være ustabil, hvorfor vi anbefaler, at du medbringer nogle kontanter. Der kan ikke betales med Forbrugsforeningskort ombord.

Det er ikke muligt at veksle eller hæve penge ombord.

Bildækket
Bildækket vil være pakket meget tæt, både af almindelige personbiler samt lastbiler, campingvogne og autocampere, så vær opmærksom på, at der kan forekomme begrænset plads mellem køretøjerne på dækket. Vi anbefaler, at håndbremsen er trukket under sejladsen.

Af sikkerhedsmæssige årsager er adgang til bildækket under sejladsen ikke tilladt. Der er ikke muligt at få strømtilførsel på bildækket.

Check-in
Alle passagerer må gerne blive i bilen ved ombord- og i landkørsel. Vedr. særlige forhold som f.eks. handicapskilt eller børn i bilen skal check-in kontaktes ved ankomsten.

Skibets personale bestræber så effektiv en lastning/losning af bildækkene som  muligt. Dog må der forventes ventetid i forbindelse med check-in ved om bordkørsel og ilandkørsel, hvilket betyder, at skibets ankomsttid til havnen ikke er lig med passagernes til- og frakørsel i havnen. I højsæsonen, hvor MS Norröna ofte medtager op til 800 biler med, kan dette indebære, at ventetiden for de bagerste biler kan udgøre op til 1 time.

Check-in i Danmark: er ved terminalen, Fjord Line, Container kajen 4, DK-9850 Hirtshals. 
Check-in på Færøerne: Eystara bryggja 2, FO- 100 Tórshavn.
Check-in på Island: Fjarðargata 8, IS-710 Seyðisfjörður.

Der er skiltning ved de tre havne.

Check-ud
Rejsende bedes være ude af kahytterne på MS Norröna ca. 1 time inden ankomst til havn også ved ankomster om natten i højsæsonen. Vi gør dog opmærksom på, at dette kan variere, og at check-ud tid offentliggøres ombord over højtalerne.

Drikkevand
Vandet ombord på MS Norröna er blevet renset og kan drikkes.

Drikkevarer
Det er tilladt at medbringe spiritus og alkohol ombord MS Norröna, hvilke  dog kun kan  nydes i de områder, hvor skiltning ombord giver mulighed for det. Man skal selv holde sig orienteret om, hvor meget der må medbringes på Færøerne og Island.

Elbiler
​Grundet sikkerheden ombord er det vigtigt, at du ved bestilling af rejsen informerer Smyril Line, hvis du rejser med elbil.

El/strøm
Der er 230 V stikkontakter ombord. Der er ikke mulighed for at få strømtilførsel på bildækket. Det er forbudt at oplade batterier i elbiler, campingvogne, autocampere etc. ombord på MS Norröna. Gas- og brændevæsketilførsel på køretøjet/campingvognen skal afkobles/lukkes inden ombordkørsel. Det er ikke tilladt at have køleskabet i dit køretøj tændt under sejladsen. Der er 2 stikkontakter i kahytterne.

Elevator
Der er 2 elevatorer foran i skibet og 2 agter. Der er adgang til alle dæk med elevatorerne, uden dæk 1, hvor svømmebassin og fitnessrum findes. Når du bestiller rejsen, bedes du gøre salgspersonalet opmærksom, såfremt du er kørestolsbruger.

Fryse – Rejsegods
Frysegods op til 50 kg (i alt pr. booking) eller max. ½ m3 og rejsegods op til 50 kg kan medbringes ombord på MS Norröna uden ekstra omkostninger, såfremt passageren selv kan håndtere godset. Frysegods skal være mærket med navn og adresse. Tjenesten er gratis, og Smyril Line frasiger sig alt ansvar, hvis varen skulle blive beskadiget eller ødelagt under transporten. Man bedes henvende sig til check-in personalet i havnen for videre informationer ang. håndtering af medbragt frysegods.

I denne forbindelse vil vi nævne, at enhver forretningsmæssig transport skal håndteres af Smyril Line Cargo, tlf. +45 96 55 03 50  eller hirtshals@cargo.fo

Gas
Det er tilladt at medbringe gasflasker ombord, det skal dog dokumenteres med et klistermærke på forruden. Gas- og brændevæsketilførsel på køretøjet/campingvognen skal afkobles/lukkes inden ombord kørsel.

Glemte sager ombord
Det er muligt at rette henvendelser vedr. glemte sager og personlige genstande direkte til MS Norrönas reception. Dette kan gøres personligt under sejladsen eller efter hjemkomsten ved at e-maile til reception@norrona.fo eller ringe til +298 344900.

Ønsker du at få tilsendt glemte sager til din hjemmeadresse, vil dette ske for din egen regning, og du bedes derfor ved henvendelse oplyse, hvorledes du ønsker at betale for fremsendelsen af glemte ejendele. Glemte ejendele vil normalt blive opbevaret 2 måneder ombord.

