Oplev det bedste af Færøerne med hotelophold i Tórshavn

Denne rejse giver dig den unikke kombination af den afslappende sejlads, kør-selv-ferie til naturoplevelser i særklasse og færøsk gastronomi. 

I får syv dage på Færøerne. Vi har gjort os umage med at planlægge de første to dage på Færøerne. Derudover har vi lavet fire forslag til kør-selv-ferie på Færøerne, som I kan bruge eller lade jer inspirere af. 

I bor på det splinternye 4* Hotel Brandan i Tórshavn. Med base i Tórshavn kan I nemt besøge attraktive seværdigheder i dagtimerne. Om aftenen kan I nyde Tórshavn og byens spændende restaurant-scene. 

Vi har inkluderet Hotel Hafnias udsøgte Fiskebuffet, Hotel Brandans storslåede grillaften, frokost med færøsk lammekølle på den hyggelige restaurant Katrina Christiansen søndag, entré til Tórshavns Nationalgalleri samt sejltur til Vestmannabjergene. 

Afrejse fra Hirtshals 27. juni. 
Retur fra Tórshavn 5. juli.

Se venligst program for turen længere nede på siden eller download pdf her

Pris pr. person, når 2 rejser sammen

I kahyt u/vindue: kr. 8.590

I kahyt m/vindue: kr. 8.890

I kahyt m/dobbeltseng & vindue: kr. 9.190
 

 • Inklusiv i prisen
  • Sejlads fra Danmark-Færøerne og retur
  • Kahyt
  • Bil under 1.9 m H og max 5 m L eller en motorcykel uden sidevogn
  • 7 overnatninger på Hotel Brandan
  • Morgenmad på hele rejsen


  Øvrigt tilbehør der er inkluderet i pakken:

  • Besøg på Færøernes National Galleri (mandag 29.6) åbent fra 11:00-17:00
  • Bådtur til Vestmannabjergene kl. 15:30 (tirsdag 30.6). Turen tager ca. 2 timer
  • Fiskebuffet på Hotel Hafnia (Panorama) inkl. kaffe/te (fredag 3.7)
  • Grillaften på Hotel Brandan inkl. kaffe/te (lørdag 4.7)
  • Frokost på Katrina Christensen (12:00-15:00). Menuen består af lam med tilbehør af kartofler, rødkål, grønne ærter og brun sovs (søndag 5.7)
 • Tilkøbsmuligheder
  • Forudbestilling af forplejning ombord, se mere her.
  • Færøsk kulturaften i Gjógv. Pris pr. person: kr. 500
Ring til os på +45 9655 8500 eller send en email til booking@smyrilline.dk Bestil rejsen

Mere information

Program for rejsen

 
Lørdag 27. juni  
kl. 12:00 – 14:30 Check-in i Hirtshals 
kl. 15:30 Afrejse med MS Norröna 
 
Find vej til færgelejet: 
Tag 1. frakørsel i den sidste rundkørsel før Hirtshals by, og fortsæt lige ud til bil check-in, som ligger for enden af vejen. 
 
Søndag 28. juni
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet i Norröna Buffet 
kl. 22:30 Ankomst til Tórshavn
Check-in på 4* Hotel Brandan 
 
Mandag 29. juni 
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet på hotellet
Besøg på Færøernes Nationalgalleri
Museet har åbent fra 11:00-17:00 (entré er inkl. i rejsens pris.
Vi foreslår at bruge resten af dagen til at lære Tórshavn at kende.
 
