En eller to uger rundt i Island med overnatning

Oplev det meste af Island på relativt kort tid. Besøg alle de vigtigste steder, herunder de berømte vandfald Gullfoss og Dettifoss. Du bor på hoteller, bondegårde og på gæstgiverier, hvor morgenmaden er inkluderet.

Nyd denne fantastiske kør-selv-ferie rundt om Island, hvor 95 procent af vejene er asfalterede og tilgængelige i almindelig personbil eller på motorcykel. 

Vi har skræddersyet særlige kør-selv-programmer, der varer en til to uger, for at sikre, at du oplever de fleste af Islands spektakulære seværdigheder: Betagende natur, klipper, vandfald, lavalandskaber, samt charmerende, maleriske landsbyer. Hvorfor ikke afslutte en begivenhedsrig dag ved at bade i en af de mange varme bade med vand fra de varme kilder? 

Vores rejsekonsulenter har selv rejst på Island og glæder sig til at hjælpe jer med rådgivning og bestilling af jeres rejse på tlf. 96558500 eller via email booking@smyrilline.dk.

Priser

Sommer
Afrejse fra Hirtshals tirsdag
Afrejse fra Seyðisfjörður torsdag

​7 nætter i Island
fra kr. 15.643

14 nætter i Island
fra kr. 25.731

Efterår
Afrejse fra Hirtshals lørdag
Afrejse fra Seyðisfjörður onsdag

​8 nætter i Island
fra kr. 14.328

15 nætter i Island
fra kr. 18.653

 • Inklusiv i prisen:
  • Pris pr. person, når 2 personer rejser sammen
  • Sejlads Danmark – Island – Danmark
  • Kahyt uden vindue
  • Egen bil <1,9m H & 5m L
  • Dobbeltværelse på Island
  • Morgenmad på overnatningsstederne
  • Ruteprogram dag for dag på Island

Attraktive betalingsbetingelser: Betal 25% ved bestilling, dog mindst kr. 6.000. Restbetalingen forfalder 30 dage før afrejse.

 

Færgesejlads & hotel

 • 2 uger

  Dette er en meget alsidig tur, der præsentere næsten hele Island, uden at skulle haste for meget. Det inkluderer alle Islands højdepunkter, bortset fra det centrale højland og vestfjodene. Turen er meget egnet for gæster, der gerne vil have god tid til at se så meget af Island som muligt.

Island, 2 uger
 • Nætter13, 14, 15 eller 16
 • IndkvarteringstypeHoteller, gæstgiverier og bondegårde
 • Periode fra forår til efterår 30.03.24 - 05.10.24
rute05
 • Dag 1

  Efter landgang fra Norröna, har du mulighed for at se dig omkring I byen Seydisfjördur. Her er et lille teknisk museum. Derefter kører du til Egilsstadir, hvor du gør korte stop ved vandfaldene langs vejen. Efter en rundtur i Egilsstadir, kan du vælge mellem flere forskellige udflugter. Du kan køre nord på til Borgarfjördur Eystri, en smuk lille by omgivet af farverige bjerge, eller du kan køre rundt om søen Logurinn, hvor du besøger Islands største skov Hallormsstadaskógur og går en tur til Hengifoss vandfaldet. Overnatningen er i Egilsstadir (200 km).

 • Dag 2

  Først kører du gennem den lange og frugtbare dal Jökuldalur, hvorefter du kører op på Mödrudalsheide ørkenagtige plateau. Derefter fortsætter du nordpå over Hólssandur, indtil du når Dettifoss, Islands mægtigste vandfald. Dit næste besøg går til Asbyrgi, en hestesko formet kløft, hvorefter du kører til området ved Húsavik hvor du overnatter (225 km).

 • Dag 3

  Der er mulighed for at tage på hvalsafari fra Húsavik om morgenen. Det tager ca. 1 time i bil at køre til søen Mývatn, hvor du kan bruge resten af dagen med at nyde den vidunderlige udsigt over bl.a. Krafla, den vulkanske eruption, der var i udbrud så sent som i 80'erne, Námaskard solfatara, lavalabyrinten i Dimmuborgir og pseudo-kraterne ved Skútustadir. Overnatningen er i Mývatn området (150 km).

 • Dag 4

  I dag kører du først op til Godafoss vandfaldet, Gudernes vandfald, som er et besøg værd. Derefter fortsætter du til Eyjafjördur fjord og bruger eftermiddagen i den smukke by Akureyri, som ofte kaldes hovedstaden i nord Island. Det er en god ide at besøge den smukke botaniske have, og et besøg i byens svømmehal er også en dejlig oplevelse. Byen byder på gode shoppingmuligheder, som f.eks. fabriksudsalg af uld. Overnatningen er i Akureyri (150 km).

 • Dag 5

  Først kører du til området ved Skagafjördur som er kendt for sit opdræt af islandske heste. Der er mulighed for at besøge Glaumbær Tørvegård Museum, som kan dateres tilbage til slutningen af det 19'ende århundrede. Du fortsætter langs med hovedvejen til byen Blönduós, og til området Laugarbakke hvor du overnatter (200 km).

 • Dag 6

  Du kører langs med Hrútafjördur fjord og over Laxárdalsheidi til den nordlige side af Snæfellsnes halvøen. Herfra følger du kystlinien langs med Skógarströnd og ankommer til den charmerende by Stykkishólmus. Der er mulighed for at tage på en lille bådtur om eftermiddagen (i højsæsonen skal der bookes på forhånd), hvor der sejles imellem de mange øer i Breidafjördur. Der kan fiskes efter kammuslinger, eller du kan se de mange havfugle der er i området. Overnatningen er i Stykkishólmur (180 km).

