Jökulsárlón

I det sydøstlige hjørne lige under Öræfajökull, som er det sydligste og højeste område af Vatnajökull, ligger der en sø lige under gletsjeren ved Jökulsá-floden på Breiðamerkursandur, Jökulsáarlón. Floden løber den korte strækning fra gletsjeren ud i Atlanterhavet. 

Isbjerge, blå, hvide, blågrønne og stribede, flyder her i en kontinuerlig isdans. De gamle isbjerge kælves af den stadigt tilbagetrækkende Öræfajökull.

Vandstanden stiger og falder med vejret. I øjeblikket er den halvanden kilometer fra havet. Området er omkring 18 kvadratkilometer. Det blev for nylig målt som en af de dybeste søer i Island – over 248 m.
Jökulsárlón er en del af Vatnajökull Nationalpark. Det danner en gådefuld kulisse i flere film og tv-serier, såsom Batman Begins, to James Bond-film og Game of Thrones.

Jökulsárlón vender mod havet, og dets unikke blanding af fersk- og saltvand er, hvad der skaber dets sjældne blågrønne nuance. Om sommeren kan du sejle på Jökulsárlón med en båd. At gå rundt om søen er også muligt hele året rundt. Sæler bebor isbjergene om vinteren, og vandet vrimler med fisk og besøges af utallige fuglearter.

At rejse til Jökulsárlón for at se nordlysene er en populær vinteraktivitet.

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.