Ophold i feriehuse

Hvis du gerne vil have ro og fred i inspirerende omgivelser med familie og venner, er en feriehusferie det rigtige for dig. Feriehusene på Island er næsten alle privatejede og derfor også individuelt indrettede, så I får en autentisk ferieoplevelse. 

Du kan vælge en opholdslængde på en eller to uger i Island. Vælger du at rejse i en uge, vil opholdet ligge i det nordlige Island. Vælger du et ophold på to uger, kommer du rundt hele øen. Vores ruteprogrammer giver jer forslag til, hvad der er værd at se op opleve i de forskellige områder. I feriehuset er der mulighed for hygge over fælles madlavning og afslapning efter dagens oplevelser.

Praktisk omkring ferieboligerne
Alle feriehusene er privatejede, indrettet individuelt og udstyret med stue, soverum, spiseplads, køkken samt bad og toilette. Køkkenet har køleskab og service til det antal bookede personer. Vær opmærksom på, at du skal efterlade feriehuset rengjort og indflytningsklart til næste kunde. 

Der er meget at se i de forskellige regioner i Island. 

Vi har ruteprogrammer til en eller to uger i Island. Se venligst rutebeskrivelsen nedenfor. 

Vi har udarbejdet ruteprogram langs hele ruten og I vil kunne opleve svovllandskaber og brusende store vandfald, ulmende vulkaner, lavalandskaber, geysere og gletchere og små hyggelige landsbyer. Island er måske mest kendt for sine vulkaner og de 170 varme kilder, som er opstået i forbindelse med at jordens skorpe mod klodens indre er tyndere end i Europa og Amerika og der er mange muligheder for et udendørs bad i 38 graders varmt vand, næsten hver landsby byder på sin egen ”pool”. I kan læse ruteprogrammer nederst på denne side.

Vores rejsekonsulenter har selv rejst på Island og glæder sig til at hjælpe jer med rådgivning og bestilling af jeres rejse på tlf. 96558500 eller via email booking@smyrilline.dk.

Smyril Line arbejder med dynamiske priser, som er baseret på udbud og efterspørgsel. Dette kan medføre at priserne kan ændre sig med kort varsel. Rejsens pris fremgår altid på din bestillingsbekræftelse, og når du har bestilt en rejse, er det denne pris, som gælder. Ved prisoplæg garanterer vi prisen i tre hverdage.

Pris pr. person

30.03 – 29.05.2024
Afrejse fra Hirtshals lørdag
Afrejse fra Seyðisfjörður onsdag

​8 nætter i Island
fra kr. 9.737

15 nætter i Island
fra kr. 14.767
 

04.06 – 29.08.2024
Afrejse fra Hirtshals tirsdag
Afrejse fra Seyðisfjörður torsdag

​7 nætter i Island
fra kr. 9.428

14 nætter i Island
fra kr. 17.114

 • Inklusiv i prisen:
  • Pris pr. person, når 4 personer rejser sammen
  • Sejlads Danmark – Island – Danmark
  • 4-køjes kahyt uden vindue
  • Egen bil <1,9m H & 5m L
  • Ophold i feriehuse på Island
  • Sengelinned, håndklæder, varme og elektricitet. Slutrengøring er ikke inkluderet, og gæsten skal gøre rent inden udcheckning.
  • Ruteprogram dag for dag på Island
  • Island vejkort
 • Tilkøbsmuligheder:
  • 4-køjes kahyt med vindue: kr. 300 pr. person
  • Forudbestilling af måltider ombord, se mere her
  • Minibar i kahyt m. vindue, se mere her


  Bestil rejsen på tlf. 9655 8500 eller send en mail til booking@smyrilline.dk.

Attraktive betalingsbetingelser: Betal 25% ved bestilling, dog mindst kr. 6.000. Restbetalingen forfalder 30 dage før afrejse.

 

Island i feriehus

 • 2 uger

  Dette er sommerhuset tur i den version, der begynder med 3 nætter i det nordlige og går mod uret rundt om i landet.

