Ophold i feriehuse

Hvis du gerne vil have ro og fred i inspirerende omgivelser med familie og venner, er en feriehusferie det rigtige for dig. Feriehusene på Island er næsten alle privatejede og derfor også individuelt indrettede, så I får en autentisk ferieoplevelse. 

Du kan vælge en opholdslængde på en eller to uger i Island. Vælger du at rejse i en uge, vil opholdet ligge i det nordlige Island. Vælger du et ophold på to uger, kommer du rundt hele øen. Vores ruteprogrammer giver jer forslag til, hvad der er værd at se op opleve i de forskellige områder. I feriehuset er der mulighed for hygge over fælles madlavning og afslapning efter dagens oplevelser.

Praktisk omkring ferieboligerne
Alle feriehusene er privatejede, indrettet individuelt og udstyret med stue, soverum, spiseplads, køkken samt bad og toilette. Køkkenet har køleskab og service til det antal bookede personer. Vær opmærksom på, at du skal efterlade feriehuset rengjort og indflytningsklart til næste kunde. 

Der er meget at se i de forskellige regioner i Island. 

Vi har ruteprogrammer til en eller to uger i Island. Se venligst rutebeskrivelsen nedenfor. 

Vi har udarbejdet ruteprogram langs hele ruten og I vil kunne opleve svovllandskaber og brusende store vandfald, ulmende vulkaner, lavalandskaber, geysere og gletchere og små hyggelige landsbyer. Island er måske mest kendt for sine vulkaner og de 170 varme kilder, som er opstået i forbindelse med at jordens skorpe mod klodens indre er tyndere end i Europa og Amerika og der er mange muligheder for et udendørs bad i 38 graders varmt vand, næsten hver landsby byder på sin egen ”pool”. I kan læse ruteprogrammer nederst på denne side.

Vores rejsekonsulenter har selv rejst på Island og glæder sig til at hjælpe jer med rådgivning og bestilling af jeres rejse på tlf. 96558500 eller via email booking@smyrilline.dk.

Smyril Line arbejder med dynamiske priser, som er baseret på udbud og efterspørgsel. Dette kan medføre at priserne kan ændre sig med kort varsel. Rejsens pris fremgår altid på din bestillingsbekræftelse, og når du har bestilt en rejse, er det denne pris, som gælder. Ved prisoplæg garanterer vi prisen i tre hverdage.

Pris pr. person

30.03 – 29.05.2024
Afrejse fra Hirtshals lørdag
Afrejse fra Seyðisfjörður onsdag

​8 nætter i Island
fra kr. 8.527

15 nætter i Island
fra kr. 13.121
 

04.06 – 29.08.2024
Afrejse fra Hirtshals tirsdag
Afrejse fra Seyðisfjörður torsdag

​7 nætter i Island
fra kr. 11.422

14 nætter i Island
fra kr. 17.114

 • Inklusiv i prisen:
  • Pris pr. person, når 4 personer rejser sammen
  • Sejlads Danmark – Island – Danmark
  • 4-køjes kahyt uden vindue
  • Egen bil <1,9m H & 5m L
  • Ophold i feriehuse på Island
  • Sengelinned, håndklæder, varme og elektricitet. Slutrengøring er ikke inkluderet, og gæsten skal gøre rent inden udcheckning.
  • Ruteprogram dag for dag på Island
  • Island vejkort
 • Tilkøbsmuligheder:
  • 4-køjes kahyt med vindue: kr. 300 pr. person
  • Forudbestilling af måltider ombord, se mere her
  • Minibar i kahyt m. vindue, se mere her

Attraktive betalingsbetingelser: Betal 25% ved bestilling, dog mindst kr. 6.000. Restbetalingen forfalder 30 dage før afrejse.

 

Island i feriehus

 • 1 uge

  Denne tur er tilrettelagt, så du ikke behøver at køre så langt hver dag og har tiden og friheden til at tage af sted på daglige ture. Undervejs overnatter du 6 nætter det samme sted, enten i et feriehus eller på ho-tel i Akureyri/Mývatn området. Den sidste nat overnattes i Egilsstadir området.  

