+45 9655 8500
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Island rundrejse

Smyril Line - Island rundrejse

Island rundrejse

En uges rundrejse med dansktalende guide

Opsamling i Kolding, Vejle, Aarhus, Aalborg og Hjørring 

 

Afrejse tirsdag d. 11. juni 2019 fra Hirtshals

I sommeren 2019 tilbyder vi en rundrejse til landet af ild og is, Island. Rejsen tager i alt 12 dage, tirsdag til lørdag i den efterfølgende uge. Der vil være en dansktalende buschauffør med på rejsen, der ledsager gruppen til Hirtshals og under sejladsen til Tórshavn og fra Tórshavn til Hirtshals og hjem igen. I Tórshavn vil en dansktalende guide tilstlutte sig gruppen og være rejseleder under hele turen på Island.

 

Denne unikke busrejse viser dig Islands smukkeste seværdigheder. Øen af ild og is, hvor naturen har skabt en hidtil uset baggrund af uendelige mange facetter. Se Europas mest betagenede vandfald, f.eks. den mægtige Dettifoss, den majestætiske Gullfoss og Goðafoss, gudernes vandfald. Oplev gigantiske lavaformationer og månelandskaber. Nyd synet over den smukke natur ved Mývatn og slap af i Mývatn Naturbads varme vand. Se Europas største gletscher, Vatnajökull, der dominerer og påvirker det meste af Islands sydlige kyst og  nyd synet af flydende isbjerge i Jökulsárlón gletsjerlagunen. Spadser gennem den farverige hovedstad Reykjavik.

 

 

Pris pr. person, når 2 personer rejser sammen

 

I kahyt uden vindue:

kr. 22.390

 

I kahyt med vindue:

kr. 23.790 Udsolgt

 

 

Pris for alene rejsende

 

I single kahyt uden vindue:

kr. 27.590

 

 

Inklusiv i prisen:
 • 12 dages rejse
 • Sejlads Hirtshals/Seyðisfjörður tur/retur
 • Kahyt med eget toilet og bad samt TV
 • Halvpension ombord på MS Norröna (morgenmad og aftensbuffet)
 • 7 dages rundrejse på Island
 • 7 overnatninger på hotel, gæstgiveri og bondegård på Island
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad)
 • Entré til Mývatn Naturbad
 • Besøg på broen ombord på MS Norröna
 • Ølsmagning ombord på MS Norröna

Ring og bestil
eller hør nærmere

96 55 85 00

  Program for dagene på Island

  Torsdag 13.06.2019 

  Vi anbefaler en tidlig morgenmad, så indsejlingen til Seyðisfjörður kan nydes fra dækket. MS Norröna lægger til i Seyðisfjörður kl 08:30 lokal tid (kl. 09:30 skibs tid). De rejsende forlader færgen over landgangen. Der forefindes en ventasal i terminalen. Bussen samler gruppemedlemmerne op ved terminalen, og turen rundt Island kan begynde. Først går turen tværs over det 620 m høje bjergpas, Fjarðarheiði. På den anden side af bjergpasset ligger Egilsstaðir, den største by i Østisland. Herfra kører vi videre til Reyðarfjörður, hvor der ligger en stor aluminiumsfabrik – en arbejdsplads for mange i området. Vi fortsætter langs de smukke østfjorde og gør stop i Stöðvarfjörður, hvor der er mulighed for at besøge Petra Stensamling (adgang betales individuelt på stedet). Petra var en ældre dame, der hele sit liv samlede på smukke sten. Derfra kører vi videre til de lille fiskerbyer Breiðdalsvík og Djúpivogur, mens vi nyder synet af naturen. Fra Djúpivogur kører vi langs Hamarsfjörður og Alftafjörður og videre langs Hvalnes og Lonsfjörður, der er kendt for sin imponerende, farverige bjerge. På vestsiden af Almannaskarð kommer vi til Höfn, den vigtigste by i den sydøstlige del af Island. Vi fortsætter indtil vi når til Suðursveit området, hvor vi overnætter. 

   

  Ostfjordene

   

  Fredag 14.06.2019 

  Fra Suðursveit kører vi langs kysten med Nordatlanten til venstre for vejen og til højre kan vi nyde udsigten til gletsjeren Vatnajökull. Vi stopper ved dagens højdepunkt Jökulsárlón gletsjerlagunen med sine små flydende isbjerge. Der vil være mulighed for en sejltur med en amfibiebåd (afregnes individiduelt). Derefter kører vi til Skaftafell National Park, hvor vi anbefaler en gåtur til Svartifoss vandfaldet. Vi fortsætter mod vest til landsbyen Kirkjubæjarklaustur fra Skaftafell. Via Kirkjubæjarklaustur kører vi gennem smukke Eldhraun lavafeldet og over sandsletten til Vík, inden vi fortsætter til Drangshlíð, hvor vi overnatter, ser vi det smukke 60 m høje vandfald, Skógafoss. 