Tirsdag 30. juni
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet på hotellet 
kl. 10:00 Udflugt til Vágoy
kl. 15:30 Sejltur til Vestmannabjergene
 
Onsdag 1. juli 
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet på hotellet 
 
Torsdag 2. juli 
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet på hotellet 
 
Fredag 3. juli 
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet på hotellet 
kl. 18:00 Fiskebuffet på Hotel Hafnia (Panorama) inkl. kaffe/te
 
Lørdag 4. juli 
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet på hotellet 
kl. 19:00 Grillaften på Hotel Brandan inkl. kaffe/te 
 
Søndag 5. juli 
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet på hotellet 
kl. 11:00 Check ud på hotellet 
kl. 12:00 Frokost på restaurant Katrina Christiansen
kl. 21:00 Check-in i Tórshavn 
kl. 23:30 Afrejse med MS Norröna 
 
Mandag 6. juli 
kl. 07:00 – 10:00 Morgenbuffet i Norröna Buffet 
 
Tirsdag 7. juli 
kl. 06:00 – 09:00 Morgenbuffet i Norröna Buffet 
kl. 08:30 Ankomst til Hirtshals (kl. 09:30 lokal tid)

Program for udflugterne

Vi har gjort os umage med at planlægge de første to dage på Færøerne. Derudover har vi lavet fire forslag til udflugter på Færøerne, som I kan bruge eller lade jer inspirere af. 


Mandag 29. juni - udflugt i Tórshavn 

Besøg på Færøernes Nationalgalleri på egen hånd (entré er med i rejsens pris). Museet ligger i gåafstand fra hotellet. Efterfølgende anbefaler vi at bruge dagen til at gå på opdagelse i Tórshavn. Besøg Nordens Hus og spis evt. en frokost i husets hyggelige café. Derudover anbefaler vi en gåtur i den gamle bydel á Reyni og ved Tinganes, hvor landsstyret holder til. Herfra kan du fortsætte til Skansin, som er en historisk fæstning beliggende på en høj ved Tórshavn. Den blev bygget omkring 1580 for at beskytte byen mod angreb. Fæstningen har haft sin nuværende form siden 1790. 

Er du til shopping, anbefaler vi Guðrun & Guðrun, Ullvøruhúsið, Einstakt og Østrøm for færøsk design.


Tirsdag 30. juni - udflugt til Vágoy og sejltur til Vestmannabjergene 

Det tager ca. 1 time at køre til Gásadal på øen Vágar. Ved Gásadal ligger det berømte vandfald, Múlafossur, der falder lige ned i Atlanterhavet. Vi anbefaler en lille gåtur i det afmærkede område i nærheden af vandfaldet. Der er en café i bygden, Gásadalsgarður, hvor vi anbefaler at prøve færøske specialiteter til frokost. 

Trælanípan er området ved Færøernes største indsø Sørvágsvatn. Her ligger et andet kendt vandfald, der falder ned i havet, Bøsdalafossur. Du kan parkere bilen i udkanten af bygden Miðvágur. Herfra kan man tage turen ud til Trælanípan, hvorfra man har en fantastisk udsigt over de sydlige øer og over indsøen, som nærmest svæver smukt over havet. Turen er let og tager ca. 30 minutter hver vej. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr for at gå turen ud til Trælanípan. Se mere her: tralanipan.fo 

Fiskastykkið er en hyggelig café i bygden Sandavágur. Her kan du både få frokost og kaffe og kage.

På tilbagevejen anbefaler vi et stop i Kvívík, som er den af de ældste bosættelser på Færøerne. Det er spændende at se på de restaurerede udgravninger, som stammer fra vikingetiden. Efter et kort stop i Kvívík, fortsætter turen til Vestmanna. 

Kl. 15:30 starter sejlturen til Vestmannabjergene (2 timer) med firmaet Sjóferðir (inkluderet i rejsens pris). Her kan du opleve den største naturoplevelse på Færøerne, set fra Færøernes mest dramatiske side. Vi anbefaler varmt tøj til sejlturen. Efter endt sejltur kører I tilbage til Tórshavn og Hotel Brandan. Vestmanna ligger ca. 30 minutters kørsel fra Tórshavn. 


Suðuroy

For sejlplan for færgen Smyril se venligst ssl.fo, rute 7. 

For at få som mest ud af dagen, anbefaler vi at tage færgen fra Tórshavn kl. 08:45 og retur fra Tvøroyri kl. 18:45. Sejlturen tager ca. to timer. 

