+45 9655 8500

Oplev Vestmannabjergene

Forudbestil sejltur ved Vestmanna på Færøerne

Ta’ med ombord på skibet Skùvadal på den populæreste af alle sejlture, bådturen til de berømte fuglefjelde og grotter nær Vestmanna, Vestmannabjergene, som er blandt de største turistattraktioner på Færøerne.

 

På sejlturen til Vestmannabjergene sejler man  igennem smalle sund, ind i dybe grotter, formet af brændingerne igennem millioner af år, og meget tæt på den over 600 meter høje lodrette klippevæg, hvor tusinder af søfugle yngler. Her kan vi for alvor se, hvordan klipperne tager sig ud i alverdens formationer – runde, spidse, brede og nogle endda med hul igennem. Inde i grotterne skifter vandet farve over i det turkise og under vandet stikker undersøiske skær frem.

 

I disse majestætiske omgivelser er man på en forunderlig måde i pagt med naturen, og forstår hvorfor den færøske kultur er så dybt forankret i respekt for naturens kræfter. Turen tager ca. 2 timer og der er guide med.
 

Vi anbefaler at forudbestille udflugten enten sammen med din bestilling eller senest 3 uger før afrejsen. Vores rejsekonsulent Trine Axelsen har selv været afsted på denne udflugt.

 

Ring til Smyril Line på tlf. +45 96558500 og oplys bookingnummer i forbindelse med din bestilling af udflugt.

 

Vejledende priser ca. 295 DKK pr. person (voksen) og ca. 160 DKK for børn (6-13 år). 

 

Vestmanna ligger på den vestlige del af Færøernes hovedø Streymoy ’for enden af vejen’. Man kan ikke køre længere end til Vestmanna, og resten af Streymoys nordvestlige kyst består af høje forrevne mennesketomme klippeområder.
 

Her ligger Fuglefjeldene, som har fået deres navn pga den store forekomst af havfugle (officielt hedder området Vestmannbjørgini, altså Vestmannabjergene). 
 

Vestmanna ligger i bunden af en lille bugt dog skal man ikke ret langt på sejladsen, før enorme,lodrette klippevægge tårner sig op, beklædt med græs på toppen, det hele domineret af grå-grønne farver, blåt hav og blåhvide himmel. Utrolig nok bevæger der sig enkelte får rundt på de stejle klipper, man forstår ikke rigtigt, de kan holde balancen. Fårene sejles ud til fjeldene om foråret og bliver hejst op ad de stejle skråninger og der bliver de indtil de igen bliver hentet ned om efteråret. Over sommeren fordobler de deres vægt, og kødet er eftertragtet pga den gode smag på grund af det mineralholdige græs og de vilde krydderier, som fårene har ædt undervejs. Det er også årsagen til, at bønderne udfører den tidskrævende opgave med at hejse fårene og og ned.
 

260 forskellige fuglearter 

Fuglefjeldene lever i høj grad op til deres navn. Op til 260 forskellige havfuglearter lever på Færøerne. Måske ser man sulen med det gullige hoved og et vingefang på op til halvanden meter og de sort-hvide lomvier, som lever på klippehylderne, og søpapegøjer med det orangesorte næb.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Velkommen til Smyril Line

Næste ankomst og afrejse

Afrejse
Tórshavn. 20. sep 21:00
Ankomst
Hirtshals. 22. sep 10:00
Afrejse
Hirtshals. 22. sep 15:00

Smyril Lines salgskontor

  • 96 558 500
  • booking@smyrilline.dk
  • Vores kontorer
  • Bestilling af cargo
    og fragt

Der tages forbehold for fejl og rettelser