   

   

  Lørdag 15.06.2019

  Vi starter dagen med at køre mod vest langs sydkysten, hvor vi passerer gennem landsbyerne Hvolsvöllur og Hella. Siden fortsætter vi til Haukadalur, som er berømt for sine gejsere. Vi tager os god tid til at se springkilderne, bl.a. Strokkur, som hvert ca. 5. minut sender en søjle af varmt vand og vanddamp op i luften. Efter besøget ved Haukadalur fortsætter vi mod nord, indtil vi når Islands mest berømte vandfald Gullfoss. Herfra kører vi mod syd til landsbyen Laugarvatn, og derfra fortsætter vi til nationalparken Þingvellir, hvor det gamle parlament blev grundlagt i år 930, og eksisterede indtil slutningen af 18 århundredet. Parlamentet ligger under åben himmel, så der er ingen gamle bygninger, men man kan se, hvor folk samledes ved Þingvellir. Dette område er kendt for sin naturlige skønhed og for sin geologiske betydning. Herfra fortsætter vi til Selfoss, hvor vi overnatter. 

   

  Gullfoss

   

  Søndag 16.06.2019

  Fra Selfoss kører vi gennem landsbyen Hveragerði til Reykjavík, hvor vi tager en byrundtur. Derefter har de rejsende eftermiddagen til at udforske Reykjavík på egen hånd. Reykjavík er en kombination af hovedstadens fordele og landsbyens charme og har meget at byde på. De fleste restauranter og gallerier er i centrum, og der finder du også butiksgaden Laugavegur. Der er to store shoppingcentre, Kringlan og Smáralind. I Laugardalur, en dal på østsiden af byen, er der en botanisk have og en familiepark med en lille zoologisk have. Ved Öskjuhlíð, i den sydvestlige del af byen, finder du en bakke med en stor bygning med en stor kuppel på toppen. Det er Perlan som er bygget over nogle tanke med varmt vand. På 5. etage er der en restaurant som roterer, og på 4. etage findes et cafeteria og en balkon, der går hele vejen rundt om kuppelen, hvorfra man kan nyde en pragtfuld udsigt over byen. Det berømteste museum i byen er Nationalmuseet, som ligger i centrum. I den østlige ende af byen findes der et friluftsmuseum, Árbæjarsafn. Er du lidt mere eventyrlysten kan vi anbefale at tage på hvalsafari eller at besøge Viðey. 

   

   

  Mandag 17.06.2019

  Vi forlader Reykjavík og kører gennem den lille landsby Kleppjárnsreykir til Islands største varme kilde, Deildartunguhver, der producerer 180 liter 96 graders varmt vand pr. sekund. Vi kommer forbi Hraunfossar vandfald, en række af små vandfald, der på forunderligste vis, vælter ud af lavaen. Efter dette stop går vi retning nord over bjergpasset  Holtavörðuheiði til fjorden Hrútafjörður. Der passerer vi den lille landsby Laugarbakki. Rejsen til Akureyri fortsætter gennem den lille by Blönduós og den meget lange dal, Langidalur. Derefter fører vejen os over Vatnsskarð til byen Varmahlíð i Skagarfjörður, som er berømt for hesteavl. Fra Varmahlíð kører vi gennem bjerg passet Öxnadalsheiði og Öxnadalur, hvor vi får et overblik over Hraundrangar, en stor og skarp bjergtop på den nordlige side af vejen. Inden vi tjekker ind på vores hotel i Eyjafjörður, køer vi til Akureyri, og ser os lidt om i byen. 

   

  Tirsdag 18.06.2019

  Vores førte stop er ved vandfaldet Goðafoss. Derefter fortsætter turen til Húsavík. Her vil der være mulighed for at besøge et hvalmuseum (entré afregnes individuelt). Derefer kører vi en tur til Ásbyrgi, som er en enorm kløft i formet som en hestesko, omgivet af bjergformationer, som er op til 100 m høje. Her går vi en lille gåtur i den smukke natur, inden vi kører tilbage til Husavík, hvor vi skal overnatte. (Det er muligt at gå på hvalsafari (afregnes individuelt), hvis det foretrækkes frem for at se Ásbyrgi). 

   

  Jarðböðin

   

  Onsdag 19.06.2019

  I dag kører vi til det naturskønne område ved søen Mývatn og Skútustaðir, hvor man kan se pseudo-kratere. Vi besøger også Dimmuborgir, som er en lavalabyrint. Derefter besøger vi Mývatn Naturbad (entré inkluderet) og Námaskarð, der med kogende mudderpøle og gule svovlformationer er et uforglemmeligt syn. Inden vi fortsætter langs hovedvejen til Egilsstaðir, hvor vi skal overnatte, skal vi se Dettifoss, den mest kraftfulde vandfald i Europa. 

   

   

  Torsdag 20.06.2019

  Fra Egilsstaðir kører bussen tilbage til Seyðisfjörður, hvor MS Norröna vil sejle os tilbage til Hirtshals. 

   

  Tilmeld nyhedsbrev

  Velkommen til Smyril Line

  Næste ankomst og afrejse

  Afrejse
  Tórshavn. 22. apr 14:00
  Ankomst
  Seyðisfjørð. 23. apr 09:00
  Afrejse
  Seyðisfjørð. 24. apr 20:00

  Smyril Lines salgskontor

  • 96 558 500
  • booking@smyrilline.dk
  • Vores kontorer
  • Bestilling af cargo
   og fragt

  Der tages forbehold for fejl og rettelser