10 ideer til oplevelser på Island

Smyril Line sejler i fast helårsrute til Island. Vi tilbyder færgesejlads, pakkerejser og krydstogt til begge vores destinationer.

Vores udvalg af kør-selv-programmer og rutebeskrivelser er stort, og vi er sikre på, at vi kan inspirere dig til at skræddersy netop den tur, som passer til dig og kan indfri dine drømme om en oplevelsesrig rejse til Island.

Vi tilbyder pakkerejser med fokus på kvalitet og storslåede oplevelser til gode og konkurrencedygtige priser.

Norröna lægger til i Seyðisfjörður på Østisland – eller Austurland på islandsk, hvor befolkningstætheden er lav og naturrigdommen stor. Her besøger du små, hyggelige bygder, dramatiske kyststrækninger, smalle fjorde, talrige vandfald og betagende bjergområder.

Leder du efter en autentisk naturoplevelse i Island, men holder dig tilbage på grund af den voksende turisme, især omkring Reykjavík (The Golden Circle), så er vi eksperter i at finde de steder i landet, hvor turismen ikke har taget overhånd. Vi har flere gode ideer til autentiske islandske naturoplevelser, hvor gæstfrie islændinge med stolthed viser landet frem for dig.

5 fordele ved at sejle med MS Norröna til Island

  • Vores rejsekonsulenter er eksperter i Island, og Smyril Line har solgt rejser til Island siden 1982. Derfor kan vi tilbyde kvalitetsrejser til fordelagtige priser og give vejledning ud fra vores unikke ekspertise.
  • Når du rejser med os, får du din egen bil med og nærmest ubegrænset bagage.
  • Ombord på MS Norröna får du tid til afslapning, refleksion og førsteklasses madoplevelser.
  • Du sejler forbi Færøerne, hvor du har mulighed for at få en oplevelse af de uspolerede øer med i købet på vejen til eller hjem fra Island.
  • Du ankommer til Østisland, som er lig med autentiske naturoplevelser

Seyðisfjörður

Seyðisfjörður er det første og sidste, du vil se af Island, når du rejser med Smyril Line. Det er her, MS Norröna lægger til. Om sommeren tilbyder Seyðisfjörður en blomstrende kunstscene, og der er flere caféer og restauranter i den lille bygd, som er hjemsted for et traditionelt fiskersamfund med cirka 700 indbyggere.


Seyðisfjörður.

Mývatn, Námaskarð & Dettifoss

Søen Mývatn er et af højdepunkterne i det nordlige Island. Fuglelivet ved søen er rigt, og fuglemuseet Sigurgeir’s Bird Museum er i høj grad et besøg værd. Mývatn Naturbad ligger øst for bygden Reykjahlíð, hvor kan du nyde en afslappende dukkert i det varme, naturlige vand.

Tip: Mývatn Naturbad bliver tit kaldt for ”Mini Blue Lagoon”. Ønsker du en autentisk badeoplevelse til en fornuftig pris, anbefaler vi, at du besøger Mývatn Naturbad, hvor du slipper for at stå i kø.

Ved Námaskarð kan du opleve naturens kræfter på nærmeste hold. De kogende mudderpøle og gule svovlformationer er et uforglemmeligt syn. Gå ikke glip af vandfaldet Dettifoss, som kun ligger en halv times kørsel fra Mývatn. Med en højde på 44m og en bredde på omkring 110m er Dettifoss det vandrigeste vandfald i Europa.


Mývatn, Námaskarð & Dettifoss.

Húsavik

Få indblik i de imponerende og majestætiske hvaler i havet omkring Island med en tur til Húsavík. Her kan du besøge et hvalmuseum og tage på hvaltur. Du får du mulighed for at opleve hvalerne og de mange havfugle på tæt hold. På den måde kan du besøge dyrelivet i dets naturlige miljø.

Hvis du tilbringer mere tid i Husavík, hvorfor ikke prøve de nye GeoSea havbade? Det er en forfriskende oplevelse for krop og sjæl, mens du nyder naturen på en unik måde.

Goðafoss vandfaldet er et af de mest spektakulære vandfald i Island. Det ligger 30 minutters kørsel øst for Akureyri og er et besøg værd. 


Húsavik.

Akureyri

Besøg Islands næststørste by, Akureyri, som ligger få kilometer syd for Polarcirklen. I Akureyri finder du den højtliggende kirke, som er opført i ren art deco-stil i 1940 – tegnet af den islandske arkitekt Guðjon Samuelson. Med omkring 17.000 indbyggere er byen naturligvis overskuelig. Der er kun en enkelt forretningsgade. Til gengæld er der mange sidestrøg, og det er ikke mindst her, man finder de listige caféer og restauranter.


Akureyri.

Vestfjordene

Er du klar til et insidertip? Vestfjordene er én af Islands bedst bevarede hemmeligheder. Hver fjord er en verden for sig, og hvert eneste bjerg konkurrerer om din opmærksomhed. Selv de mindst bemærkelsesværdige dele af Vestfjorden gløder med naturlig skønhed og tigger om at blive udforsket. Vestfjordsregionen er hjemsted for Látrabjarg – det vestligste punkt i Europa. Her kan du opleve et rigt fugleliv.


Vestfjordene.

Golden Circle

Den Gyldne Cirkel er Islands populæreste turistrute. Turen er på ca. 300 km og går fra hovedstaden Reykjavík til den sydlige del af Island og tilbage. Der er tre primære stop på ruten: Þingvellir Nationalpark, vandfaldet Gullfoss og det geotermiske område i Haukadalur, som er mest kendt for
gejserne Geysir og Strokkur.

Reykjavík er hovedstaden og den største by i Island. Byen dækker 274 km2, og indbyggertallet er omkring 200.000. Der er meget at se og opleve i Reykjavík. Vi vil især fremhæve Hallgrímskirkja, koncerthuset Harpa og Laugardalslaug udendørs pool og spa.


Golden Circle.

Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar er en øgruppe af vulkansk oprindelse syd for Island, der består af 14 øer, hvoraf kun
hovedøen, Heimaey, er beboet. Øen tæller omkring 4.000 indbyggere. Området er som det øvrige Island vulkansk aktivt. I 1900-tallet oplevede øboerne to store vulkanudbrud. Det første var i 1963, hvor et 3½ år langt udbrud dannede øen Surtsey. Det andet udbrud var i Eldfell på øen Heimaey i 1973, som nødvendiggjorde en hurtig evakuering af de fleste af øens indbyggere.

Oplev fugleliv og natur som ingen andre steder på Island. 


Vestmannaeyjar.

Vík

Landsbyen Vík er den sydligste landsby i Island, som ligger på hovedringvejen omkring 180 km fra Reykjavík, hvilket svarer til 2 timers kørsel. Island har flere vulkanske strande, men Reynisfjara Black Sand Beach er langt den bedste og mest berømte på Island. Den er let tilgængelig fra hovedvejen, der går gennem Vík í Mýrdal, og en gåtur på den sorte sandstrand er et must.


Vík.

Skaftafell National Park

Skaftafell Nationalpark blev etableret i 1967, men i 2008 blev den en del af den større nationalpark Vatnajökull. Tilsammen dækker de omkring 14.200 km2, hvilket gør området til Europas næststørste nationalpark. Skaftafell Nationalpark ligger ved rødderne af Islands største gletsjer, Vatnajökull, som har et areal på cirka 8.100 km2 og på visse steder er 1 km dyb.

Vi anbefaler gåturen til vandfaldet Svartifoss. Gåturen tager ca. 1 time. 


Skaftafell National Park.

Jökulsárlón

Jökulsárlón er Islands mest berømte gletsjerlagune. Den findes på den sydøstlige del af Islands ringvej, bekvemt beliggende cirka midt imellem Skaftafell Nationalpark og Höfn. Jökulsárlón er fyldt med smeltevand fra gletsjeren Breiðamerkurjökull, der er en del af Europas største gletsjer, Vatnajökull.

Her kan du gå en tur på Diamond Beach, eller prøve bådturen i gletsjerlagunen, hvor du kan se isbjerge på tæt hold. Hvis du er mere eventyrlysten, kan du prøve en af gletscherturene.


Jökulsárlón.

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.