Forudbestil og spar op til kr. 100 pr. måltid

Vores a la carte restaurant Munkastova har en afslappet atmosfære, og byder på et fint udvalg af retter fra det nordiske køkken. 

Måltider, der kan forudbestilles:

· Frokost
· 3-retters aftenmenu

På skibet kan du opgradere til fem eller syv retter og vælge vegetariske eller gluten- og laktosefri alternativer.

Bestil på tlf. +45 9655 8500 eller booking@smyrilline.dk

 

Priser 2024

Frokost - 2 stk højt belagt smørrebrød med snaps
Voksen: kr. 135 / ombord kr. 169
Barn 3-15 år: kr. 99 / ombord kr. 119

3 retters aftenmenu
Voksen: kr. 399 / ombord kr. 499
Barn 3-15 år: kr. 199 / ombord kr. 249

Børnemenu tilgængelig.

.

Kig indenfor i Munkastova

Kom med på en virtuel rundvisning og få en forsmag af oplevelsen. 


Kig indenfor i Munkastova.

Oprindelsen til navnet Munkastova

Restauranten er opkaldt efter det ældste hus i Tinganes, Munkastova, der er et af de første røde træhuse, man passerer når man går fra á Reyni og ud til Tinganes. Huset er sandsynligvis bygget før det 16. århundrede og var dengang et af de mere storslåede huse i Tórshavn.

Navnet Munkastova betyder 'munkehus', men har intet med munke at gøre. Navnet stammer fra et ældre navn, Murkoven, registreret i 1619, som refererer til bygningens dobbelte ydre vægge i stenmuren. Det var først ved den middelalderlige biskopsæde i Kirkjubøur, at denne murteknik blev brugt på Færøerne. Store sten blev stablet for at danne væggen, og små flade sten blev klemt ind imellem. Mørtelen var skilpur, som bestod af sand blandet med knækkede muslingeskaller og knuste dyreben.

Der er mange teorier om, hvad Munkastova blev brugt til. En af teorierne er, at huset blev bygget som en kirke, da der er beretninger om at man har holdt gudstjenester der. En anden teori er, at Munkastova blev bygget som et hovedkontor for hanseaterne, som var et forbund af tyske købmænd der kørte handelsmonopolet på Færøerne i slutningen af middelalderen. Det siges også, at der blev opkrævet skat i Munkastova, som dengang sandsynligvis blev betalt i varer som saltfisk, fiskeolie, strikket uldstrømper og trøjer.

Munkastova var et af de meget få huse der overlevede den store brand i 1673, der var årsag til at alle bygningerne syd for Munkastova brændte i grund. På det tidspunkt gik der rygter om brandstiftelse, der havde til formål at skjule uregelmæssigheder i regnskabet i monopolhandelskontiene.

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.