Færgesejlads & hotel, 2 uger
 • Nætter13, 14, 15 eller 16
 • IndkvarteringstypeFeriehuse
 • Periode fra forår til efterår 30.03.24 - 05.10.24
rute10c
 • Dag 1

  Når du er kommet godt fra færgen og i land på Island venter oplevelserne forude. I kører gennem den lange, frugtbare dal Jökuldalur og op på Mödrudalsheide ørkenagtige plateau. Derefter fortsætter I nordpå over Hólssandur, indtil Inår Mývatn området og her køres til dit feriehus  i enten Mývatn eller Akureyri området.  

 • Dag 2

  Når morgenkaffen er nydt kan I starte med planerne for i morgen, for det er muligt at komme med på en hvalsafari fra Húsavík. I dag starter turen nordpå langs Tjörnes halvø. Først med et stop ved Húsavík fiskerby, hvor det er muligt at komme på en hvalbådtur og hvor du kan besøge den charmerende lokale kirke. Herefter fortsætter I nordpå langs halvøen og kører til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft med en lille skov langs de 100 m høje klippevægge, som inviterer til en gåtur. Et andet højdepunkt denne dag er Dettifoss 44 meter høje vandfald. Intet andet europæisk vandfald har så stor vandmasse. Her fører en stenet sti nedad, indtil I er tæt ved vandfaldet.

 • Dag 3

  Turen går til Mývatn søen, hvor resten af dagen kan tilbringes medat besøge alle de fantastiske seværdigheder, såsom Krafla, stedet for vulkanudbrud så sent som i 1980'erne, Námaskard solfatara, Dimmuborgir Lava Labyrinth og pseudo-kratere ved Skútustaðir.

 • Dag 4

  I dag går turen til Goðafoss vandfaldet, Gudernes vandfald. Derefter fortsætter I til Eyjafjördur fjord hvor eftermiddagen kan bruges i den smukke by Akureyri, også kaldet "The Capital of the North". Det er en god ide at besøge den smukke botaniske have og et besøg i svømmehalen er også en flot oplevelse. Byen byder også på gode shopping muligheder, for eksempel en fabriksudsalg af uld. Derefter kører I til Skagafjörður amt, som er berømt for sine heste. Der er det muligt at besøge den tørvehus museum Glaumbær, der stammer fra slutningen af det 19. århundrede. Du fortsætter langs hovedvejen til byen Blönduós, fjorden Hrútafjörður og derefter over Holtavörduheidi til Borgarfjörður området, som er basen for de næste 4 nætter.

 • Dag 5

  I dag er det muligt at tage en sejltur om eftermiddagen (hvis I rejser i højsæsonen, er det nødvendigt at booke på forhånd). En sejlads blandt de mange øer i Breidafjördur fiske  kam muslinger og se de mange havfugle i dette område. Der overnatttes i Stykkishólmur. (180 km) 

 • Dag 6

  I dag besøger I Borgarfjörður og Deildartunguhver, som er Islands største varme kilde, der hver producerer ca. 180 ltr. kogende vand i minuttet. I skal også se Hraunfossar, som er en mængde  små vandfald, der vælter ud af lavaen og ned i floden. 

 • Dag 7

  Dette er dagen til at udforske det vidunderlige område på spidsen af halvøen, f.eks. den imponerende strand ved Djúpalónssandur, klinten på Þúfubjarg, og et af højdepunkterne; området Arnarstapi. (hvorfra man kan vandre ca. 3 timer til Dritvik). En gåtur langs kysten er næsten en nødvendighed. Derefter kører I langs sydsiden af halvø’en, hvor I kan stoppe ved Gerduberg, Islands længste række af basaltsøjler, hvorefter der fortsættes til landsbyen Borgarnes og der overnattes i dette område. (250 km)

 • Dag 8

  I dag kører I til Reykjavík, en spændende by med mulighed for både kultur og shopping, en by med både international og intim atmosfære og så velforsynet med gode kaffesteder, at byen er blandt verdens førende på den front. Det er muligt at tage en udflugt til Reykjanes halvøen, med et besøg i kirken ved Bessastedir,og til dampventilations kanaler og kogende mudderpøle i Krísuvík. Et højdepunkt kan være en dukkert i den berømte Blå Lagune, som er fyldt med naturlig varmt vand og rig på alle slags mineraler og som er en oplevelse i sig selv i bizarre omgivelser af lavamarker og et geotermisk anlæg, kører I tilbage til  Reykjavik og til jeres feriehus i det sydvestlige Island..  

