Smag på det nordiske køkken i vores prisvindende restaurant

Vores prisvindende gourmetrestaurant Munkastova har en afslappet atmosfære, og byder på et fint udvalg af retter fra det nordiske køkken. Vi stræber efter at bruge økologiske, bæredygtige og lokale produkter.  

Måltider, der kan forudbestilles:  

  • Frokost, som er to stykker smørrebrød, en færøsk snaps og dessert med kaffe/te. 
  • 3-retters aftenmenu. Kokken sætter menuen sammen og garanterer en enestående gastronomisk oplevelse.  

Ombord er det muligt at opgradere til fem eller syv retter. Det er også muligt at bestille en vegetarisk menu og retter uden gluten og laktose.  

Bestil på tlf. +45 9655 8500 eller booking@smyrilline.dk. Oplys venligst dit bookingnummer ved bestilling.

 

Kig indenfor i Munkastova

Kom med på en virtuel rundvisning og få en forsmag af oplevelsen. 


Kig indenfor i Munkastova.

Oprindelsen til navnet Munkastova

Restauranten er opkaldt efter det ældste hus i Tinganes, Munkastova, der er et af de første røde træhuse, man passerer når man går fra á Reyni og ud til Tinganes. Huset er sandsynligvis bygget før det 16. århundrede og var dengang et af de mere storslåede huse i Tórshavn.

Navnet Munkastova betyder 'munkehus', men har intet med munke at gøre. Navnet stammer fra et ældre navn, Murkoven, registreret i 1619, som refererer til bygningens dobbelte ydre vægge i stenmuren. Det var først ved den middelalderlige biskopsæde i Kirkjubøur, at denne murteknik blev brugt på Færøerne. Store sten blev stablet for at danne væggen, og små flade sten blev klemt ind imellem. Mørtelen var skilpur, som bestod af sand blandet med knækkede muslingeskaller og knuste dyreben.

Der er mange teorier om, hvad Munkastova blev brugt til. En af teorierne er, at huset blev bygget som en kirke, da der er beretninger om at man har holdt gudstjenester der. En anden teori er, at Munkastova blev bygget som et hovedkontor for hanseaterne, som var et forbund af tyske købmænd der kørte handelsmonopolet på Færøerne i slutningen af middelalderen. Det siges også, at der blev opkrævet skat i Munkastova, som dengang sandsynligvis blev betalt i varer som saltfisk, fiskeolie, strikket uldstrømper og trøjer.

Munkastova var et af de meget få huse der overlevede den store brand i 1673, der var årsag til at alle bygningerne syd for Munkastova brændte i grund. På det tidspunkt gik der rygter om brandstiftelse, der havde til formål at skjule uregelmæssigheder i regnskabet i monopolhandelskontiene.

Priser 2023

Frokost inkl. dessert
Voksne 275 kr.

3 retters menu
Voksne 499 kr.

Børnemenu aftensmad
Børn (3-11 år) 299 kr.

.

Priser 2024

Frokost inkl. dessert
Voksne 295 kr.
Børn (3-11 år) 149 kr.
Børn (12-15 år) 159 kr.

3 retters menu
Voksne 499 kr.
Børn (12-15 år) 309 kr.

Børnemenu aftensmad
Børn (3-11 år) 299 kr.

.

Bliv inspireret

Vil du modtage løbende information om gode tilbud er det nemt! Du tilmelder dig blot vores nyhedsbrev og får så en e-mail, når vi har specielt gode tilbud og nyheder. 

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.