Ideer til oplevelser på Færøerne

Midt i Nordatlanten, kun halvandet døgns sejlads fra det europæiske fastland, omkranses Færøerne af 1.289 km kyststrækning. Intet sted overstiger afstanden til havet 5 km.

Færøerne er kendt for de milde vintre og kølige somre, og uanset årstiden vil du blive mødt af den spektakulære natur, når du sejler ind i fjordene.

Naturen har en ubegribelig betydning her, og dens indflydelse på den lokale kultur skal ikke undervurderes. Naturen ligger dybt forankret i indbyggernes karakter og tænkemåde.

Øernes befolkning på over 54.000 indbyggere er spredt ud over de 17 beboede øer. Øerne er forbundet med en fremragende infrastruktur af vejnet, tunnel- og færgeforbindelser.

Færinger er et varmt, generøst, venligt og gæstfrit folk. De er familieorienterede, jordnære og har stor respekt for traditioner. Et vigtigt kendetegn ved færingerne er deres åbenhed over for turister. Færøerne er stolte af deres land og kultur, og de er ivrige efter at vise de besøgende det bedste, som Færøerne har at tilbyde. 

Tórshavn

Med kun omkring 20.000 indbyggere er Tórshavn ikke kun en af verdens mindste hovedstæder, men også en af de mest charmerende med en spændende blanding af gammelt og nyt. Indtag byen til fods, og se gamle, fredede bygninger og arkitekttegnede huse side og side. Vi anbefaler især en spadseretur på halvøen Tinganes, hvor regeringen holder til, og Reyn, som er den gamle og idylliske bydel. Færøernes Kunstmuseum og Nordens Hus er også et besøg værd. Desuden byder Tórshavn på spændende shopping muligheder. Lokale designere handles i bl.a. Østrøm og hos Guðrun & Guðrun. Det nordiske køkken kan indtages i flere af de spændende og indbydende restauranter i den lille hovedstad.

Tip: Summartónar – koncerter i hele landet, hvoraf flere er gratis!


Tórshavn.

Nólsoy

Nólsoy er den smukke grønne ø, du kan se lige overfor Tórshavn, Øen er kun ti kvadratkilometer, men der er mere end nok plads til de 817 får, de hundrede tusinde fugle og de 225 mennesker der bor på Nólsoy. Nólsoy er øen for dig, der ønsker at opleve både natur og landsbyhygge på én gang. Der er god mulighed for en gåtur i naturen, f.eks. ad den gamle vardesti over fjeldet Eggjarklettur ud til fyrtårnet Borðan. Turen tager i alt fire timer. Livemusik er jævnligt på programmet hos caféen Maggies, hvor man også kan få en bid mad.

På følgende link: nolsoy.fo kan du læse mere om ture og oplevelser i Nólsoy, og du kan se, hvordan du kommer til Nólsoy. 


Nólsoy.

Kirkjubøur

Den historiske bygd Kirkjubøur ligger 10 minutters kørsel fra Tórshavn. Kirkjubøur var bispesæde og således Færøernes åndelige og kulturelle midtpunkt. Olavkirken (1200-tallet), Magnuskatedralen (1300-tallet) og Kongsgården, hvor Paturssonfamilien nu bor på 17. generation, er alle monumenter, der vidner om en lang historie. Hvorfor ikke tage gåturen fra Tórshavn til Kirkjubøur ad den gamle sti? Turen er 7 km lang og forholdsvist let at passere, og udsigten er fantastisk. 


Kirkjubøur.

Vestmannabjergene

Vestmannabjergene er en af de største turistattraktioner på Færøerne. Kom helt tæt på fuglelivet og de majestætiske omgivelser i form af grotter og stejle klipper. Vi anbefaler en bådtur til Vestmannabjergene, hvor du får mulighed for at komme tæt på fugleliv, majestætiske grotter og imponerende klipper. Book din bådtur på puffin.fo.


Vestmannabjergene.

Saksun & Tjørnuvík

Det maleriske Saksun er et populært udflugtsmål, som ligger i den nordvestlige del af Streymoy. Ved lavvande kan man gå den cirka 3 km lange tur ud til Atlanterhavet. Kongsbondegården Dúvugarðar fra 1600-tallet er i dag et museum og café i sommermånederne. Lidt nordligere på Streymoy ligger Tjørnuvík i bunden af en bugt med udsigt til de kendte stensøjler ”Kæmpen” og ”Kællingen”.

På vej til eller fra Tjørnuvík anbefaler vi et fotostop ved det imponerende vandfald Fossá.


Saksun & Tjørnuvík.

Gjógv

Det billedskønne Gjógv ligger på Eysturoys nordøstkyst. Bygden er kendt for sin landingsplads i øens naturlige slugt. Landingspladsen var bygdens livsnerve, indtil vejen kom i 1960. Gjógv er det færøske ord for slugt.

Den gamle købmandsbutik fra 1883 er åben som både butik og café om sommeren. Derudover har hotellet Gjáargarður en restaurant. Der er gode vandremuligheder i området. Tæt ved Gjógv ligger også Færøernes højeste bjerg, Slættaratindur. Efter vandreturen op til toppen af det 880m høje bjerg, kan du hvile fødderne og nyde den storslåede udsigt. 


Gjógv.

Mykines

Mykines er øhavets vestligste ø. Tag en rolig gåtur ingennem den chamerende bygd, Mykines der har en befolkning på kun 15 personer eller en vandretur op på øens højeste punkt Knúkur, hvor du kan nyde en fantastisk panoramaudsigt. Stedet bliver også kaldt “fuglens paradis” på grund af det storslåede og rige fugleliv –
herunder hundreder af søde lunder, som bygger huler her i sommermånederne.

For at bestille færge til Mykines og/ eller at betale for adgang til vandreturen gennem lundekolonien ud til Mykineshólmur, kan du besøge mykines.fo


Mykines.

Trælanípan & Gásadalur

Trælanípa er et af de mest fotograferede steder på Færøerne. Fra kanten af dette forbjerg er der 142m lodret ned til havet, og samtidigt ser du søen Sørvágsvatn – den største indsø på Færøerne. Herfra kan du også se den sydligste del af Streymoy, Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy og Suðuroy. På den anden side kan du se fuglebjergene Sørvágsbjørg, Mykines og Mykineshólmur. 

I bygden Gásadalur ligger Færøernes mest kendte vandfald, Múlafossur, der falder ned i Atlanterhavet. Blandt de karakteristiske huse med græstag ligger Gásadalsgarður, som er et guesthouse med tilhørende café. Her kan du nyde landsbyidyllen og hjemmelavede færøske specialiteter. På vej til og fra Gásadalur passerer du bygden Sandavágur, hvor den hyggelige café Fiskastykkið ligger. Her kan du både få frokost samt kaffe og kage.


Trælanípan & Gásadalur.

Klaksvík

Klaksvík er Færøernes næststørste by. Den ligger i en dal i bunden af bugten mod nord, der danner havnen. Byen er omkranset af høje fjelde – deriblandt fjeldet Klakkur, som har lagt navn til byen. Vi anbefaler en vandretur til Klakkur, hvor du i godt vejr kan opleve en storslået udsigt. Klaksvík byder på kultur, shopping i hyggelige, små butikker, samt charmerende caféer. 


Klaksvík.

Suðuroy

Prøv at tage morgenfærgen fra Tórshavn og kør sydover til øens sydspids, hvor du kan opleve den betagende udsigt over Akraberg fyrtårnet der blev bygget i 1909.  Vi anbefaler at køre op ad den smalle vej der fører til Eggjarnar. Eggjarnar er et 350 m højt fjeld der byder på en fantastisk panoramaudsigt. 
  
Fámjin er den eneste bygd, der ligger på Suðuroys vestside. I bygdens gamle kirke hænger færingernes allerførste færøske flag, Merkið, som blev tegnet og syet af færøske studenter i København i 1919.  
  
Til de vandrelystne anbefaler vi gåturen ved Hvannhagi ved Tvøroyri, som regnes for at være en af de mest unikke naturoplevelser på Færøerne. Nyd en let frokost eller en kop kaffe hos Café Mormor og Glasstovan i Tvøroyri og hos Hotel Bakkin i Vágur. For sejlplan for færgen Smyril se venligst ssl.fo, rute 7. 


Suðuroy.

Kalsoy

Kun en 20 minutters færgetur væk fra Klaksvík ligger den unikke ø Kalsoy. Du kan i bil eller bus køre igennem de fire smalle tunneler, der forbinder øens fire hyggelige bygder, og udforske alt det Kalsoy har at byde på.

Prøv og tag en vandretur til det berømte fyrtårn, Kallur, på den nordlige del af øen eller oplev stedet, hvor den legendariske James Bond tog sit sidste åndedrag i filmen No Time To Die. Glem ikke at tage et billede med statuen af sælkvinden i Mikladalur. Vi anbefaler at læse dette gamle færøske sagn.

For ruteoplysninger se venligst ssl.fo, rute 56, for færgen fra Klaksvík til Syðradalur. For mere informationer om Kalsoy se venligst visitkalsoy.fo.


Kalsoy.

Bestil gratis katalog

Udfyld venligst felterne for at modtage dit gratis katalog

Ja, jeg vil gerne modtage nyheder og gode tilbud fra Smyril Line direkte i min indboks.