Færøerne er et lille land, og det er nemt at komme rundt

Alle øerne er forbundet med et offentlig transportsystem af bus- og færgeforbindelse. De fleste øer på Færøerne er forbundet med tunneller og broer, hvilket gør det nemt at rejse med bil til alle hjørner af landet. Vejinfrastrukturen på Færøerne er fremragende, hvilket sikrer en behagelig og sikker rejse uanset vejrforhold. Alle hovedveje er brolagt, men nogle få veje til de mindre landsbyer er stadig grusveje.

Tunnelafgift for de undersøiske tunneller
Med åbningen af den nye undersøiske tunnel til Sandoy den 21. december 2023, er Færøerne nu endnu mere tilgængelige for bilrejsende. Det omfattende vejnet og fire undersøiske tunneller forbinder ikke kun syv af øerne, men også hele 88,8% af den færøske befolkning. Dette giver dig en unik mulighed for at udforske øernes skatte og skabe uforglemmelige minder.

Der opkræves tunnelafgift for de undersøiske tunneller. For mere informationer om priser med mere, se venligst tunnil.fo.

Med bil på Færøerne 
Kørsel er let med et fremragende netværk af velholdte asfalterede veje og tunneller. De mange vejtunneller på Færøerne betyder, at førere af store køretøjer skal planlægge deres ruter ved at finde ud af, hvilken tunnel de kan komme ind i. Der er højrekørsel, og de fleste vejskilte følger internationale standarder. Forlygter skal være tændt, når der køres, og brug af sikkerhedsseler er påkrævet. Hastighedsgrænsen er 80 km/t uden for byer og landsbyer, og 50 km/t i byer og landsbyer. Overskridelse af hastighed straffes med bøde. Får græsser frit på begge sider af hovedveje, så de vil krydse vejen på egen vilje.

Parkering i byerne Tórshavn, Klaksvík og Runavík er tidsbegrænset. Parkeringsskive i bilens forrude er påkrævet. Pakeringsskiver kan erhverves fra banker og turistkontorer.

Cykling
Flere og flere mennesker vælger at udforske Færøerne på cykel. Både i byområder og landdistrikter er cykelstier usædvanlige. I de fleste tilfælde skal cyklister dele vejen med motorkøretøjer. Bemærk også, at der er mange tunneler på Færøerne, og i nogle tilfælde kan disse være ganske mørke. Selv om øerne er langt fra flade, er de fleste stigninger er behagelige. Vær forberedt på at cykle på grusveje nogle steder, da ikke alle veje er brolagt. For mere information om cykling på Færøerne, se venligst VisitFaroeIslands.

Med bus
For information om regionale busforbindelser, besøg venligst ssl.fo. For oplysninger om bybusserne i Tórshavn, se venligst torshavn.fo

Vil du vide mere om det at komme rundt på Færøerne, besøg venligst visitfaroeislands.com.

Hvordan man kører på Færøerne

Hvordan man kører på Færøerne

Bliv inspireret

Vil du modtage løbende information om gode tilbud er det nemt! Du tilmelder dig blot vores nyhedsbrev og får så en e-mail, når vi har specielt gode tilbud og nyheder. 

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.