Infrastrukturen

Færøerne har en imponerende infrastruktur med de fleste hovedøer forbundet via asfalterede veje, broer og tunneller, herunder fire undersøiske tunneller. I alt er 90,8% af færingerne forbundet via vejnettet.

. .

  Dag 1

  Bygde-besøg på Streymoy og Eysturoy

  Start dagen med at besøge Saksun, ca. 45 minutters kørsel fra Tórshavn. Saksun ligger i naturskønne omgivelser for enden af en tidligere fjord. Besøg kirken og Dúvugarðar, en fredet bondegård fra 1600-tallet, som nu er et museum. Herefter kører du til Tjørnuvík, en hyggelig bygd omgivet af høje fjelde, hvor udsigten til stensøjlerne Risin og Kellingin er fantastisk. Husk at stoppe ved Fossá vandfaldet på vej tilbage fra Saksun. Fortsæt derefter til Gjógv, hvor du kan tage en spadseretur og besøge Gjáargarður Guesthouse for en let frokost eller en kaffepause. Efter Gjógv kører du til Funningur og videre til Elduvík, inden du returnerer til Tórshavn.

   

  . . . . . . .

   Dag 2

   Mykines

   Tag færgen fra Sørvágur til Mykines, en tur på ca. 30 minutter. Bestil billetter i god tid. Mykines er kendt for sit rige fugleliv og naturskønne vandreture. Om sommeren bliver øen et populært feriemål med mange besøgende. For pladsreservation på færgen, besøg mykines.fo.

   . .

    Dag 3

    Nordøerne

    Kør fra Tórshavn til Klaksvík, enten 75,3 km via landevejen eller 41,4 km gennem Eysturoyartunnilin. Klaksvík er Færøernes næststørste by og byder på vandreture, kultur og shopping. Vi anbefaler en vandretur til fjeldet Klakkur for en storslået udsigt. Fra Klaksvík kan du også besøge Kunoy og Viðareiði, to smukke bygder. Tag bilfærgen til Kalsoy og se den berømte statue af sælkvinden i Mikladalur. For sejlplan og pladsreservation på færgen besøg på ssl.fo.

    . . . .

     Dag 4

     Gásadalur, Trælanípan og Vestmannabjergene

     Kør til Gásadalur på øen Vágar og se det berømte Múlafossur vandfald. Fortsæt til Trælanípan ved Sørvágsvatn, hvorfra du kan nyde udsigten over de sydlige øer og vandfaldet Bøsdalafossur. Gåturens startpunkt er i Miðvágur, og der opkræves et vandregebyr (se mere på tralanipan.fo). På tilbagevejen kan du besøge Kvívík og de restaurerede udgravninger fra vikingetiden. Dagens højdepunkt er en sejltur til Vestmannabjergene, hvor du kan opleve Færøernes dramatiske natur og fugleliv. Bestil plads på puffin.fo.

     . . . . . . .

      Dag 5

      Suðuroy

      Tag morgenfærgen fra Tórshavn til Tvøroyri, en sejltur på ca. to timer. Kør til Akraberg og se fyrtårnet fra 1909. Besøg Eggjarnar ved Vágur og Ruth Smiths kunstmuseum. Gåtur til Hvannhagi ved Tvøroyri anbefales også. Spis en let frokost eller nyd en kop kaffe på Café Mormor i Tvøroyri. For sejlplan og pladsreservation på færgen besøg på ssl.fo.

      .

      Dag 6-7

      På opdagelse i Tórshavn

      Brug en eller to dage på at udforske Tórshavn, verdens mindste hovedstad med meget at byde på. Besøg Færøernes Nationalgalleri, hvor det bedste af færøsk kunst vises frem. Nordens Hus er et kulturelt centrum med koncerter og udstillinger. Gå en tur i den gamle bydel á Reyni og ved Tinganes, hvor landsstyret holder til. Oplev Skansin, en historisk fæstning fra 1580. Shop i byens små butikker som Guðrun & Guðrun og Ullvøruhúsið, eller besøg caféerne Umami og Kaffihúsið ved havnen eller Panamé ved den gamle boghandel i centrum. Prøv også Tórshavns restauranter, som byder på gastronomi i verdensklasse. For en unik oplevelse kan du prøve Heimablídni, hvor du spiser traditionelle måltider hos lokale værter, se mere på visittorshavn.fo/home-dining.

      . . . . . . . .

       Bestil gratis katalog

       Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

       Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.