Island i feriehus

 • 1 uge

  Denne tur er tilrettelagt, så du ikke behøver at køre så langt hver dag og har tiden og friheden til at tage af sted på daglige ture. Undervejs overnatter du 6 nætter det samme sted, enten i et feriehus eller på ho-tel i Akureyri/Mývatn området. Den sidste nat overnattes i Egilsstadir området.  

Pakkerejser, 1 uge
 • Nætter6, 7, 8 eller 9
 • IndkvarteringstypeFeriehuse
 • Periode fra forår til efterår 28.03.20 - 17.10.20
rute10b
 • Dag 1

  Når bilen er trillet af MS Norröna og gennem tolden er der mulighed for at se sig omkring i Seydisfjördur nby, hvor der er et lille teknisk museum. Kør videre derfra til Egilsstadir, hvor du kan holde ved vandfaldene langs vejen. Efter en rundtur i Egilsstadir, kører du videre gennem den frugtbare dal ved Jö-kuldalur og op over det ørkenagtige plateau ved Mödrudalsheidi. Herfra fortætter du mod vest til området ved Mývatn. Her har du mulighed for at gøre et kort stop, vores anbefaling er dog, at du bruger en hel dag i dette område. Og så fortsætter du til Godafoss, et smukt vandfald, som skal oplevelse. Og så går turen endelig videre efter dagens første mange indtryk videre til jeres feriehus eller hotel for de næste 6 nætter. 

 • Dag 2

  I dag anbefaler vi et besøg til Akureyri og Eyjafjördur. I Akureyri kan du besøge den smukke botaniske have, et eller to af de interessante museer, og den vidunderlige varme, naturlige pool og bade. Er du interesseret i kirker, kan du køre gennem Eyjafjardarsveit syd for Akureyri.  

 • Dag 3

  Brug en hel dag til sightseeing ved søen Mývatn. Vi anbefaler et besøg ved pseudo-kraterne ved Skútustadir, lavalabyrinten ved Dimmuborgir (hvor de mærkelige lavaformationer giver ly for en del vegetation), vulkanen Hverfjall (som du kan bestige, hvis du har lyst), de imponerende solfatara ved Námaskard og Leirhnjúkur, hvor kogende mudder kilder og farverige svovlformationer samt huler med naturlig varmt vand, giver dig helt utrolige oplevelser. 

 • Dag 4

  I dag kan du køre mod nord via Akureyri til byen Dalvík, og herfra kan du fortsætte til Ólafsfjördur. Efter det smalle bjergpas; Lágheidi, kommer du til området Skagafjördur, hvor vi anbefaler en tur til Siglufjördur. Der kan være iteressant at besøge Museet for Sild. Nu kører du mod syd til Skagafjör-dur,.Derefter kan du besøge den smukke kirke ved Hólar, inden du fortsætter til byen Saudárkrókur. Herfra er det en god ide at køre til Glaumbær Tørvemuseum. Sidst på dagen kører du tilbage over Öxnadalsheidi bjergpasset til Akureyri, som er din base.

 • Dag 5

  I dag kører du nordpå langs Tjörnes halvøen. Dit første stop kan være i fiskeribyen Húsavik, hvor du har mulighed for at tage på hva safari med båd, og du kan også besøge den charmerende kirke. Herfra fort-sætter du mod nord langs med halvøen og kører til Ásbyrgi, en hestesko formet kløft, hvor en lille skov står i læ af de 100 m høje klippevægge og hvor en kort gåtur kan anbefales. Et andet højdepunkt i dag er Dettifoss vandfaldet, som er Europas mægtigste – intet andet vandfald har som meget vand. Det er 44 m højt. Du kan gå ned langs den klippefyldte sti, indtil du kommer helt tæt på vandfaldet. Og så er dagen ved at gå på hæld til at vende tilbage til dit udgangspunkt.

 • Dag 6

  Denne dag kunne det være aktuelt at køre til Árskógssandur, nord for Akureyri, for at tage færgen til Hrisey øen. Her kan du tage på vidunderlige vandreture og måske er du heldig at se fjeldryper som yngler på øen.

 • Dag 7

  Om morgenen kører du mod øst, forbi Grímsstadir og over højlandsplateauet ved Mödrudalsheidi. På vejen har d, når vejret er godt, udsigt til de smukke bjerge. Du fortsætter så gennem dalen Jökuldalur til byen Egilsstadir, som er den vigtigste by mod øst. Om aftenen foreslår vi enten et besøg til Borgarfjördur Eystri, en charmerende fiskerby, eller en tur rundt søen Lögurinn med et besøg ved vandfaldet Hengifoss.

 • Dag 8

  Om morgenen vender du bilen mod Seydisfjördur og kører de 30 km tilbage til Seydisfjördur for at ankomme rettidigt til indtjekning på MS Norröna.

  Note: Vi forbeholder os retten til at ændre denne rutebeskrivelse.

Book Explorer Plus Pakken

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog