En eller to uger rundt i Island med overnatning

Oplev det meste af Island på relativt kort tid. Besøg alle de vigtigste steder, herunder de berømte vandfald Gullfoss og Dettifoss. Du bor på hoteller, bondegårde og på gæstgiverier, hvor morgenmaden er inkluderet.

Nyd denne fantastiske kør-selv-ferie rundt om Island, hvor 95 procent af vejene er asfalterede og tilgængelige i almindelig personbil eller på motorcykel. 

Vi har skræddersyet særlige kør-selv-programmer, der varer en til to uger, for at sikre, at du oplever de fleste af Islands spektakulære seværdigheder: Betagende natur, klipper, vandfald, lavalandskaber, samt charmerende, maleriske landsbyer. Hvorfor ikke afslutte en begivenhedsrig dag ved at bade i en af de mange varme bade med vand fra de varme kilder? 

Vores rejsekonsulenter har selv rejst på Island og glæder sig til at hjælpe jer med rådgivning og bestilling af jeres rejse på tlf. 96558500 eller via email booking@smyrilline.dk.

Priser

Sommer
Afrejse fra Hirtshals tirsdag
Afrejse fra Seyðisfjörður torsdag

​7 nætter i Island
fra kr. 15.643

14 nætter i Island
fra kr. 25.731

Efterår
Afrejse fra Hirtshals lørdag
Afrejse fra Seyðisfjörður onsdag

​8 nætter i Island
fra kr. 14.328

15 nætter i Island
fra kr. 18.653

 • Inklusiv i prisen:
  • Pris pr. person, når 2 personer rejser sammen
  • Sejlads Danmark – Island – Danmark
  • Kahyt uden vindue
  • Egen bil <1,9m H & 5m L
  • Dobbeltværelse på Island
  • Morgenmad på overnatningsstederne
  • Ruteprogram dag for dag på Island

Attraktive betalingsbetingelser: Betal 25% ved bestilling, dog mindst kr. 6.000. Restbetalingen forfalder 30 dage før afrejse.

 

Færgesejlads & hotel

 • 2 uger inkl. Vestfjordene

  Dette er en rejse Island rundt incl. Vestfjordene. Dage med meget kørsel efterfølges med dage med mindre kørsel så der er mulighed for hvil ind imellem, men programmet er meget intensiv og includere selvfølgelig hovedattraktionerne på Island (Skaftafell, Geysir, Gullfoss og Pingvellir, Snæfellsnes halvøen, Akureyri, Mývatn, Dettifoss), samt nogle af de mindre kendte steder (vestfjordene, Pjórsárdalur).

Island, 2 uger inkl. Vestfjordene
 • Nætter13, 14, 15 eller 16
 • IndkvarteringstypeHoteller, gæstgiverier og bondegårde
 • Periode fra forår til efterår 04.06.24 - 03.09.24
rute06
 • Dag 1

  Efter landgang fra Norröna, kan du køre fra Seydisfjordur til Egilsstadir, hvor du gør korte stop ved vandfaldene langs med vejen. Efter en rundtur i Egilsstadir, fortsætter du mod syd over Breiddalsheidi bjergpasset til området ved østfjordene. I Breiddalur kan du møde børn, der sælger smukke farverige sten, de har fundet i bjergene. Alternativt kan du køre langs med østfjordene, og gøre stop på vejen ved det berømte Petras Sten Museum. Kør videre langs fjorden til Berufjördur (hvor du finder smukke vandfald) til byen Djúpivogur hvor du overnatter (370 km).

 • Dag 2

  Først kører du forbi Hamarsfjördur og Álflafjördur fjord til Hvalne, hvor vejen snor sig ved bjerget. Herefter fortsætter du til byen Höfn og efter et stop her, kører du mod syd til foden af Vatnajökull, Europas største gletscher. Her er der ofte mulighed for at se istunger der løsriver sig fra selve iskappen. Om eftermiddagen passere du et af højdepunkterne på denne tur – Jökulsárlón gletscher lagune, hvor store isbjerge flyder rundt. Der er mulighed for at tage på bådtur i lagunen. Det tager 45 min. og bringer dig tæt til selve gletscheren, hvor du får muligheden for at tage fantastiske billeder af de smukke isbjerge. herefter skal du tage dig tid til at besøge Skaftafell National Park og gå en tur op til Svartifoss vandfaldet, der er omgivet af smukke basaltsøjler, inden du fortsætter til dit overnatningssted i området omkring Skaftafell. (230–250 km).

 • Dag 3

  Om morgenen kører du, via Skeidarásandurs udvaskede sletter, til det lille kapel i Núpsstadur, som blev bygget i det 17'ende århundrede. Herefter kan du gøre stop i Dverghamrar med sine interssante basaltsøjler, som indbyder til en kort gåtur. Derfra fortsætter du via byen Kirkjubæjarklaustur over Mýrdalssandur til byen Vik. Her findes et fabriksudsalg, hvor du kan købe uld, sokker og souvenirs til en god pris. Vi kan anbefale en tur på byens strand – den er sort. Tæt der ved er der mulighed for, (efter 25. juni, før denne dato er der lukket for at beskytte miljøet) at køre op til Dyrhólaey fjeldet, for at se søpapegøjerne (indtil midten af august , hvor fuglene igen er væk). Det er en ret åben og stejl vej, men udsigten er det hele værd. Der er søpapegøjer overalt, og hvis vejret er godt kan du også være heldig og få et smukt kik til Mýrdalsjökull gletcieren. Herfra skal du besøge Skógar Folk Museum, hvor gamle redskaber og håndværk er udstillet. Der er også en gammel original tørvegård, hvor du kan se, hvordan menneskene levede i slutningen af det 19. - og i begyndelsen af det 20. århundrede. I samme lille by kan du besøge Skógafoss vandfaldet (60 m høj) inden du fortsætter til Seljalandsfoss vandfaldet. Dette er et meget specielt vandfald, hvor du kan gå bag ved, – hvis du ikke har noget imod at blive lidt våd. Endelig checker du ind på dit hotel, på syd Island hvor du er 2 dage (230–250 km).

 • Dag 4

  I dag skal du udforske den smukke by ved Pjórsardalur. Denne dal var engang et smukt landbrugsområde, indtil det i år 1104 blev ødelagt at et udbrud fra Hekla. Hvis vejret er godt, kan du måske få et glimt af den berygtede vulkan. Du kan også besøge den udgravede ruin af landbruget Stöng, ligesom du kan se rekonstruktionen tæt der ved.(ingen entre). Her er også tvillinge vandfaldet Hjálp og Islands 3. højeste Hálfoss, og du må ikke glemme det charmerende lille område Gjáin. Du kan køre forbi Búrfell Power Plant inden du kører tilbage til dit hotel. (200–220 km).

 • Dag 5

  I dag besøger du nogle af Islands højdepunkter. Først kører du til Gullfoss vandfaldet, som mange mennesker mener, er det smukkeste på Island. Det falder i en dyb kløft i to afsnit. Det første fald er 20 meter højt, det næste er 11 meter højt. Herfra kører du til Geysir, området med de varme springende kilder. Her er der mange kogende, boblende og springende kilder. Den mest berømte er Stokkur, som sender høje søjler af kogende vand til vejrs ca. hver 5. min. Derefter fortsætter du til byen Laugarvatn og over bjergvejen til Tingvellir National Park. Her blev det gamle parlament grundlagt i året 930. Dette område er også geologisk interssant, eftersom det ligger lige ovenpå den midt-atlantiske ryg, som deler Europa og Amerika. Derfor er der mange store synlige revner i jorden i dette område. Efter en tur i dette smukke område, kører du tilbage til Reykjavík for den næste overnatning. 