Vi anbefaler at køre sydover til øens sydspids, Akraberg, hvor fyrtårnet fra 1909 står. Området ved Akraberg er meget naturskønt og fredfyldt. Her kan du nyde udsynet over horisonten og høre fuglene kvidre i bjerget. Akraberg er Suðuroys og Færøernes sydligste punkt.

Eggjarnar ved Vágur er et 350 m højt fjeld på kysten syd for Vágur. Kør igennem bygden Vágur til byens sydlige del, her fortsætter du op ad den smalle vej på bjergskråningen, der starter ved Líðarvegur. Du kan parkere bilen oppe på sletten. Udover Eggjarnar kan man se de imponerende flotte stenformationer, som ses fra den høje slette, stående i vandkanten, bygden Vágur og Vágseiði mod nord. Vær forsigtig og søg ikke for tæt ud til bjergkanten, når du går her. 

Til de kunstinteresserede, anbefaler vi at besøge Ruth Smiths kunstmuseum i Vágur. Ruth Smith (1913-1958) er en af Færøernes kendteste kvindelige kunstnere. 

Fámjin er den eneste bygd, der ligger på Suðuroys vestside. Bygden, der er omgivet af høje fjelde, er kun beskyttet af lave skær mod Atlanterhavet. Bygden var uden vejforbindelse til 1939. I bygdens gamle kirke hænger færingernes allerførste færøske flag, Merkið, som blev tegnet og syet af færøske studenter i København i 1919. 

Hvannhagi ved Tvøroyri regnes for at være en af de smukkeste og mest unikke naturoplevelser på Færøerne. Gåturen til Hvannhagi starter ved sygehuset i Tvøroyri. Turen er på ca. 6 km og tager omkring 2 timer. Den er middel svær at gå. Ønsker du at spise en let frokost eller nyde en kop kaffe, anbefaler vi Café Mormor i Tvøroyri. 


Nordøerne 

I kører fra Tórshavn til Klaksvík. Turen tager ca. en time og 10 minutter. Klaksvík er Færøernes næststørste by. Den ligger i en dal i bunden af bugten mod nord, der danner havnen. Byen er omkranset af høje fjelde – deriblandt fjeldet Klakkur, som har lagt navn til byen. Vi anbefaler en vandretur til Klakkur, hvor I i godt vejr kan opleve en storslået udsigt. Kør op ad bjergskråningen, til vejen ophører. Herfra tager den moderate gåtur ca. 40 min. hver vej. Klaksvík byder på kultur, shopping i hyggelige, små butikker samt charmerende caféer.

Har du lyst til at udforske Nordøerne lidt mere, anbefaler vi, at du besøger øen Kunoy og bygden af samme navn. Køreturen tager 15 minutter. I Kunoy er der er en lille plantage, omkranset af høje fjelde, hvor du kan gå en lille tur og udforske de forskellige træarter. Videre derfra kan du fortsætte til Viðareiði på Viðoy, som er Færøernes nordligste bygd og regnes blandt en af de smukkeste bygder. Fra Viðareiði kan man se alle de seks øer, der betegnes for Nordøerne. Turen fra Kunoy til Viðareiði tager 30 minutter hver vej. 

Fra Klaksvík kan du tage bilfærgen til Syðradalur på Kalsoy. Kalsoys vestkyst er stejl og utilgængelig. Bygderne findes på den lavere og mere beskyttede østkyst. Kalsoy bliver populært kaldt for blokfløjten pga. øens mange tunneller. I Mikladalur finder du den berømte statue af sælkvinden. Se venligst ssl.fo for sejlplan for færgens Sam. 


Mykines 

Vi anbefaler at besøge Mykines. Billetter til færgen skal bestilles i god tid. Sejlturen tager ca. 30 minutter. 

