+45 9655 8500
 •  
 •  
dk - Guidet vandretur vest for Streymoy

Guidet vandretur vest for Streymoy

Guidet vandretur vest for Streymoy

Guidet tur fra Tórshavn med vandreture fra Mjørkadalur inkl. madpakke 

Når vi vandrer denne gamle vej af Norðadalur, er vi på forsiden af et af de mest vidunderlige og betagende scenerier i landet.

 

Vandringen begynder i Mjørkadalur, hvor varder fører os til vestsiden af øen Streymoy. Allerede fra det flade område på Skeiðsskarð er udsigten spektakulær. For halvtreds millioner år siden var området en del af en stor basalt bakke, hvor nedbrydning har formindsket og udskåret de unikke klippeformationer omkring dig.

 

Vi vandrer blandt de høje bjerge med en fantastisk udsigt over øen Vágar og senere Koltur og Hestur. Vi nyder udsigten til Vágar med den specielle Trøllkonufingur (trold kvinde finger) - en 313 meter høj klippeformation, der ligger ved kysten af Vágar.

 

På den ene side passerer vi ved Skælingur, som er blandt de højeste bjerge på Færøerne. På den anden side vil vi se den imponerende Sornfelli med sine militære radarinstallationer ovenpå, hvilket i årtier medførte politiske friktioner på Færøerne. På trods af politisk opposition på Færøerne installerede NATO radarudstyr på Sornfelli for at overvåge luft- og søtrafik i Nordatlanten.

 

Dette er en interessant geologisk rute, fordi man kan observere "Streymoyarsyllin" - et stort vulkanisk indbrud (en sill), der splitter og krydser vandret hele landskabet.
På den anden side af Skorðadalsegg går du ind i en anden verden med græs og relativt få sten. Der er en særlig fred, der kun brydes af lyde af fugle og får - og måske en enkelt båd i fjorden. Udsigten fra Vatndalsegg er det hele værd. Her ser vi de smukke klippeformationer på Likkureyn og Núgvan. Længere ud til havet er øerne Koltur, Hestur og yderligere Sandoy og Suðuroy.

 

Landskabet varierer meget. Vi går mellem høje bjerge, gennem flere dale, vi har en fantastisk udsigt til fjorde, mens vi overvejer interessante geologiske fænomener og lytter til historier der er knyttet til steder, som vi passerer på vores vej, som forklarer fænomener i naturen og fortæller om begivenheder der har taget plads i disse steder. På Færøerne har vi en lang og rig tradition for fortællinger, og mange historier og legender er forbundet med landskabet, som forklarer fænomener i naturen og fortæller om begivenheder der har fundet sted. Disse historier og legender giver os et indblik i livet i landsbyerne i tiders løb og giver naturoplevelsen en ekstra dimension.

 

Din guide er opvokset med disse historier, og det er i hendes hjerte at formidle dem videre til dig på denne guidede tur.

 

Ansvarsfraskrivelse udflugter

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Derfor gør vi opmærksom på de risici, der er forbundet med det færøske miljøs unikke egenskaber. Færdes du derfor i det færøske miljø, uanset om dette sker på egen hånd, eller efter inspiration fra vores hjemmesider eller om det sker sammen med én af vores rejseguider, sker dette på egen risiko og eget ansvar. Vi fraskriver os ethvert ansvar for tab eller skade i sådan forbindelse.

 

Inkluderet i udflugtens pris

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ugedag
Tidspunkt
kl. 09:00
Varighed
5 1/2 time
Inklusiv i prisen
Guide, madpakke, transport til Mjørkadalur og tilbage fra Norðadalur til Tórshavn.
Muligt i perioden
På forespørgsel.
Afhentning
Busterminalen i Tórshavn.
Sværhedsgrad
Let til moderat. Lidt stejl og stenet gennem Áarstíggjur. Velegnet til børn.
Betingelser
Grus / græs spor, derefter sti delvis med varde. Få steder med grus og klipper.
Beklædning
Vandretøj med grov bund, tøj egnet til alt vejr og vind- og vandtæt jakke.
Pris pr. person
DKK 750 (min. 4 personer)
Sprog
Skandinaviske sprog, fransk, engelsk, tysk og spansk.

Ring og bestil
eller hør nærmere

96 55 85 00

Tilmeld nyhedsbrev

Velkommen til Smyril Line

Næste ankomst og afrejse

Afrejse
Tórshavn. 22. apr 14:00
Ankomst
Seyðisfjørð. 23. apr 09:00
Afrejse
Seyðisfjørð. 24. apr 20:00

Smyril Lines salgskontor

 • 96 558 500
 • booking@smyrilline.dk
 • Vores kontorer
 • Bestilling af cargo
  og fragt

Der tages forbehold for fejl og rettelser