 • Dag 6

  Du burger det meste af denne dag til at udforske hovedstaden Reykjavík, og du kan måske besøge Den blå Lagune. Om eftermiddagen kører du fra Reykjavík, rundt om den maleriske fjord Hvalfjördur. Der er nogle smukke udsigtsposter ud over fjorden og det er muligt at gøre stop ved de små vandfald, så vel som ved den lille kirke. Herefter fortsætter du mod nord for at udforske det smukke landskab ved Borgarfjördur. Du starter med at besøge Islands største springende kilde, Deildartunguhver, som forsyner folkene i området med varme og varmet vand så langt som 60 km væk fra kilden. Herfra kører du til byen Reykholt, hvor det 13. århundredes historiker Snorri Sturluson boende. Der er mulighed for at se hans private miniature swimmingpool i denne lille by og hvis du er interesseret i historie er der mulighed for at besøge Snorri Museet. Dit næste mål er Hraunfossar vandfaldene, en række små vandfald der strømmer direkte ud af lavaen, et mærkeligt og enestående syn. Tæt ved finder du Húsafeld, hvor du kan besøge deres dejlige swimmingpool, og hvis du har lyst er der mange der tilbyder rideture på islandske heste. Overnatning i Borgarfjordur (250–300 km).

 • Dag 7

  En lang køretur venter dig i dag hvor du skal rundt om Snæfellsnes halvøen. Kør mod vest via Borgarnes langs sydkysten af halvøen, indtil du ankommer til Arnarstapi fuglefjeld. En gåtur her kan stærkt anbefales, her er også mange smukke basalt-formationer, og mange ynglende fugle som f.eks. rider og terner. På spidsen af halvøen er der mange dejlige steder at gøre stop. Bl.a. Púfubjarg fuglefjeld kan et anbefales(det kræver en kort gåtur væk fra hovedvejen) samt stranden ved Djúpalónssandur, hvor du via en klippefyldt sti kommer til den sorte strand. Måske får du også et glimt af Snæfellsiokull gletscheren, som også er en gammel vulkan. Du kan også se de mange lavasletter der omgiver bjerget. Herfra kører du videre langs nordsiden af halvøen, gennem mange små fiskeribyer, som Ólafsvik og Grundarfjördur, og måske Stykkishólmur (10 km retur). Endelig kan du vælge mellem 2 forskellige ruter tilbage til dit hotel (400 km).

 • Dag 8

  En lang dag hvor du kører mod nord vest. Du kører nordpå over det smukke bjergpas Brattabrekka til byen Búdardalur, og herfra langs den sydlige kyst af vestfjords området. Det er et omskifteligt område, men der er en smuk udsigt til Breidafjordur og til de imponerende bjerge på den anden side. Nogle gange kan man være heldig og se sæler langs med kysten. Der er muligehed for at gøre stop ved Vatnsfjördur, tæt ved Flókalundur og gå en kort tur ind i naturreservatet. Når du har passeret Flókalundur drejer du mod nord og kører over et højt bjergpas, her ankommer du til dagens højdepunkt, vandfaldet Dyniandi. Dette er faktisk en samling af 5 vandfald i ét, som du skulle give dig tid til at udforske. Der er mulighed for at klatre hele vejen for at komme tæt på de 5 vandfald. Sidst på dagen kører du via byen Pingevri til Ísafjördur, som er din base de næste to nætter (420 km).

 • Dag 9

  I dag er det tid for afslapning, mens du nyder udsigten ved den charmerende by Ísafjördur. Der er nogle smukke gamle huse og et interssant museum. Vi kan også anbefale dig at køre til den nærliggende by Bólungarvík, hvor det gamle fiskerhus er lavet om til et lille museum, som er ret interssant. Der er måske også mulighed for at tage på en lille bådtur på Ísafjardardjúp fjord (50 km).