Sejlads & hotel, 1 uge
 • Nætter6, 7, 8 eller 9
 • IndkvarteringstypeFeriehuse
 • Periode fra forår til efterår 30.03.24 - 12.10.24
rute10b
 • Dag 1

  Når bilen er trillet af MS Norröna og gennem tolden er der mulighed for at se sig omkring i Seydisfjördur nby, hvor der er et lille teknisk museum. Kør videre derfra til Egilsstadir, hvor du kan holde ved vandfaldene langs vejen. Efter en rundtur i Egilsstadir, kører du videre gennem den frugtbare dal ved Jö-kuldalur og op over det ørkenagtige plateau ved Mödrudalsheidi. Herfra fortætter du mod vest til området ved Mývatn. Her har du mulighed for at gøre et kort stop, vores anbefaling er dog, at du bruger en hel dag i dette område. Og så fortsætter du til Godafoss, et smukt vandfald, som skal oplevelse. Og så går turen endelig videre efter dagens første mange indtryk videre til jeres feriehus eller hotel for de næste 6 nætter. 

 • Dag 2

  I dag anbefaler vi et besøg til Akureyri og Eyjafjördur. I Akureyri kan du besøge den smukke botaniske have, et eller to af de interessante museer, og den vidunderlige varme, naturlige pool og bade. Er du interesseret i kirker, kan du køre gennem Eyjafjardarsveit syd for Akureyri.  

 • Dag 3

  Brug en hel dag til sightseeing ved søen Mývatn. Vi anbefaler et besøg ved pseudo-kraterne ved Skútustadir, lavalabyrinten ved Dimmuborgir (hvor de mærkelige lavaformationer giver ly for en del vegetation), vulkanen Hverfjall (som du kan bestige, hvis du har lyst), de imponerende solfatara ved Námaskard og Leirhnjúkur, hvor kogende mudder kilder og farverige svovlformationer samt huler med naturlig varmt vand, giver dig helt utrolige oplevelser. 

 • Dag 4

  I dag kan du køre mod nord via Akureyri til byen Dalvík, og herfra kan du fortsætte til Ólafsfjördur. Efter det smalle bjergpas; Lágheidi, kommer du til området Skagafjördur, hvor vi anbefaler en tur til Siglufjördur. Der kan være iteressant at besøge Museet for Sild. Nu kører du mod syd til Skagafjör-dur,.Derefter kan du besøge den smukke kirke ved Hólar, inden du fortsætter til byen Saudárkrókur. Herfra er det en god ide at køre til Glaumbær Tørvemuseum. Sidst på dagen kører du tilbage over Öxnadalsheidi bjergpasset til Akureyri, som er din base.

 • Dag 5

  I dag kører du nordpå langs Tjörnes halvøen. Dit første stop kan være i fiskeribyen Húsavik, hvor du har mulighed for at tage på hva safari med båd, og du kan også besøge den charmerende kirke. Herfra fort-sætter du mod nord langs med halvøen og kører til Ásbyrgi, en hestesko formet kløft, hvor en lille skov står i læ af de 100 m høje klippevægge og hvor en kort gåtur kan anbefales. Et andet højdepunkt i dag er Dettifoss vandfaldet, som er Europas mægtigste – intet andet vandfald har som meget vand. Det er 44 m højt. Du kan gå ned langs den klippefyldte sti, indtil du kommer helt tæt på vandfaldet. Og så er dagen ved at gå på hæld til at vende tilbage til dit udgangspunkt.

 • Dag 6

  Denne dag kunne det være aktuelt at køre til Árskógssandur, nord for Akureyri, for at tage færgen til Hrisey øen. Her kan du tage på vidunderlige vandreture og måske er du heldig at se fjeldryper som yngler på øen.

 • Dag 7

  Om morgenen kører du mod øst, forbi Grímsstadir og over højlandsplateauet ved Mödrudalsheidi. På vejen har d, når vejret er godt, udsigt til de smukke bjerge. Du fortsætter så gennem dalen Jökuldalur til byen Egilsstadir, som er den vigtigste by mod øst. Om aftenen foreslår vi enten et besøg til Borgarfjördur Eystri, en charmerende fiskerby, eller en tur rundt søen Lögurinn med et besøg ved vandfaldet Hengifoss.

 • Dag 8

  Om morgenen vender du bilen mod Seydisfjördur og kører de 30 km tilbage til Seydisfjördur for at ankomme rettidigt til indtjekning på MS Norröna.

  Note: Vi forbeholder os retten til at ændre denne rutebeskrivelse.

Book Explorer Plus Pakken

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.