Gør rejsen på Island endnu mere oplevelsesrig

At rejse på Island er i sig selv en stor oplevelse, fyldt med storslåede og alsidige naturoplevelser. Undervejs er der mulighed for at tage på en lang række forskelligartede udflugter, som spænder mellem alt fra hvalsafari, hesteridning på islandske heste, afslapning i et af de varme, berørmte bade, river rafting, hiking, og en masse andre spændende og til tider også udfordrende udflugter.

Vores rejsekonsulenters bedste tip er hvalsafari, bådtur på Jökulsárlón og et afslappende varmt bad i Mývatn Nature Baths eller Den Blå Lagune.

Du kan vælge at bestille udflugter sammen med din bestilling eller vente til tættere på afrejsen. 

Den originale hvalsafari fra Húsavík

Oplev den originale Húsavík hvalsafari. Denne landsby er kendt som Europas hvalsafari hovedstad.

Nyd den smukke natur og dyrelivet fra dækket på en renoveret egetræsfiskerbåd. Der bliver kun brugt Egetræsbåde når vi sejler i norden. Deres effektive og støjsvage motorer sikrer at vi er miljøvenlige. Bådene er specielt udstyret og opfylder alle krav til hvalsafari.

 


Den originale hvalsafari fra Húsavík.

Hvalsafari - bådtur fra Reykjavik

Deltag i en uforglemmelig rejse til en verden af hvaler og havfugle. Dette er et eventyr på havet!  Båden ligger i havnen i Reykjavík, hvorfra det kun tager 20 minutters sejllads at nå det naturlige habitat for hvaler. Fælles observationer i området omfatter vågehvalen, det hvidnæse, marsvin og den populære pukkelhval.

De majestætiske hvaler og spækhuggeren, ledsager undertiden vores båd. Vi ser altid en række fugle, som f.eks suler, søpapegøjer, lomvier, skarver, alle former for måger, rider, terner og mange andre. Turen passerer flere øer, hvor man kan se kolonier af søpapegøje reder, så der er meget at fotografere. Alle deltagere kan låne varme overtøj og regnfrakker. 

For at sikre, at hvalerne ikke forstyrres af vores tilstedeværelse, sejler vi med en konstant, ikke-skiftende hastighed til levested for hvalerne. Resultatet er, at alle former for havets liv, fra pukkelhvalen til de mindste marsvin, dukker op på overfladen af vandet nær båden!


Hvalsafari - bådtur fra Reykjavik.

Hiking blå is - Svinafellsjökull

Denne tur tager jer til Svínafellsjökull gletschertungen. Svínafellsjökull er et betagende udløb af Vatnajökull gletsjeren og udsigten er simpelthen fantastisk. I vil gå gennem et eventyrland af isskulpturer og dybe sprækker i gletsjeren. I begyndelsen af turen, vil en erfaren guide lære dig at bruge gletscherudstyr, som klatrejern og isøkser, da sådant udstyr er nødvendigt til denne tur.


Hiking blå is -  Svinafellsjökull.

Jökulsárlón gletscher lagune zodiac

For dem, der ønsker at opleve de fantastiske isbjerge på en spændende måde, er dette bestemt et højdepunkt. Denne tur byder på masser af variation, fra flydende tur uden motoren tændt tæt ved isbjergene og til at sejle mellem isbjergene med høj hastighed á la James Bond. Ved den højere hastighed ser du mere på denne tur, end man ville se i Amfibian båden, og man kommer meget tættere på isbjergene.

Vi anbefaler at bestille denne tur på forhånd, da der er begrænset pladser.

 


Jökulsárlón gletscher lagune zodiac.

Den Blå Lagune

At bade i Den Blå Lagune er en meget speciel oplevelse, med det blålige vand omgivet af lavamarker. Det geotermiske vand har en unik sammensætning, som indeholder tre aktive ingredienser: silica, alger og mineraler.

Den blå farve kommer fra silica og måden, det reflekterer sollys. Vandtemperaturen er 37-40°C året rundt. Den Blå Lagune er de fleste steder 0,8-1,2 meter dyb. Det dybeste punkt er 1,6 meter.

Vi anbefaler at forudbestille entre til lagunen, fordi der ofte er fuldt booket flere dage før. 


Den Blå Lagune.

Gletsjer Lagune – Amfibie bådtur

En bådtur i gletsjerlagunen Jökulsárlón er en af Islands største højdepunkter. De enorme isbjerge, der flyder i søen, med deres underlige former og de fantastiske farvevariationer af hvidt, blåt og gråt, er uforglemmelige. Fra vejen ser det allerede storslået ud, men med båden kommer du helt tæt på isbjergene. Guiden fortæller om gletsjeren, søen og isbjergene. Fortællingerne kombineret med bådturene gør udflugten meget mere interessant. Det er også en oplevelse at køre fra land ind i søen med amfibie båden. 

Amfibiekøretøjer kan både køre på land og sejle i vand. 


Gletsjer Lagune – Amfibie bådtur.

