Oplev højlandet i egen 4x4

Oplev din 4x4 i sit rette element. Denne rute går til de mest spændende steder i højlandet. Det er nødvendigt at gennemføre ruten i en 4x4-bil, og ikke i en af de små af slagsen. Denne rejse kan gennemføres fra sidst i juli til sidst i august.

At køre gennem det islandske højland er et eventyr på naturens egne vilkår: Vildt, ukueligt og uforudsigeligt. Smalle grusveje, ingen broer og begrænset moderne komfort. Du ser aldrig en trafikkø, og hvis du kommer til en flod, er der to muligheder; at krydse den eller vende om. Har du kun benyttet din 4x4 på de hjemlige landeveje, så har Island det rette terræn, der giver dig muligheden for at opleve, hvor meget bilen kan give dig.

Om vinteren er højlandet ufarbart. Det er kun om sommeren, at højlandet er tilgængeligt med 4x4. Hvis du har en 4x4, som du bruger til bykørsel, er det måske på tide, at du du får afprøvet bilen i dets rette element? Kør ud i det ukendte og nyd overraskelserne. Slip din indre opdagelsesrejsende løs, tag afsted gennem det islandske højland, og få en oplevelse på naturens præmisser. Lav mad på gasblus under åben himmel. Vi giver dig ruteprogrammet gode råd med på vejen.

Periode Varighed Priser fra
Sommer
28.06-09.08.2022
14 dages rejse tir.-lør.
(7 nætters ophold)
12066 DKK p/p
2-køjes kahyt uden vindue
12066 DKK p/p
Sommer
28.06-02.08.2022
21 dages rejse tir.-lør.
(14 nætters ophold)
18387 DKK p/p
2-køjes kahyt uden vindue
18387 DKK p/p
Vis mere Luk
 • Inklusiv i prisen
  • Pris pr. person, når 2 personer rejser sammen
  • Sejlads Danmark- Island-Danmark
  • Kahyt uden vindue
  • Egen bil <2,5m H & 5m L
  • Dobbeltværelse på Island 
  • Morgenmad på overnatningsstederne
  • Ruteprogram dag for dag på Island
  • Island vejkort
 • Tilkøbsmuligheder
  • Forudbestilling af forplejning ombord, se mere her
  • Minibar i kahyt m. vindue, se mere her
Ring og bestil på +45 9655 8500 eller send en email til booking@smyrilline.dk Bestil rejsen

Smyril Line tilbyder attraktive betalingsbetingelser: 25% af rejsens pris betales ved bestilling. De resterende 75% af rejsens pris betales 32 dage før afrejse. Gør gavn af vores attraktive betalingsbetingelser og book den ønskede kahytstype og afrejsedato i god tid.

 

Rute eksempler

 • 1 uge

  En kort men meget omfattende tur, som indbefatter en hel del kørsel, i alt ca. 1450–1600 km. Ruten går til de mest spændende steder i højlandet og inkludere også Islands vildnis. Det er nødvendigt at gennemføre ruten i en 4x4 bil, og ikke en af de små af slagsen. Denne rejse kan gennemføres fra begyndelsen af juli til midten af august.

  Se rutebeskrivelser
 • 2 uger

  Højlandet i Island er det meste ubeboede og ubeboelige område i landet, eftersom vintrene er meget hårde i dette område. Det er næsten umuligt at køre der om vinteren, og selv om sommeren kan turen kun gennemføres i en god 4x4 bil. Der er en del gletsjerfloder der løber ned af bjergene, og der er ikke altid broer, så du skal køre igennem floderne. Vi forsyner dig med instruktioner til at gøre dette, men du skal stadig være forsigtig og bruge din sunde fornuft, men oplevelserne på denne tur er helt enestående. Vildnisset og variationerne i højlandet er næsten ubegrænsede, og hvis du undrer dig over, om der stadig er uberørt natur tilbage på jorden, vil du finde svarene her. Denne tur kan gennemføres fra begyndelsen af juli til midten af august.

  Se rutebeskrivelser

Rejsedokument

Når du bestiller en rundrejse, får du et detaljeret rejsedokument, der indeholder adressen på den bestilte indkvartering samt vejvisning hertil. Vi fremsender også vouchere for indkvartering og andre købte ydelser så som udflugter. 

 

Særlige behov

Hvis du har særlige behov, bedes du informere os herom ved booking. 

 

Kørsel på Island

Kørsel på Island kan være helt anderledes end hvad du er vant til. Vi anbefaler, at du besøger hjemmesiden safetravel.is, hvor du finder beskrivelser af, hvad du kan forvente og retningslinjer for, hvordan du håndterer forskellige situationer, der måtte opstå i forbindelse med kørsel på Island. 

 

Højlands kørsel på MC

Det er vigtigt at have et vandtæt og stødfast bagagesystem, en god kæde og nye dæk. Især i det indre højland er det bedst at bruge dæk med en grov enduro-profil. Der findes historier om folk, der afsluttede et sæt dæk efter 1800 km, fordi grusen er skarp og ødelæggende. Det er meget nyttigt at medbringe et værktøj til måling af lufttrykket i dækkene, lappegrej og en ekstra tank til brændstof, især hvis du også bruger brændstof til madlavning. Vær omhyggelig, når du pakker: låg kan let rystes af kasser, hvis de ikke er godt fastgjort.

Alt i alt, hvis du forbereder dig grundigt på forhånd og medbringe en stor motorcykel, bliver det helt sikkert et vidunderligt eventyr.

Det er muligt at køre højlandsruter som Sprengisandur, bag bjergene og på ruten til Askja, hvis du har en god 4x4 enduro-motorcykel (ikke turcykel), og hvis du kører meget forsigtig. For turcykler anbefaler vi at blive på hovedveje og ikke køre gennem højlandet med den mulige undtagelse af ruten til Kjölur. 

 

Snekæder

Vi anbefaler at medbringe snekæder i perioden uden for juni, juli og august.

 

Faste ruter

Ruterne på Island er faste. I tilfælde af fuldt booket overnatning i højsæsonen (juni, juli og august) kan rejsende forvente små ændringer i rejseplanerne.

Udflugter på Island

At rejse på Island er i sig selv en stor oplevelse, fyldt med storslåede og alsidige naturoplevelser. Undervejs er der mulighed for at tage på en lang række forskelligartede udflugter.

Læs mere
Udflugter på Island

Island vejkort

Ved bestilling af en pakkerejse til Island fremsender vi et vejkort over Island, når rejsens fulde beløb er betalt.

Island vejkort

Oplevelser i Island

Leder du efter en autentisk naturoplevelse i Island, men holder dig tilbage på grund af den voksende turisme, især omkring Reykjavík (The Golden Circle), så er vi eksperter i at finde de steder i landet, hvor turismen ikke har taget overhånd. Vi har flere gode ideer til autentiske islandske naturoplevelser, hvor gæstfrie islændinge med stolthed viser landet frem for dig. 

10 ideer til oplevelser i Island
Oplevelser i Island

Hvordan man kører på Island

Hvordan man kører på Island

Bliv inspireret

Vil du modtage løbende information om gode tilbud er det nemt! Du tilmelder dig blot vores nyhedsbrev og får så en e-mail, når vi har specielt gode tilbud og nyheder. 

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog