PAKKEREJSER - KRYDSTOGT - KØR SELV FERIE

FOREDRAG OG REJSEDAGBØGER FRA ISLAND OG FÆRØERNE

Siden opdateres løbende med nye foredrag

I sommeren 2014 pakkede Anne Grethe og Helge, bedre kendt som ”Familien på Farten”  for 2. gang deres gamle Land Cruis’er for alene to at udforske livet langs 15.000 kilometer landeveje på Færøerne og Island og rejste med Smyril Line ombord på MS Norrona afsted over det nordatlantiske ocean. I 1½ måned blev deres soveværelse et blafrende telt på taget af bilen - badeværelset blev havet, isnende smeltevandsfloder og dampende kilder - dagligstuen blev de to sæder bag frontruden, som de islandske vejspor gjorde utæt som en si - køkkenet blev en lille spritbrænder i omgivelser så storslåede, at selv en kogt kartoffel til en dåse makrel blev et herremåltid. Den trygge og forudsigelige hverdag derhjemme blev endnu en gang skiftet ud med et uforudsigeligt liv på farten derude.

 

Deres lysbilledforedrag er ikke bare en beretning om enestående landskaber på to perler i Nordatlanten, hvor solskin på et splitsekund afløses af tåge, vindstød af orkanstyrke pisker regnen gennem alt og alle og truer med at blæse selv en tung Land Cruis’er i havet, og veje ender i rivende floder eller fortaber sig i støvskyer og lavamarker. Foredraget er også en varm fortælling om mødet med et folk, hvor værdier er at spise et brændt fårehoved eller et stykke nedgravet haj, at samle sig til mange dages fest i hovedstaden sammen med den halve nation - eller blot at føle sig lille i den store natur.

 

Anne Grethe og Helge rejste første gang med Smyril Line afsted 2½ måned til Island og Færøerne i sommeren 2012 og har siden da afviklet mange foredrag. Foredragene er en lang række af storslåede fotos, som på bedste vis præsentere den uberørte natur på Færøerne og Island. 

 

Foredragene holdes med en personlig kommentar og en gnist af underlagt humor. Vores rejsekonsulenter har selv deltaget på foredragene og selv om vi har rejst på Island og Færøerne formår deres smukke billeder af de fantastiske landskabers natur og kultur også at begejstre os og vi kan varmt anbefale dig  at deltage i et af deres foredrag. Steder og tider finder du på denne side, som løbende opdateres over året som nye foredrag planlægges.

 

Rejsebøger

I sommeren 2016 rejse Rita og Mogens igen afsted og denne sommer gik turen afsted med 10 dages ø-hop på Færøerne. Under hele rejsen blev der skrevet rejsedagbog, som du kan læse on line som bladremagasin HER >>

 

Du kan også se rejsen på video HER >>. 

 

Senere på efteråret 2016 rejste et andet par afsted på vores hotel-pakkerejse til Færøerne, for at opleve 3 dage udenfor turisthøjsæsonen og opleve det autentiske land i sin efterårsdragt. (Denne rejsebeskrivelse følger snarest)

 

I sommeren 2015 pakkede Rita og Mogens bilen for at rejse med os for første gang for at besøge Island på vores Explorer Light rejse 14 dage . Under hele rejsen blev der skrevet dagbog, og du kan læse deres rejsebeskrivelse, som tager dig med rundt dag for dag på hele rejsen fra start til slut og også giver godt tips til seværdigheder og oplevelser HER >>.

 

Samme sommer tog også  Jørgen og Birthe afsted på deres 5. rejse med os til Island. Du kan læse deres kortere rejsebeskrivelse HER >> og se hvordan man, selvom man har rejst 4 gange før, kan man blive ved med at blive begejstret over landet.