Graviditet
Gravide passagerer kan sejle med Norröna indtil 34. graviditetsuge. Dette er dog altid på egen risiko. Fra 31. graviditetsuge skal der medbringes en lægeerklæring. Norröna har ikke en læge eller sygeplejerske ombord.

Handicap
Ombord forefindes der handicapvenlige kahytter med bredere dørkarme, mere gulvareal og toilet med støtte. Disse handicapvenlige kahytter er forbeholdt kørestolsbrugere. 

Internet og telefoni ombord
Internet: Der er mulighed for at tilkøb internetadgang ombord. 

Telefoni: Når du sejler med MS Norröna, ringer man via satellit telefon, hvilket indebærer en væsentligt højere takst end normalt. Du skulle gerne modtage en sms fra din operatør med prisinformationer herom.

Kæledyr
Kæledyr må ikke medbringes til Island. Kæledyr må kun medbringes til Færøerne ved ophold på Færøerne i mere end 3 måneder, og under særlige indrejsebestemmelser. SML anbefaler, at Kunden kontakter de lokale myndigheder. Transport af kæledyr sker mod særskilt tillæg, på eget ansvar og under særlige regler efter aftale med SML. Kæledyr må ikke medbringes i kahytterne. Overtrædelse af dette vil medfør et rengøringsgebyr på DKK 3.000. Når du medbringer kæledyr på din rejse med SML, skal du booke et bur til kæledyret. Burene er nummereret – 1-4 for de små bure og 5-6 for de store bure. Når du kommer ombord, skal du hente nøgler til buret i receptionen. Der opkræves et depositum herfor, som bliver refunderet ved returnering af nøglerne. Vi har særskilte bure til kæledyr, der bookes sammen med billetten. Der findes to store bure, der måler: 80 cm (bredde) x 115 cm (højde) x 130 cm (længde) og seks mindre bure, der måler: 80 cm (bredde) x 55 cm (højde) x 130 cm (længde). 

Læge ombord
Der er ikke læge ombord på MS Norröna. Overstyrmanden har sammen med de øvrige styrmænd ombord ansvaret for skadestuen ombord. De kan yde førstehjælp.

Opsyn
Der er ikke opsyn med børnene ombord. Alle aktiviteter sker under eget ansvar. Forældre har til enhver tid ansvar for sine børn alle steder ombord, hvilket også omfatter i svømmebassinet og fitnessrummet. Børn under 15 år må kun opholde sig i svømmebassinet og fitnessrummet sammen med forældre.

Rengøring i kahytten
Rejser du med Norröna til Færøerne eller Island, vil kahytten blive rengjort, når du har forladt kahytten. Rejser du på North Atlantic Cruise vil der være almindelig let rengøring inkl. håndklædeskift søndag og torsdag. Tirsdag vil der være rengøring af kahytten med skift af sengelinned. Der rengøres normalt efter kl 10:00.

Rygning
Rygning er ikke tilladt indendørs. Det er kun tilladt at ryge i rygeområdet Hjallurin på dæk 9. Denne begrænsing omfatter både passagerer og besætning. Det er ikki tilladt at ryge i kahytterne ombord. Overtrædelse vil medføre et gebyr a DKK 1500. 

Skibets tid
Skibets tid er færøsk tid. Tid på Færøerne måles ved hjælp af Greenwich Mean Time (GMT) i vintermånederne og GMT + 1 time om sommeren.

Søsyge
Der kan købes søsygetabeletter og armbånd til forebyggelse i receptionen ombord. Der tages forbehold for udsolgt. 

Spisesteder
Ombord på MS Norröna er der 3 restauranter og 2 caféer. Vi gør opmærksom på, at nogle restauranter og aktiviteter kan være lukkede pga. årstid, vejrlig eller få passagerer.

Tax Free refunderinger
Når du handler på Færøerne og i Island, skal du i butikken gøre opmærksom på, at du ønsker at handle Tax Free. Siden vil du få en kvittering for dit Tax Free køb.

Når du rejser hjem fra Island, skal du aflevere dine Tax Free kvitteringer i en postkasse til formålet i terminalen i Seyðisfjörður. Dine kvitteringer bliver stemplet af den islandske toldmyndighed og indsendt til det respektive Tax Free selskab, som tilbagebetaler pengene til dit betalingskort. Tilbagebetalingstiden er +3 måneder. 

Når du rejser hjem fra Færøerne, skal du have toldstemplet dine Tax Free kvitteringer. Den færøske toldmyndighed er i terminalen i Tórshavn 1 time før afrejse for at stemple kvitteringer. Tax Free kvitteringerne kan siden blive refunderet i receptionen ombord. 

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.