 • Dag 9

  Kør til Þingvellir National Park, hvor det gamle islandske parlament blev grundlagt. Stedet nyder også stor geologisk interesse. Herefter fortsætter I over Lyngdalsheidi til landsbyen Laugarvatn og videre til Geysir området, det berømte Strokkur, som skubber søjler af varmt vand højt op i luften ca. hvert 5 minut. Derefter besøger I Gullfoss, et af de smukkeste vandfald i Island. 

 • Dag 10

  I dag udforsker I den smukke Pjórsardalur dal, som oprindeligt var et dejligt landbrugsområde, men som i 1104 blev det ødelagt af et udbrud af Hekla. I kan besøge udgravningerne af gården Stöng. Se også Hjálp tvillingevandfald og Islands 3. højeste vandfald Háifoss og gå ikke glip af den charmerende lille dal Gjáin.

 • Dag 11

  I dag udforsket sydkysten, I kører afsted i retning af vandfaldene Seljalandsfoss og Skógafoss og det dejlige Folk Museum i Skógar. Derefter fortsætter I mod fuglefjeldet Dyrhólaey (åbent efter 25. juni), hvor søpapegøjerne kan ses frem til midten af august og til den lille landsby Vik. I fortsætter mod Mýrdalssandurs sletter til Kirkjubæjarklaustur og fortsætter videre mod øst. På den måde kan I lave et stop ved basaltsøjlerne ved Dverghamrar  og besøge det lille kapel i Núpsstadur. Til sidst ankommer I til området ved Skaftafell og kan opleve Skaftafell National Park. Faktisk kan man gå hele vejen til broen Svínafellsjökul og der er mange muligheder for vandreture i parken. En gåtur til Svartifoss vandfald (ca. 1 1/2 time ) bør opleves. Tag turen videre mod øst langs den sydlige kyst med det første og måske vigtigste stop på dagen ved Jökulsárlón gletscher lagune. I den store lagune flyder isbjergene rundt, og det er muligt at komme på en kort bådtur. Med denne oplevelse bag jer fortsætter I til landsbyen Höfn og ind i det østlige Fjord området Via Djúpivogur og Skríðdalur, hvor I kører mod øst hvor i skal være de sidste 4 dage.

 • Dag 12

  I dag anbefales en udflugt til Borgarfjörður Eystri.  Blandt seværdighederne her er bl.a en dejlig og maleriske havn med et fuglefjeld, farverige bjerge i området, en charmerende landsby med en smuk lille kirke og et imponerende bjergpas.

 • Dag 13

  I dag kan I besøge Østfjordene. Kør hele vejen til den charmerende landsby Neskaupstaður og gå en kort, smuk vandretur langs kysten. Besøg Reyðarfjörður landsby og kør langs de østlige fjorde med deres dejlige landskab. Et tip er at besøge Stone Museum of Petra i den lille landsby Stödvarfjördur. Her kan I se en have og det meste af huset, som er fyldt af de mest farverige og sprudlende islandske semi-ædelstene. Tag via Breiðdalsvík og vend tilbage til jeres base.

 • Dag 14

  Tag på en smuk udflugt rundt om søen Logurinn, besøge Islands største skov, Hallormsstadaskógur, og benyt muligheden for en vandretur. Derefter kan I køre til Hengifoss vandfald, hvor en vandretur kan føre jer tæt på det charmerende vandfald. Egilsstaðir landsby, hvor der er en pool, et interessant museum og butikker, er også et besøg værd.  

 • Dag 15

  Om morgenen startes der ud med de 30 km tilbage til Seyðisfjörður for at tage færgen hjem til Danmark igen.

   

  Note: Vi forbeholder os retten til at ændre denne rutebeskrivelse.   ​

Book Explorer Plus Pakken

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.