Islands Højland

 • 1 uge

  En kort men meget omfattende tur, som indbefatter en hel del kørsel, i alt ca. 1450–1600 km. Ruten går til de mest spændende steder i højlandet og inkludere også Islands vildnis. Det er nødvendigt at gennemføre ruten i en 4x4 bil, og ikke en af de små af slagsen. Denne rejse kan gennemføres fra begyndelsen af juli til midten af august.

Pakkerejser, 1 uge
 • Nætter7
 • IndkvarteringstypeHoteller, gæstgiverier og bondegårde
 • Periode sommer 30.06.20 - 04.08.20
rute03
 • Dag 1

  Efter landgang fra Norröna kører du fra Seydisfjordur til Egilsstadir, hvor du gør korte stop ved vandfaldene langs vejen. Efter en lille tur i Egilsstadir, kører du gennem Skriddalur området og gennem Breiddalsheidi bjergpas hvor du kan vælge enten at køre gennem Breiddalur området, hvor børnene fra landbrugene i området sælger farverige sten, som de har fundet i bjergene. Du kan også vælge en mere spændende vej, der bringer dig direkte til Berufjordur Fjord. Herefter kører du langs de østlige fjorde ad snoede veje, mens du nyder den smukke udsigt. Du passerer den lille by Djúpivogur, og herfra fortsætter du til Höfn, et lidt større samfund, med en vigtig fiskerihavn. Du overnatter i dette område.

 • Dag 2

  Et af dagens første højdepunkter er den fantastiske Jökulsárlón gletscherlagune. I lagunen driver store og utrolige smukke isbjerge ud fra gletscherne. Det anbefales at tage på en sejltur i de specialbyggede både i lagunen. Brug derefter lidt tid på at besøge Skaftafell Nationalpart og gå en tur til Svartifoss vandfaldet., (1½ times gåtur i alt), inden du forsætter langs sydkysten. Du krydser Skeidalásandur, en udvasket slette af sort sand, for foden af gletscheren. Herefter har du mulighed for at stoppe ved det lille kapel i Núpsstadur og lidt længere fremme de interessante basaltsøjler ved Dverghamrar. Her efter kører du til byen Kirkjubæjarklaustur hvor du overnatter.

 • Dag 3

  I dag begynder eventyret i højlandet, du forlader civilisationen for at besøge Eldgjá halvøen, hvor du kan tage ind til det charmerende vandfald Ófærufoss. Herfra fortsætter du gennem et råt vejspor til Landmannalaugar, hvor der er mange varme kilder og en dejlig varm flod, hvor du kan bade, omgivet af smukke farverige bjerge. Der er mulighed for gode vandreture i dette område. Fortsæt gennem Landssveit til hovedvejen, og kør mod Reyjkavík, hvor du overnatter.

 • Dag 4

  I dag kan du bruge tid i hovedstaden, hvorefter du besøger nogle af Islands højdepunkter. Du starter med at køre til Tingvellir National Park, hvor det gamle udendørs parlament blev grundlagt i 930. Dette område er også meget interessant set fra et geologisk synspunkt, eftersom det er placeret på toppen af den midt-atlantiske ryg, hvor to jordplader langsomt glider fra hinanden. Derfor er der mange sprækker i jorden i Tingvellir. Derefter besøger du området Geysir med de varme springende kilder, hvor den springende kilde Stokkur er den mest kendte. Der er også mange dampende, boblende og kogende kilder i området. Herfra fortsætter du til Gullfoss vandfaldet, som nogle mener, er det smukkeste vandfald på Island. Overnatningen er i dette område.

 • Dag 5

  I dag fortsætter du nordpå gennem højlandet . Du starter med nogle stop i byen Pjórsárdalur for at se det smukke tvillingevandfald ved Hjálp og måske også vandfaldet Háifoss – Islands næst højeste. Din rejse fortsætter over Sprengisandur vejen, hvor du passere noget af den kraftige beplantning i syden. Derefter kører du mellem de to gletschere Hofsjökull og Vatnajökull. Du skal her passere to ret dybe floder, så det bliver ganske spændende. Sent på eftermiddagen ankommer du til Mývatn området, hvor du overnatter.

 • Dag 6

  I dag kan du vælge mellem den storslåede sø Mývatn og Jökulsá kløften. Ved Mývatn er der Námaskard solfatara, lavalabyrinten ved Dimmuborgir og Skútustadir pseudo-kratere, og i Nationalparken Jökulsa kan du besøge Ásbyrgi halvøen med Europas mest kraftfulde vandfald Dettifoss.

 • Dag 7

  En lang, men meget givende dag. Du stikker af mod øst og efter et stykke tid mod syd – lige ind i vildnisset. Her passere du bjerget Mt. Herdubreid (1.682 m) på din vej til Askja. En travetur vil føre dig til Viti krateret, hvor der er mulighed for til fods at gå ned og bade i det lunkne vand. Herfra fortsætter du øst mod Egilsstadir, hvor du ankommer tidligt på aftenen. Overnatning i Egilsstaðir.

 • Dag 8

  Om morgenen kører du de 30 km tilbage til Seyðisfjörður, for at komme med færgen.

   

  Note: Vi forbeholder os retten til at ændre denne rutebeskrivelse.​

Book Explorer Plus Pakken

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog