Simmer Dim – en gastronomisk innovation

Af Johan Mortensen, madekspert, 12.09.2017

Restauranten Simmer Dim om bord på Norröna har fået en ny chef, 37-årige Janus Einar Sørensen.

Janus har arbejdet på en række kendte restauranter, herunder Koks på Færøerne og Noma, Studio og Almanak i Danmark. En af Einar Sørensens mentorer og inspirationer er den danske chef Torsten Vildgaard, der grundlagde Nomas berømte Foodlab.

Janus trækker tydeligt på sin erfaring fra de anerkendte køkkener. Hans fem-retters menu på Simmer Dim er lys, elegant og anderledes, både sprød med smag og visuelt smukt  serveret med blomsterpynt på smukt service. Janus planlægger at fokusere på sæsonmæssige færøske ingredienser, herunder planter og grøntsager.​ 
 
Aftenen, da vi prøvede menuen, omfattede denne en fristende, fermenteret fiskebouillon med dild olie og nudler lavet af selleri og sød chervil, som ledte tankerne hen mod det japansk køkken. Simmer Dims maître d'hôtel er den unge og dygtige Rani Lamhauge Beder.

Forvalter Svein i Heiðunum fortjener kredit for den radikale ændring og forbedring af Simmer Dim.

Alle 3, såvel Janus, Svein som Rani er meget ambitiøse, og Simmer Dim vil utvivlsomt blive videreudviklet til stor fordel for Smyril Line, den færøske gastronomi og de færøske fødevareproducenter.

Simmer Dim er en fremragende oplevelse for både lokale og internationale gæster.

Vi bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse, personliggøre indhold og annoncer, give sociale medier og analysere vores trafik. Læs om, hvordan vi bruger cookies, og hvordan du kan styre dem ved at klikke på Cookie Settings. Du accepterer vores cookies, hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside.

Ok