Reykjavík

Hovedstaden Reykjavík ligger på Islands vestkyst. Den blev grundlagt i 870 e.Kr. af Ingolfur Arnarson. Ifølge legenden bragte de tidlige bosættere deres families højsædesøjler, træpæle, der flankerede sædet for overhovedet for en nordisk husstand, da de migrerede til Island. Ifølge legenden kastede Ingolfur Arnarson ved ankomsten sine højsædesøjler over bord og slog sig ned, hvor de skyllede i land i dagens Reykjavík

Med sin rige norrøne historie er hovedstaden vokset til et fascinerende knudepunkt af kultur, begivenheder og historiske bygninger. Reykjavík er den største og muligvis eneste by i Island; omkring 36% af befolkningen bor i hovedstadsområdet. Den er omgivet af maleriske byer, hvor rejsende kan vandre i høje bjerge og opleve landskabet kun 20 minutter fra metropolen.

Byen er kendt for sin kulturscene, der bringer lokalbefolkningen sammen for at fejre mangfoldighed og kultur. I august fejres LGBTQ+ Pride, en sand familiefejring og den største i verden målt i procent af den nationale befolkning, der deltager. En anden stor begivenhed er Reykjavík Kulturnat. Et indslag ved Kulturnatten er Reykjavík Marathon, det eneste der afholdes i Island.

Med sine dybt rodfæstede traditioner er den islandske restaurant scene noget at se frem til. Fra fine dining til den berømte lokale pølsebod, 'Bæjarins Bestu', vil rejsende altid finde noget at nyde. Faktisk har Reykjavík ikke færre end 5 madhaller, hvoraf 4 ligger inden for 15 minutters gåafstand fra hinanden! Ingen grund til at være sulten.

Byen er også en skattekiste af historisk og moderne arkitektur. Den mest berømte er måske Hallgrimskirkja, det højeste bygningsværk i Island, synlig helt fra bjerget Esja. En anden vigtig bygning er parlamentsbygningen, Althingi, på Austurvöllur, som er et dejligt område, omgivet af restauranter, hvor både rejsende og lokale kan nyde dagen. En moderne bygning man ikke må gå glip af er koncert- og operahuset Harpa.  Bygget under og på trods af den økonomisk krise er vidner Harpa om, hvor vigtig kunsten er for at overvinde modgang og det islandske folks forhåbninger.

Kort sagt finder du alt, hvad der gør en by til en by i Reykjavík, undtagen skyskrabere, hvilket de fleste rejsende sandsynligvis vil sige er en ekstra bonus.

Læs alt om Reykjavík her: VisitReykjavik.is

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.