 • Dag 10

  I dag skifter du hovedkvarter igen, mens du kører langs Ísafjardardjúp, et af de tyndeste befolkede områder, bortset fra højlandet. Landskabet er imponerende, med de snoede veje langs med den afvekslende fjord. I tidligere tider var der en del landbrug i dette område, men afstandene her er store og der er i dag ikke fladt land nok, og det gør landbrug ret besværligt. Så i dag er der ikke flere landbrug i området, og det er nærmest ubeboet. Efter at have kørt rundt langs med fjordene, kører du over Steingrimsfjardarheides høje plateau til byen Hólmavík. Det er en lille venlig fiskerby, hvor du kan handle lidt og fylde bilen op. Herfra kører du mod syd langs Strandir kysten, et område med en del landbrug. Dette område er også kendt for den store mængde af drivtømmer, der findes langs kysten. Til sidst kører du til Hrútafjördur området, hvor du overnatter, ellers overnattes der tæt ved Blönduós (350–370 km).

 • Dag 11

  Først fortsætter du til Skagafjördur området, der er berømt for sit opdræt af islandske heste. Der er mulighed for at besøge Glaumbær Tørvegårds Museum. Dette hus var beboet indtil 1939, og det giver dig et godt indtryk af, hvordan folk levede på Island fra sent i det 19. århundrede til begyndelsen af det 20. århundrede. Nu kører du over Öxnadalsheidi til Eyjafjördur fjord, mod Akureyri, den vigtigste by på nord Island, hvor du kan nyde shopping og sightseeing. Der er en dejlig botanisk have, som vi anbefaler at du besøger. Til sidst slutter du af ved Godafoss vandfaldet, Gudernes Vandfald, et af Islands mest charmerende vandfald. Sidste stop ved søen Mývatn, hvor du har din næste base. (330–350 km).

 • Dag 12

  En hel dag med sightseeing ved søen Mývatn venter dig. Vi anbefaler dig at besøge pseudo-kraterne ved Skútustadir, lavalabyrinten ved Dimmuborgir, hvor de mange sjove lavaformationer giver ly for en hel del vegetation, vulkanen Hverfjall (som du kan bestige hvis du har lyst), de imponerende solfataras ved Námaskard og Leirhniúkur, hvor kogende mudderkilder og farverige svovlformationer samt huler med naturlig varmt vand, giver dig en helt utrolig oplevelse. Overnatningen er igen i Mývatn området (50–100 km).

 • Dag 13

  I dag kører du nord langs Tjörnes halvøen. Dit første stop er i fiskerbyen Húsavík, hvor du har mulighed for at tage på hval safari med båd. Du kan også besøge den charmerende kirke. Herfra fortsætter du mod nord langs med halvøen og kører til Ásbyrgi, en hestesko formet kløft, hvor en lille skov står i læ af de 100 m høje klippevægge. En kort gåtur kan anbefales. Et andet højdepunkt i dag er Dettifoss vandfaldet, som er Europas mægtigste. Du kan gå ned langs den kippefyldte sti, indtil du kommer helt tæt på vandfaldet, så du rigtig kan nyde det. Derefter kører du tilbage til Mývatn, for en overnatning mere i dette område. (280–300 km).

 • Dag 14

  Om morgenen kører du mod øst gennem Grímsstadir og over Mödrudalsheidi højlandsplateau. Hvis vejret er godt, har du undervejs mulighed for at nyde udsigten til de smukke bjerge. Du fortsætter nu gennem Jökuldalur dalen til byen Egilsstadir, den vigtigste by mod øst. Om eftermiddagen foreslår vi et besøg til Borgarfjördur Eystri, et charmerende fiskerleje, eller en tur rundt om søen Lögurinn, med en kort visit til vandfaldet Hengifoss.

 • Dag 15

  Om morgenen kører du de 30 km tilbage til Seydisfjördur, for at nå færgen.

   

  Note: Vi forbeholder os retten til at ændre denne rutebeskrivelse. 

Book Explorer Plus Pakken

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.