Kør fra Tórshavn til Sørvágur, hvor færgen Jósup sejler til Mykines. Turen tager 45 minutter. Mykines er øhavets vestligste ø. Vandreturen fra bygden Mykines til holmen med fyrtårnet er en helt særlig oplevelse. Nyd en fantastisk udsigt over havet mod vest og andre øer mod øst, mens du går over øen. Stedet bliver også kaldt “fuglens paradis” på grund af det storslåede og rige fugleliv – hundreder af søde lunder, som bygger huler her i sommermånederne.

For at bestille færge til Mykines og/eller at betale for adgang til vandreturen gennem lundekolonien ud til Mykineshólmur, besøg venligst mykines.fo


Bygde-besøg på Streymoy og Eysturoy

Dagens program byder på bygde-besøg, der vil give dig indtryk af, hvordan færinger, på trods af den store centralisering i Tórshavn, fortsat bor og trives i de små, charmerende bygder, der må siges være sande naturperler i øsamfundet. 

Vi anbefaler at køre til de nordlige bygder på Streymoy og Eysturoy. Turen starter med et stop i Saksun, som ligger for enden af det, der engang var en smal fjord på Streymoys nordvestkyst, med høje fjelde på begge sider, ca. 45 minutters kørsel fra Tórshavn. Hold til højre, når vejen deler sig for at komme op til p-pladsen ved kirken. Området ved Saksun er meget naturskønt. Her kan man gå en dejlig, lille tur ned til kirken eller besøge Dúvugarðar, som er en fredet kongsbondegård fra 1600-tallet, som i dag er omdannet til et museum. 

Det er også muligt at holde til venstre, der hvor vejen deler sig. Her skal man dog betale, hvis man ønsker at spadsere langs strandbredden. Vær opmærksom på flod og ebbe, hvis du vælger denne tur. 

Fortsæt nordover fra Saksun til Tjørnuvík, ca. 35 minutters køretur. Tjørnuvík, der er omgivet af høje fjelde, ligger på Streymoys nordøst side med udsigt til Risin og Kellingin, som er to stensøjler udfor Eysturoy. Udsigten er fantastisk flot og stemningen i Tjørnuvík er hyggelig. Udover en café, findes der også en charmerende udendørs café i bygden. Her serverer Hans Esbern kaffe og nybagte vafler. På opfordring synger Hans Esbern gerne en gammel vise eller salme. Før I kommer tilbage til hovedvejen, anbefaler vi at gøre et stop ved det Fossá, som er et imponerende etage-vandfald. 

Siden kører du tilbage af samme vej og fortsætter tilbage til Sundabrúgvin, som er broen, der krydser Atlanterhavet og fører dig over til Eysturoy. Turen fra Tjørnuvík til Gjógv tager 45 minutter. På Eysturoy fortsætter du til Gjógv, som ligger omkranset af høje fjelde på Eysturoys nordøst kyst. Navnet Gjógv er på den færøsk betegnelse for den naturlige kløft, som fungerer som en lille naturhavn. Vi anbefaler en hyggelig spadseretur i bygden. I Gjógv finder I Gjáargarður Guesthouse, der også har en restaurant. Her anbefaler vi at lave en bordbestilling forud.

Når I er færdige med at besøge Gjógv, anbefaler vi at tage den snoede bjergvej ned til bygden Funningur. Turen tager kun 15 minutter. Herfra har I en skøn udsigt – også over selve bjergvejen. I kan gøre et kort stop i Funningur, eller vælge at fortsætte til Elduvík, som er en malerisk og charmerende lille bygd og turens sidste stop. Det tager yderligere 30 minutter at køre fra Funningur til Elduvík. Herfra kører I tilbage til Tórshavn. Turen vil tage ca. en time.

 • Hotel Brandan

  Hotel Brandan

  Hotel Brandan åbner i maj 2020.

  Hotel Brandan bliver et grønt 4-stjernet hotel med miljømærket Green Key. Hotellet ligger i hovedstaden Tórshavn, kun få minutter fra byens centrum, indkøbscenter, fodboldstadion og sportscenter i Tórshavn. 

  Kontakt
  Oknarvegur 2, 100 Tórshavn
  +298 309290
  hotelbrandan.com

  Læs mere

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog