+45 9655 8500

Om Island

I geologisk forstand er Island et meget ungt land. Det blev lavet for under 20 millioner år siden og er stadig under udvikling.

 

Et vulkanudbrud på den midtatlantiske ryg på bunden af Atlanterhavet dannede et bjerg, der voksede op over havoverfladen og resulterede i en ø. Så Island har rent faktisk en vulkansk oprindelse. Dette illustreres af de maleriske lavamarker, kratere, vulkaner, taffelbjerge, bjerge af pimpsten og marker af vulkansk aske.

Det vilde dyreliv

Det vilde dyreliv genspejler Islands unge alder. Der er relativt få insekter og kun meget få vilde pattedyr. Da de første bosættere ankom til Island, fandtes her kun polarræven, men med tiden blev andre dyrearter transporteret til landet. Mange fugle har stadig ikke opdaget landet og jævnligt bliver der opdaget nye arter. Der er ingen krybdyr og padder, og slet ingen farlige dyr at finde.

 

Interaktionen mellem vulkansk aktivitet, is og vand

På grund af landets nordlige placering er interaktionen mellem vulkansk aktivitet, is og vand temmelig stor. I området omkring Kverkafjöll har varme kilder under gletsjeren formet en hule i isdækket. Somme tider opstår der vulkanudbrud under en gletsjer, hvor isen smelter, ofte med dramatisk hast. >>

 

 

(læs mere på dk.visiticeland.com)

  Vejret på Island

  2-døgnsudsigt

  2-døgnsudsigt

   

  3 til 9-døgnsudsigt

  2-døgnsudsigt

  Catalogue (single)

  Videoen Fantastiske Island

  Se video rejsedagbog fra Island Explorer kør selv ferie

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Velkommen til Smyril Line

  Næste ankomst og afrejse

  Afrejse
  Hirtshals. 24. feb 15:00
  Ankomst
  Tórshavn. 26. feb 05:00
  Afrejse
  Tórshavn. 26. feb 14:00

  Der tages forbehold for fejl og rettelser