 • Dag 7

  I dag skal du udforske det vidunderlige område på spidsen af halvøen, f.eks den imponerende strand ved Djúpalónssandur (hvorfra du kan vandre til Dritvik – ca. 3 timers gåtur), til fjeldene ved Púfubjarg, og et af højdepunkterne i området : Arnarstapi. Riden har sine reder ved de imponerende basaltsøjler. Fuglene kan observeres meget tæt på. En gåtur langs med kystlinien skal også opleves. Derefter kører du langs med sydsiden af halvøen, og du kan gøre stop ved Gerduberg, Islands længste række af basaltsøjler. Fortsæt til byen Borgarnes. Overnatningen er i dette område. (250 km).

 • Dag 8

  I dag skal du besøge Borgarfjördur, her findes f.eks Deidartunguhver som er Islands største varme springende kilde, der producere 180 l. næsten kogende vand i minuttet. Du skal også se Hraunfossar en hel række af små vandfald der vælter ud af lavaen og ned i floden nedenfor. Herefter fortsætter du langs med Hvalfjördur fjorden og tilbage til Reykjavik (150 km).

 • Dag 9

  En fridag i Reykjavík til at udforske denne vidunderlige by. Hvis du har lyst, kan du tage på udflugt til Reykjanes halvøen, og besøge kirken ved Bessastedir, samt se dampen og de kogende mudderpøle ved Krísuvík. Det kan anbefales, at tage en dukkert i Den blå Laugne, som er naturligt opvarmet vand, der er fyldt med mineraler. Efter en forfriskende dukkert i de flotte omgivelser af lavasider, kører du tilbage til Reykjavík for den anden overnatning (160 km).

 • Dag 10

  Kør til Pingvellir National Park, hvor det gamle parlament blev grundlagt. Dette område er også af stor geologisk interesse, du kan tage en gåtur langs en af de mange revner i jorden. Herefter fortsætter du over Lyngdalsheidi bjergpasset til byen Laugarvatn, og herfra til Geysir området, hvor den berømte springende kilde Strokkur sender søjler af varmt vand op i luften ca. hvert 5. min. Derefter besøger du Gullfoss, et af de smukkeste vandfald på Island. Overnatningen er i dette område (150–180 km).

 • Dag 11

  I dag skal du udforske den smukke dal Pjórsardalur. Denne dal var engang et dejligt landbrugsområde, men i året 1104 blev det ødelagt af et udbrud fra Hekla. Hvis vejret er godt, kan du være heldig at se den mægtige vulkan. Du kan besøge de udgravede ruiner af gården Stöng, lige som rekonstruktionen tæt ved. Herefter kører du til de charmerende vandfald ved Hjálp (tvillingevandfald) som er Islands 3. højeste. I Háifoss, og du må ikke glemme den lille charmerende dal Gjáin. Du kan køre forbi Búrfell kraftværket før du kører tilbage til dit hotel (200-220 km).

 • Dag 12

  Fra morgenstunden fortsætter du mod vandfaldene Seljalandsfoss og Skógafoss og det dejlige Folk Museum i Skógar og derefter kører du ud og besøger fuglefjeldet ved Dyrhólaey (åbent efter d. 25. juni), hvor søpapegøjerne kan ses indtil midten af august. Fortsæt videre til den lille by ved Vík. Herfra kører du over Mýrdalssandurs udvaskede sletter til Kirkjubæjarklaustur og fortsætter videre mod øst. På vejen gør du stop ved basaltsøjlerne i Dverghamrar, og du kan besøge det lille kapel i Núpsstadur. Til sidst ankommer du til området ved Skaftafell, hvor du også overnatter.

 • Dag 13

  Nu har du en hel dag til at nyde Skaftafell National Park. Du kan faktisk køre hele vejen op til gletciertungen Svínafellsjökull, og der er mange muligheder for vandreture i området. En gåtur til Svartifoss vandfaldet (1½ times gåtur) er en oplagt mulighed. Overnatning i Skaftafell området eller tæt ved Höfn (max 150 km).

 • Dag 14

  I dag fortsætter du mod øst langs med sydkysten, og det første vigtige stop på vejen er Jökulsárlón gletcier lagune. I den store lagune flyder isbjergene rundt, og du har mulighed for en lille bådtur, det er en oplagt mulighed for at se isbjergene tæt på. Efter dette stop fortsætter du til byen Höfn, og hvis vejret er godt, får du rig mulighed for at betragte Vatnajökull gletcieren fra mange sider langs vejen. Nu kører du over Almannaskard bjergpasset ind til området ved østfjordene. Derefter passere du Alftafjördur og Hamarsfjördur før du ankommer til den lille fiskeriby Djúpivogur. Herfra køre du langs de østlige fjorde med den skønne udsigt over det smukke landskab. Et tip kan være at besøge Petras Sten Museum (entre) i den lille by Stödvarfjördur. Her kan du se en have og det meste af huset fyldt af farverige sten fra den islandske natur. Efter at have kørt rundt om fjordene, kører du over Fagridalur passet til Egilsstadir, den vigtigste by på østsiden af Island. Overnatning i eller tæt ved Egilsstadir. (150 km)

 • Dag 15

  Om morgenen kører du de 30 km tilbage til Seydisfjördur for at nå færgen.

   

  Note: Vi forbeholder os retten til at ændre denne rutebeskrivelse.​

Book Explorer Plus Pakken

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.