+45 9655 8500
 •  
 •  
dk - Vandretur til Kirkjubøur

Vandretur til Kirkjubøur

Vandretur til Kirkjubøur

Guidet tur fra Tórshavn til den smukke, gamle landsby Kirkjubø. Inkl. madpakke og entre til museet i Kirkjubø

Når vi har nået bakken, har vi en god udsigt over Tórshavn og hele Nólsoy.

 

Vi kommer til Reynsmúlalág med to små søer foran os. Der er mange rider at se om sommeren. Vi følger stenvarderne, og vi vil se en forhøjning bygget af sten. Forhøjningerne har fungeret som samlepunkt siden 1800'erne og er stadig i brug i dag. Her afholdes politiske samlinger med flag, taler og patriotiske sange komponeret til lejligheden. Det er nemt at forestille sig, hvordan folkemængderne har siddet på bakken foran forhøjningen og lyttet til bl.a. Jóannes Patursson (1866-1946), en pioner i den færøske nationale uafhængighedsbevægelse. Disse udendørs offentlige samlinger sker stadig på Færøerne, f.eks. under den nationale højtid Ólavsøka den 28.-29. juli.

 

På ruten har vi en fantastisk udsigt over Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar. Legenden fortæller om Magnus, en ung mand fra Koltur, der forelskede sig i en pige fra Hestur. Pigens far skulle ikke vide om dette, så de mødtes i hemmelighed. Magnus svømmede fra Koltur, da tidevandsstrømmen flød sydover, tilbragte tid med pigen, og da tidevandet vendte, svømmede de tilbage til Koltur. Faderen opdagede dette. En dag, da Magnus kom i land, stod faderen foran ham med en økse og truede med at dræbe ham. Magnus blev tvunget til at svømme tilbage, og han blev aldrig set igen. Utvivlsomt tog strømmen ham og trak ham ud i det åbne hav. Historien fortæller, at den efterfølgende hvivelstrøm, som hedder Grísarnir, kom ind i Koltursund. Dette siges at have været hævn. Til denne dag eksisterer stadig samme hvivelstrøm i Koltursund. Når vi nærmer os Kirkjubøur, vil vi se en lille ø, Kirkjubøhólmur, som tidligere var en del af fastlandet og en del af landsbyen. På øen kan vi stadig se gamle ruiner af huse. Kirkjubøur er en smuk og charmerende landsby, hvor de fleste af husene er bygget i gammel stil. Kirkjubøur har et væld af attraktioner; for eksempel Kirkjubømúrurin, ruinerne af en gammel katedral, der menes at være bygget omkring år 1300. Der er også Stokkastovurnar, de gamle gårdhuse fra omkring 1350, der er bygget på ruinerne af den gamle biskopsæde. Kirken i Kirkjubøur er den ældste kirke på Færøerne, der stadig er i brug. Kirken blev bygget i 1200-tallet. 

 

Efter besøget i Kirkjubøur går vi af vejen og op ad bakken gennem et månelandskab og passerer tre smukke bjergsøer med hver sit særpræg. Risa Stova, der har inspireret den færøeske multikunstner William Heinesen til at tegne nogle af hans berømte oliekritmaleri af trolde og andre overnaturlige væsener.

 

Ansvarsfraskrivelse udflugter

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Derfor gør vi opmærksom på de risici, der er forbundet med det færøske miljøs unikke egenskaber. Færdes du derfor i det færøske miljø, uanset om dette sker på egen hånd, eller efter inspiration fra vores hjemmesider eller om det sker sammen med én af vores rejseguider, sker dette på egen risiko og eget ansvar. Vi fraskriver os ethvert ansvar for tab eller skade i sådan forbindelse.

 

Inkluderet i udflugtens pris

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tidspunkt
kl. 09:00
Varighed
6 timer
Inklusiv i prisen
Guide, madpakke, transport til stien og indgang til museet i Kirkjubø.
Muligt i perioden
På forespørgsel
Afhentning
Busterminalen i Tórshavn.
Sværhedsgrad
Let / middel. Velegnet til børn.
Betingelser
Græs og stenet varde sti.
Beklædning
Vandretøj med grov bund, tøj egnet til alt vejr og vind- og vandtæt jakke.
Pris pr. person
DKK 625 (min. 4 personer)
Sprog
Skandinaviske sprog, fransk, engelsk, tysk og spansk.

Ring og bestil
eller hør nærmere

96 55 85 00

Tilmeld nyhedsbrev

Velkommen til Smyril Line

Næste ankomst og afrejse

Afrejse
Tórshavn. 22. apr 14:00
Ankomst
Seyðisfjørð. 23. apr 09:00
Afrejse
Seyðisfjørð. 24. apr 20:00

Smyril Lines salgskontor

 • 96 558 500
 • booking@smyrilline.dk
 • Vores kontorer
 • Bestilling af cargo
  og fragt

Der tages forbehold for fejl og rettelser