Snæfellsnes

Snæfellsnes er en lang halvø i Vestisland mellem Faxaflói mod syd og Breiðafjörður mod nord. En bjergkam strækker sig langs halvøen. Højeste er den 1.446 m høje ikoniske vulkan Snæfellsjökull.

Den nordlige spids af halvøen huser fiskerlandsbyerne Stykkishólmur, Grundarfjörður, Ólafsvík, Ríf og Hellissandur. Mod syd er der to landsbyer Arnarstapi og Hellnar. Og mod vest ligger resterne af landsbyerne Dritvík og Beruvík, der blev forladt for årtier siden.

Snæfellsnes er 90 km langt og ligger lige i midten mellem Reykjanes og Vestfjordene. Langs bjergkammen ligger både aktive og sovende vulkaner – og Snæfellsjökull er også en vulkan på selve spidsen af halvøen.

Læs videre om seks udvalgte steder nær Snæfellsnes:

Eldborg
På sydsiden når du først Eldborg, en smuk lille vulkan, hvor hundreder af aphyriske basaltkolonner stiger op fra landskabet. Længere ude på halvøen er sandene ved Ytri Tunga strand hjemsted for store sælkolonier.

Rauðfeldsgjá
Derefter når du den fantastiske Rauðfellgjá-kløft med dens storslåede klipper. Du kan gå ind i kløften og, hvis du tør, hoppe ind i strømmene!
Efter Rauðfeldsgjá når du Lóndrangar basalttinderne, som er resterne af en vulkansk ventil. Tusindvis af havfugle yngler der.

Snæfellsjökull Nationalpark
Fortsæt derefter til Snæfellsjökull Nationalpark, den mindste af de tre nationalparker i landet. Der er masser at se og opleve her.

Det bedst kendte område er Djúpalónssandur med sit mørke vulkanske stof. Det er mest berømt for de fire stenblokke, folk har konkurreret om at løfte gennem århundrederne. Søfolk brugte stenblokkene til at vise styrke og hærde sig til livet på havet.

Nationalparken har også to udbrudsklippehuler, som er tilgængelige om sommeren. Songhelli er opkaldt efter sit ekko. Den anden hule, Vatnshellið, er let tilgængelig og farverig. Besøgende opkræves et lille gebyr. Der er ingen adgang uden guide.

Snæfellsjökull
Højdepunktet er uden tvivl Snæfellsjökull. Eventyrene i Jules Vernes 'En rejse til jordens centrum' starter her. Den læses ofte igen i den mindre kendte bog 'Under gletsjeren', udgivet af Nobelprismodtageren Halldór Laxness i 1968.

Berserkjareyn
Mod nord på halvøen er Berserkjahreyn, et lavaområde nær Bjarnarhöfn. Den mest bemærkelsesværdige del er bjerget, Kirkjufell. Det siges ofte at være det mest fotograferede bjerg i Island. Det er det pileformede bjerg i den populære HBO-tv-serie Game of Thrones.

Traditionelle landsbyer
Der er også flere maleriske landsbyer i Snæfellsnes. De fleste ligger i nord. Disse er gode steder til fiskeri. Landsbyerne er: Arnarstapi, Hellnar, Búðir, Hellissandur, Ólafsvík, Grundarfjörður og Stykkishólmur

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.