Ind i Gletsjeren

Du vil opleve denne tur i et køretøj, der er specialfremstillet til turen. Vi udforsker gletsjerområdet, og i godt vejr er udsigten helt fantastisk. 

Efter turen PÅ gletsjeren, går turen INDENFOR, gennem menneskeskabte tunneller. En erfaren guide vil føre jer gennem gletsjeren samt fortælle mange interessante fakta om gletsjerne.


Afgangssted 

Om sommeren: For dem som har booket transfer, er det Húsfell cafeteria. De som kører 4x4 mødes ved Klaki Base Camp for enden af Langjökull gletsjer, da de ikke har behov for transfer.

Om vinteren: Húsafell cafeteria.


Ind i Gletsjeren.

Gletsjervandretur på Sólheimajökull

Sólheimajökull gletsjertungen strækker sig fra den store gletsjer Mýrdalsjökull ned til de sortsandede sletter på den islandske sydkyst. De spektakulære omgivelser er præget af robuste og majestætiske klippeformationer, formet af gletsjeren.

Dette er en let gåtur som udføres med snekæder på gåturen oven på gletsjeren, hvor et vidunderland af skulpturer, højderyg og dybe sprækker venter på at blive opdaget. I starten af turen underviser en erfaren gletsjerguide dig i, hvordan du bruger udstyr som is kæder og en isøkse, som er nødvendige til denne tur.


Gletsjervandretur på Sólheimajökull .

Ingólfshöfði, udflugt i naturen – udflugt i hø vogn

Ingólfshöfði er et isoleret forbjerg mellem den sorte sandslette og Atlanterhavet med tusindvis af søfugle, herunder søpapegøjen og storkjoven. Dette historiske forbjerg er opkaldt efter Islands første indbygger Ingólfur Arnarson, der tilbragte sin første vinter på Island i året 874 e.Kr.

For at komme til Ingólfshöfða, krydser vi 6 km vand, myrer og sand i en hø vogn trukket af en traktor. Turen tager cirka 20-30 minutter hver vej. Vi tilbringer ca. 1½ time rundt om forbjerget. Vi laver flere stoppe for at høre om forbjergets historie (kun på engelsk). Der vil også være mulighed for nogle fugleobservationer. Vandreturen omkring naturreservatet er cirka 2½ km lang. Der er en stejl sandskråning i starten, men så bliver det lettere gå, hvor det meste af vandreture er på fladt græsareal. Vi anbefaler ikke, at folk deltager på denne tur, medmindre de føler sig sikre på, at de vil kunne fuldføre vandreturen.


Ingólfshöfði, udflugt i naturen – udflugt i hø vogn.

Viking Sushi Bådtur

Dette er en tur for at nyde naturen, se fugle og smage friske Jakobs-muslinger. Dette unikke eventyr foregår på bugten ved Breiðafjörður i det vestlige Island.

På vejen ser vi utallige øer, mange med mærkelige former og interessante basaltformationer. Der er masser af fugle som f.eks. søpapegøjer, ænder, skarver, og hvis vi er meget heldige, den hvidhalede ørn. Et højdepunkt er at fiske med en lille plov, hvor vi fanger og laver delikatesser fra havet med Jakobs-muslinger og søpindsvin. Dette er et fantastisk eventyr, som kan anbefales til alle der rejser til Island.


Viking Sushi Bådtur.

Hvalsafari og havfiskeri – Bådtur

På denne tur sejler du gennem den smukke fjord Eyjafjörður, hvor vi oplever hvalsafari og havfiskeri.

Guiden demonstrerer, hvordan det foregår, og fortæller udførligt om hvalerne. På disse ture ser vi ofte pukkelhvaler, vågehvaler og delfiner, og nogle gange ser vi også spækhuggere. For at sikre at dyrene ikke forstyrres af vores tilstedeværelse, sejler vi langsomt, der hvor hvalerne opholder sig. Som følge heraf ser vi mange arter ofte helt tæt på vores båd. Undervejs serverer vi kaffe og hjemmebagt kage.

Turen findes også uden havfiskeri. 


Hvalsafari og havfiskeri – Bådtur.

Bjerg Safari ATV

Bjerg Safari er en fantastisk ATV-tur i nærheden af Reykjavík, kun 15 min. væk fra de fleste hoteller. Bjerg Safari er ideel for nybegyndere og for dem, der ønsker at prøve noget nyt, samtidig med at de nyder udendørs aktiviteter. Køretøjerne er nemme at håndtere, selvom det er første gang bag rattet i et ATV. Før hver tur giver vores guide drifts- og sikkerhedsinstruktioner til ATV-køretøjet.

Turen starter ved base camp på en asfalteret vej, der går langs den smukke sø Hafravatn, inden den fortsætter op ad en bjergvej til toppen af Hafrafell. Så snart du står der, kan du nyde den smukke udsigt over Reykjavík og de omkringliggende bjerge.


Bjerg Safari ATV .

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.